Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Krapović dvije godine na čelu Opštine * Ko ne dolazi na sjednice ostaje bez plate * Bodrio Zvezdu u „Pioniru” * Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Habanera iz Atine donijela pehare * Komanskom mostu 5.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO:
Država neprimjereno utiče na medijsko tržište i direktno finansijski podržava jedne, a diskriminiše druge medije.

Vic Dana :)

Doktore, treba mi potvrda da nisam sposoban za rad.- Aha. A šta vam fali?- Pa ta potvrda!


- Kako živiš? - pita prijatelj prijatelja.
- Luksuzno!
- Kako to?
- Pa jedem luk i lijem suze!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Dva slo­bod­na da­na
Po­vo­dom pred­sto­je­ćeg vjer­skog pra­zni­ka Bo­ži­ća, za­po­sle­ni ri­mo­ka­to­lič­ke vje­ro­i­spo­vi­je­sti ima­će dva slo­bod­na rad­na da­na.
– Na osno­vu Za­ko­na o svet­ko­va­nju vjer­skih pra­zni­ka, vjer­ni­ci ri­mo­ka­to­lič­ke vje­ro­i­spo­vi­je­sti ima­ju pra­vo na pla­će­no od­su­stvo ra­di svet­ko­va­nja vjer­skog pra­zni­ka za Bad­nji dan i Bo­žić, dva da­na, i to su­bo­ta – 24., ne­dje­lja 25. i po­ne­dje­ljak 26. de­cem­bar. Dr­žav­ni or­ga­ni, or­ga­ni lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve, jav­ne usta­no­ve, jav­na pred­u­ze­ća i dru­gi su­bjek­ti ko­ji oba­vlja­ju dje­lat­no­sti od jav­nog in­te­re­sa du­žni su da u pra­znič­ne da­ne obez­bi­je­de vr­še­nje po­slo­va či­jim bi pre­ki­dom mo­gle na­stu­pi­ti štet­ne po­sle­di­ce po gra­đa­ne ili dr­ža­vu – sa­op­šte­no je iz Mi­ni­star­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja. M.S.

Stop gradnji
Ne­vla­di­na or­ga­ni­za­ci­ja Grin ho­um po­zva­la je gra­đa­ne da pot­pi­šu on­lajn pe­ti­ci­ju za za­bra­nu grad­nje na Ska­dar­skom je­ze­ru, ko­ju će upu­ti­ti pre­mi­je­ru Du­šku Mar­ko­vi­ću. Oni su na­ve­li da je Ska­dar­sko je­ze­ro za­šti­će­ni Na­ci­o­nal­ni park u Cr­noj Go­ri još od 1983. i dio je svjet­ske li­ste za­šti­će­nih mo­čvar­nih pod­ruč­ja, ko­ja je pod Ram­sar­skom kon­ven­ci­jom od 1996.
– Kom­pleks, sa 600 luk­su­znih smje­štaj­nih je­di­ni­ca i 30 ve­zi­šta za bro­do­ve, vrh je le­de­nog bri­je­ga. No­vi pro­stor­ni plan, iz­ra­đen iza za­tvo­re­nih vra­ta, pred­la­že iz­grad­nju još ne­ko­li­ko ve­li­kih tu­ri­stič­kih po­du­hva­ta u sr­cu Na­ci­o­nal­nog par­ka, i sa­mim tim uni­šta­va­nje onog što NP či­ni po­seb­nim, kao što je dra­go­ci­je­na del­ta ri­je­ke Mo­ra­če - zna­čaj­no me­đu­na­rod­no sta­ni­šte pti­ca (IBA) i još mno­štva dru­gih di­je­lo­va. Po­ja­va ma­sov­nog tu­ri­zma u ovoj obla­sti stvo­ri­će ne­spo­sob­nost da se za­šti­ti ži­vot­na sre­di­na od ve­li­kog bro­ja po­sje­ti­la­ca i po­ja­ve ile­gal­nih ak­tiv­no­sti – na­ve­li su iz te NVO.
Pe­ti­ci­ja se mo­že pot­pi­sa­ti na lin­ku https://www.change.org/p/government-of-montenegro-save-skadar-lake-last-european-wilderness? A.O.

Ne­za­do­volj­ni za­ko­nom
Udru­že­nje mla­dih sa hen­di­ke­pom Cr­ne Go­re (UMHCG) iz­ra­zi­lo je nezadovoljstvo zbog neo­d­go­vor­nog pri­stu­pa Mi­ni­star­stva zdra­vlja i Skup­šti­ne u is­pu­nja­va­nju oba­ve­ze uskla­đi­va­nja za­ko­na u obla­sti zdrav­stve­ne za­šti­te i zdrav­stve­nog osi­gu­ra­nja s UN Kon­ven­ci­jom o pra­vi­ma oso­ba s in­va­li­di­te­tom. Tre­nut­no su, po dru­gi put, u pro­ce­du­ri pred Skup­šti­nom pred­lo­zi za­ko­na iz zdrav­stve­ne obla­sti, ko­ji su­prot­no za­ključ­ku od 26. ju­na 2015. go­di­ne ne nu­de rje­še­nja za uskla­đi­va­nje s me­đu­na­rod­nim stan­dar­di­ma, već na­pro­tiv su­ža­va­ju iona­ko ma­li obim pra­va oso­ba s in­va­li­di­te­tom.M.S.

Od­la­zak mla­dih ugro­ža­va dr­ža­ve
Od­la­zak mla­dih iz ze­ma­lja Bal­ka­na, u po­tra­zi za bo­ljim per­spek­ti­va­ma, do­dat­no po­ga­đa eko­no­mi­je u nji­ho­vim do­mo­vi­na­ma ko­je se bo­re s pro­ble­mi­ma, ocje­nju­je agen­ci­ja Frans pres. Pre­ma ne­dav­nom is­tra­ži­va­nju cr­no­gor­skog Cen­tra za gra­đan­sko obra­zo­va­nje, po­lo­vi­na mla­dih lju­di že­li da na­pu­sti Cr­nu Go­ru ko­ja bro­ji oko 620.000 sta­nov­ni­ka.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"