Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2015-12-29 SUD BIH Jednomjesečni pritvor osumnjičenima za terorizam
SA­RA­JE­VO – Sud BiH od­re­dio je jed­no­mje­seč­ni pri­tvor osmo­ri­ci osum­nji­če­nih za te­ro­ri­zam, ko­ji su uhap­še­ni u ak­ci­ji „Rez” 22. de­cem­bra na pod­ruč­ju Kan­to­na Sa­ra­je­vo, na­kon što je uvi­dom u pod­ne­se­ni do­ka­zni ma­te­ri­jal utvr­đe­no da po­sto­ji osno­va­na sum­nja da su po­či­ni­li kri­vič­no dje­lo ko­je im je sta­vlje­no na te­ret.
Pri­tvor je na pred­log Tu­ži­la­štva BiH od­re­đen El­vi­ru Mu­ra­to­vi­ću, Ke­ma­lu Mu­ri­ću, Se­mi­ru Sal­ko­vi­ću, Zul­fi Alaj­be­go­vi­ću, Edi­nu Ta­ba­ko­vi­ću, Dar­ku Pe­ci, El­vi­ru Ma­ši­nu i Adi­su Ke­ša­nu.
Pri­tvor im je od­re­đen zbog po­sto­ja­nja po­seb­nih okol­no­sti ko­je uka­zu­ju na osno­va­ne bo­ja­zni da bi bo­rav­kom na slo­bo­di mo­gli ome­ta­ti kri­vič­ni po­stu­pak uti­ca­jem na svje­do­ke, sa­u­če­sni­ke ili pri­kri­va­če, od­no­sno da bi mo­gli uni­šti­ti, sa­kri­ti, iz­mi­je­ni­ti ili fal­si­fi­ko­va­ti do­ka­ze i tra­go­ve va­žne za kri­vič­ni po­stu­pak, sa­op­šte­no je iz Su­da BiH.
Raz­lo­zi za od­re­đi­va­nje pro­tvo­ra su i po­sto­ja­nje van­red­nih okol­no­sti u od­no­su na te­ži­nu kri­vič­nog dje­la za ko­je se mo­že iz­re­ći ka­zna za­tvo­ra od de­set go­di­na ili te­ža ka­zna, kao i da bi pu­šta­nje osum­nji­če­nih na slo­bo­du re­zul­ti­ra­lo stvar­nom pri­jet­njom na­ru­ša­va­nja jav­nog re­da.
Osmo­ri­ci osum­nji­če­nih na te­ret je sta­vlje­no kri­vič­no dje­lo or­ga­ni­zo­va­nje – pri­pa­da­nje te­ro­ri­stič­koj gru­pi u ve­zi sa kri­vič­nim dje­lom te­ro­ri­zam.
Pri­tvor mo­že tra­ja­ti do 22. ja­nu­a­ra 2016. go­di­ne ili do no­ve od­lu­ke su­da.
U ak­ci­ji „Rez” uhap­še­no je 11 li­ca ko­ja se do­vo­de u ve­zu sa kri­vič­nim dje­lom te­ro­ri­zma i fi­nan­si­ra­nja te­ro­ri­zma, pri­pre­ma­nja kri­vič­nog dje­la, pod­stre­ki­va­nja oso­ba na od­la­zak na stra­na ra­ti­šta, te u ve­zi sa kr­še­njem Za­ko­na o slo­bo­di vje­re i prav­nom po­lo­ža­ju cr­ka­va i vjer­skih za­jed­ni­ca u BiH. To­kom ak­ci­je pre­tre­se­no je 13 lo­ka­ci­ja na pod­ruč­ju Kan­to­na Sa­ra­je­vo.(Tan­jug)

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"