Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Pod lu­pom 113 pred­me­ta
Ko­mi­si­ja za spre­ča­va­nje su­ko­ba in­te­re­sa Cr­ne Go­re odr­ža­će u pe­tak de­ve­tu sjed­ni­cu na ko­joj će raz­ma­tra­ti 113 pred­me­ta za dr­žav­ne i lo­kal­ne jav­ne funk­ci­o­ne­re, kao i tri mi­šlje­nja po za­htje­vi­ma jav­nih funk­ci­o­ne­ra. Raz­ma­tra­će se 19 pred­me­ta zbog osjet­nog po­ve­ća­nja pri­ho­da i imo­vi­ne funk­ci­o­ne­ra, a do­ni­je­će se od­lu­ke da su pre­kr­ši­li za­kon jer ni­je­su pri­ja­vi­li kom­plet­nu imo­vi­nu.
– Do­ni­je­će se od­lu­ke za one jav­ne funk­ci­o­ne­re ko­ji stu­pa­njem na jav­nu funk­ci­ju ni­je­su do­sta­vi­li imov­no sta­nje u ro­ku od 30 da­na. Ra­di se o tri dr­žav­na funk­ci­o­ne­ra i 27 lo­kal­nih. Ko­mi­si­ja će do­ni­je­ti od­lu­ke i za 17 jav­nih funk­ci­o­ne­ra ko­ji ovu oba­ve­zu ni­je­su is­pu­ni­li na­kon pre­stan­ka jav­ne funk­ci­je. Za na­ve­de­ne jav­ne funk­ci­o­ne­re bi­će upu­će­ni za­htje­vi Su­du za pre­kr­ša­je uko­li­ko se utvr­di da su pre­kr­ši­li za­kon. Zbog član­stva u vi­še rad­nih ti­je­la i ko­mi­si­ja, bi­će raz­mo­tre­no 10 pred­me­ta. Za če­ti­ri jav­na funk­ci­o­ne­ra bi­će raz­ma­tra­ni pred­me­ti za ra­zr­je­še­nje sa jav­ne funk­ci­je – sa­op­šte­no je iz Ko­mi­si­je.M.S.

Pot­pi­san me­mo­ran­dum
Mi­ni­star za ljud­ska i ma­nji­ska pra­va Su­ad Nu­ma­no­vić i pred­sjed­ni­ca Udru­že­nja pred­u­zet­ni­ca Edi­ta Da­u­to­vić pot­pi­sa­li su me­mo­ran­dum o sa­rad­nji u ci­lju una­pre­đe­nja raz­vo­ja žen­skog pred­u­zet­ni­štva za­jed­nič­kim dje­lo­va­njem sa ak­cen­tom na eko­nom­sko osna­ži­va­nje že­na. Cilj me­mo­ran­du­ma, ka­ko je sa­op­šte­no, je­ste us­po­sta­vlja­nje prin­ci­pa po ko­ji­ma će se vr­ši­ti me­đu­sob­ne kon­sul­ta­ci­je, raz­mje­nji­va­ti in­for­ma­ci­je i za­jed­nič­ki ra­di­ti na re­a­li­za­ci­ji ak­tiv­no­sti ko­je ima­ju za cilj pod­sti­ca­nje žen­skog pred­u­zet­ni­štva us­po­sta­vlje­nog na prin­ci­pi­ma rod­ne rav­no­prav­no­sti na na­ci­o­nal­nom i lo­kal­nom ni­vou. U Cr­noj Go­ri ima ne­ko­li­ko in­sti­tu­ci­ja ko­je po­ku­ša­va­ju na uspje­šan na­čin da do­pri­ne­su po­bolj­ša­nju žen­skog pred­u­zet­ni­štva.
M.S.

Sa­vjet u no­vem­bru
Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja oče­ku­je da će se pr­va sjed­ni­ca no­vog so­ci­jal­nog sa­vje­ta naj­vje­ro­vat­ni­je odr­ža­ti po­čet­kom no­vem­bra. Iz tog re­so­ra ob­ja­šnja­va­ju da je pret­hod­nom sa­zi­vu is­te­kao man­dat, a no­vi ni­je for­mi­ran zbog unu­tra­šnjih pro­ble­ma u Sa­ve­zu sid­ni­ka­ta.
– Uprav­ni sud je po­tvr­dio rje­še­nje, od­no­sno od­lu­ku Mi­ni­star­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja o upi­su u re­gi­star Du­ška Za­ru­bi­ce kao ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra SSCG, na­kon če­ga je bi­lo po­treb­no vri­je­me za us­po­sta­vlja­nje funk­ci­o­ni­sa­nja or­ga­na od­lu­či­va­nja u toj rad­nič­koj or­ga­ni­za­ci­ji, ko­ji su nad­le­žni za ime­no­va­nje, iz­me­đu osta­log i pred­stav­ni­ka SSCG u So­ci­jal­nom sa­vje­tu. Ovih da­na se oče­ku­je za­vr­še­tak po­treb­nih pro­ce­du­ra za ime­no­va­nje čla­no­va sa­vje­ta ta­ko da se odr­ža­va­nje pr­ve sjed­ni­ce pla­ni­ra već po­čet­kom na­red­nog mje­se­ca – ka­žu u mi­ni­star­stvu.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"