Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pavlović: Braća Đukanović stoje iza ubistva * Sveštenici ne moraju da se prijavljuju * Poginuo na rođendan * Za nezakonita zapošljavanja 40.000 eura * Uz Pepeljugu spustili zavjesu * Četvrt vijeka interneta * Ukrali jahtu pa se hvalili na Instagramu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Đukanovića ćemo politički nokautirati.

Vic Dana :)

Zašto plavuša stavlja jogurt oko vrata?
Jer na njemu piše dukat!

Šeta cura pored kafića, kad viknu Crnogorac:
- Ej, mala, baš si zgodna!
- Hvala, to je od plivanja.
- A što, jadna, glavu nisi smočila malo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo fleš
Ro­đe­no 13 be­ba

U po­ro­di­li­šu Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re (KCCG) u po­ne­dje­ljak je ro­đe­no 13 be­ba. U Ur­gent­nom cen­tru zbri­nu­to je 226 pa­ci­je­na­ta, od ko­jih dvo­je iz sa­o­bra­ćaj­ne ne­zgo­de i še­sto­ro iz na­si­lja. Iz KCCG je sa­op­šte­no da je naj­vi­še pa­ci­je­na­ta zbri­nu­to u in­ter­ni­stič­koj am­bu­lan­ti – 77, u hi­rur­škoj 75 i u or­to­ped­skoj 41. U hi­rur­škoj sa­li Ur­gent­nog cen­tra od­ra­đe­no je se­dam in­ter­ven­ci­ja, a na bol­nič­ko li­je­če­nje pri­mlje­no je 14 pa­ci­je­na­ta.A.O.


Pro­mi­je­ni­li na­ziv

Dru­štvo do­bro­volj­nih da­va­la­ca kr­vi pro­mi­je­ni­lo je na­ziv u Dru­štvo do­bro­volj­nih da­va­la­ca kr­vi „Ra­di­vo­je Pi­ma“,  u znak po­što­va­nja pre­ma osni­va­ču  i du­go­go­di­šnjem pred­sjed­ni­ku te or­ga­ni­za­ci­je, po­koj­nom Ra­di­vo­ju – Ra­du Pi­mi. 
Se­kre­tar Op­štin­skog Cr­ve­nog kr­sta Bu­dva Ne­nad  Sr­zen­tić ka­zao je na kon­fe­ren­ci­ji u tom gra­du da je bi­la pri­vi­le­gi­ja i čast što su du­go go­di­na sa­ra­đi­va­li sa ta­ko ve­li­kim čo­vje­kom, uz či­je ime sto­ji to­li­ko li­je­pih i sna­žnih ri­je­či – hu­ma­nist, po­sve­će­nost, po­žr­tvo­va­nost  i mo­žda naj­va­žni­je – čo­vječ­nost.
Pred­sjed­nik Uprav­nog od­bo­ra dru­štva Bran­ko Lo­pi­čić is­ta­kao je da je Ra­de Pi­ma bio po­se­ban čo­vjek, ko­ji je pli­je­nio do­bro­tom, hu­ma­no­šću i ra­dom.A.O.


Kre­di­ti za 3.400 stu­de­na­ta

Mi­ni­star­stvo pro­svje­te do­di­je­li­će ove go­di­ne 3.400 kre­di­ta stu­den­ti­ma osnov­nih i spe­ci­ja­li­stič­kih aka­dem­skih i pri­mi­je­nje­nih stu­di­ja. Iz tog re­so­ra je na­ja­vlje­no da se pri­ja­ve pod­no­se od 1. sep­tem­bra do 21. ok­to­bra.
Kre­di­ti su na­mi­je­nje­ni za 770 bru­co­ša i 2.290 stu­de­na­ta sta­ri­jih go­di­na ko­ji stu­di­ra­ju u Cr­noj Go­ri. Cr­no­gor­skim dr­ža­vlja­ni­ma ko­ji stu­di­ra­ju van dr­ža­ve do­di­je­li­će se 90 kre­di­ta za one ko­ji su na pr­voj go­di­ni osnov­nih stu­di­ja i 250 kre­di­ta stu­den­ti­ma sta­ri­jih go­di­na.
Pri­li­kom iz­bo­ra kan­di­da­ta pred­nost ima­ju oni ko­ji ima­ju bo­lji uspjeh u pret­hod­noj go­di­ni ško­lo­va­nja. Kre­dit se odo­bra­va za jed­nu stu­dij­sku go­di­nu i is­pla­ću­je se u de­set mje­seč­nih ra­ta. Vi­si­na kre­di­ta za­vi­si od uspje­ha u pret­hod­noj go­di­ni ško­lo­va­nja, od­no­sno in­dek­sa uspje­ha i go­di­ne stu­di­ja. A.O.


Ja­sa­vić pot­pi­sa­la ma­ni­fest

Pot­pred­sje­di­ca Vla­de i Po­zi­tiv­ne Cr­ne Go­re Azra Ja­sa­vić pot­pi­sa­la je osni­vač­ki ma­ni­fest Eli Vi­zel mre­že za spre­ča­va­nje ge­no­ci­da, ma­sov­nih zlo­či­na i pro­tiv ne­gi­ra­nja ge­no­ci­da. Iz or­ga­ni­za­ci­je Evrop­ski an­ti­ra­si­stič­ki po­kret (EGAM), ko­ja je po­kre­nu­la mre­žu, ka­za­li su da je osni­vač­ki ma­ni­fest do sa­da pot­pi­sa­lo 184 par­la­men­ta­ra­ca iz na­ci­o­nal­nih skup­šti­na i Evrop­skog par­la­men­ta.
Ma­ni­fest su pot­pi­sa­li zva­nič­ni­ci iz 32 ze­mlje i 25 na­ci­o­nal­nih par­la­me­na­ta.
– Mre­ža ozna­ča­va po­ja­vu Evro­pe na glo­bal­noj ma­pi pre­ven­ci­je, i na taj na­čin ima isto­rij­ski zna­čaj – ka­žu iz EGAM-a.A.O.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"