Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Re­gi­stro­va­no 3.589 NVO
U Cr­noj Go­ri je re­gi­stro­va­no 3.589 ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja, od če­ga 3.376 ne­vla­di­nih udru­že­nja,114 ne­vla­di­nih fon­da­ci­ja i 99 pred­stav­ni­šta­va stra­nih NVO, sa­op­šte­no je iz Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va. U pe­ri­o­du od 1. ja­nu­a­ra do 20. apri­la re­gi­stro­va­no je 165 no­vih or­ga­ni­za­ci­ja.
Naj­vi­še NVO za­stu­plje­no je u obla­sti­ma kul­tu­re, po­ljo­pri­vre­de, dru­štve­ne bri­ge o dje­ci i mla­di­ma, raz­vo­ja ci­vil­nog dru­štva i vo­lon­te­ri­zma, so­ci­jal­ne i zdrav­stve­ne za­šti­te, te za­šti­te ži­vot­ne sre­di­ne i ljud­skih pra­va. Naj­ma­nje NVO ba­vi se za­nat­stvom, bor­bom pro­tiv ko­rup­ci­je, odr­ži­vim raz­vo­jem, pri­vre­dom, po­mo­ći sta­ri­ma i evro­a­tlant­skim in­te­gra­ci­ja­ma.
Naj­vi­še re­gi­stro­va­nih NVO ima sje­di­šte u Pod­go­ri­ci, Nik­ši­ću, Ba­ru i Bi­je­lom Po­lju, a naj­ma­nje u Šav­ni­ku, Plu­ži­na­ma, Ža­blja­ku, Moj­kov­cu, An­dri­je­vi­ci i Ko­la­ši­nu.M.S.

Raz­vi­ja­ju e-de­mo­kra­ti­ju
In­for­mi­sa­nost, edu­ka­ci­ja i po­vje­re­nje gra­đa­na ključ­ni su pred­u­slo­vi za raz­voj elek­tron­ske de­mo­kra­ti­je i par­ti­ci­pa­ci­je, a pri­je ot­po­či­nja­nja re­a­li­za­ci­je da­ljih pro­je­ka­ta u toj obla­sti, Vla­da mo­ra po­ka­za­ti uspje­šnost u re­a­li­za­ci­ji do­sa­da­šnjih, sma­tra­ju u Gra­đan­skoj ali­jan­si (GA). Ta ne­vla­di­na or­ga­ni­za­ci­ja ura­di­la je ana­li­zu pod na­zi­vom „Realizacija onlajn alatki za e-participaciju u Crnoj Gori”, ko­jom, ka­ko je po­ja­šnje­no, že­le da pred­sta­ve ka­ko je e-de­mo­kra­ti­ja iz­gle­da­la u Cr­noj Go­ri u pret­hod­nom pe­ri­o­du, ko­je je alat­ke Vla­da im­ple­men­ti­ra­la i re­a­li­zo­va­la u toj obla­sti. Iz GA su po­ja­sni­li da je e-de­mo­kra­ti­ja je­dan od bit­nih aspe­ka­ta raz­vo­ja de­mo­kra­ti­je u mo­der­nim uslo­vi­ma, ko­ji u ve­li­koj mje­ri po­spje­šu­je i omo­gu­ća­va in­ten­ziv­ni­ju par­ti­ci­pa­ci­ju, a sa­mim tim i sna­žni­je gra­đan­sko dru­štvo.M.S.

For­mi­ra­li od­bor
In­sti­tut „Al­ter­na­ti­va” for­mi­rao je sa­vje­to­dav­ni od­bor, ko­ji či­ne is­tak­nu­ti struč­nja­ci, a pri­mar­ni cilj tog ti­je­la bi­će da­va­nje mi­šlje­nja i smjer­ni­ca u prav­cu de­fi­ni­sa­nja nji­ho­vog go­di­šnjeg pro­gra­ma ra­da, od­no­sno is­tra­ži­vač­ke agen­de.
Čla­no­vi od­bo­ra su Flo­ri­jan Bi­e­ber, Ka­ta­ri­na Ot, So­nja Sto­ja­no­vić Ga­jić,  Na­ta­ša Vunč, Mu­nir Po­du­mljak, Kri­sti Even­son, Ivan Ko­prić i Kri­stof Ben­der.
IA je ne­za­vi­sni na­uč­no­i­stra­ži­vač­ki cen­tar, a do sa­da su ob­ja­vi­li broj­na is­tra­ži­va­nja i pred­lo­ge prak­tič­nih po­li­ti­ka.M.S.

Ko­va­če­vi­će­va pred­sjed­nik
Na 11. re­dov­noj sjed­ni­ci pred­sjed­ni­štva So­ci­jal­nog sa­vje­ta, mi­ni­star­ka ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja Zo­ri­ca Ko­va­če­vić iza­bra­na je za pred­sjed­ni­ka tog ti­je­la. Do­sa­da­šnji pred­sjed­nik So­ci­jal­nog sa­vje­ta bio je mi­ni­star pro­svje­te Pre­drag Bo­ško­vić, ko­ji je raz­ri­je­šen te du­žno­sti.
– Pred­sjed­ni­ca So­ci­jal­nog sa­vje­ta Zo­ri­ca Ko­va­če­vić na sa­stan­ku je raz­go­va­ra­la o do­sa­da­šnjem ra­du i obe­ća­la da će ubu­du­će na­sta­vi­ti raz­voj i ko­ri­stan so­ci­jal­ni di­ja­log, kao što do je i do sa­da bi­la prak­sa – sa­op­šte­no je iz mi­ni­star­stva.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"