Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane” * Vanja Đurišić priveden, porodica se zabarikadirala * Uvrede, prijetnje, pa skidanje imuniteta * Bojkotom branimo Ustav * Putin nudio Klintonu članstvo Rusije u NATO * Makronova partija ostvarila većinu * Nepovjerljivost
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ, GRADONAČELNIK KOTORA :
Za sve što se tiče budućih događaja izgleda mogu da se interesujem kod tajnovidca, koji obavlja funkciju ministra saobraćaja.

Vic Dana :)

Dođe mucavac kod doktora i kaže:
- Dddoktore, imam ppproblema sa ssspavanjem. Vvvidite, ssstalno ssanjam ppiliće i takko sssu gggglasni da ne mogu mirno dda ssspavam.
- Pa lijepo ih potjerajte.
- Pppa ja imm kkkažem iš, ppa ih 15 ode, ali ih 15 ostane.
- Pa recite im ponovo iš.
- Kkkažem im ja ponovo iš, pa ih ossam ode, a ossstane sssedam.
- Potjerajte ih ponovo.
- Pppa ja oppet kkažem iš, pa ih šššessst ode, a osstane jedno, jedddno mmmalo crno, koje je najnajglasnije.
- Ma, otjerajte ga u materinu onda!
- Pppa ja mu veliiim idi u pipipi... I onda mi se svi ostali vrate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo fleš
Ne­za­po­sle­no 47.800 gra­đa­na

Na evi­den­ci­ji Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje Cr­ne Go­re (ZZZCG) ove sed­mi­ce na­la­zi se 47.807 ne­za­po­sle­nih, što je za 1,7 od­sto ma­nje ne­go pret­hod­ne. Sto­pa ne­za­po­sle­no­sti je pa­la sa 20,97 na 20,61 od­sto.
Naj­ve­ća sto­pa od 32,7 od­sto za­bi­lje­že­na je u ju­lu 2000. go­di­ne, dok je naj­ni­ža bi­la u av­gu­stu 2009, ka­da je iz­no­si­la 10,1 od­sto.
Od po­čet­ka go­di­ne ogla­še­no je 16.000 slo­bod­nih rad­nih mje­sta.A.O.


Una­pri­je­di­ti sa­rad­nju

Po­sto­ji ve­li­ki po­ten­ci­jal za da­lje una­pre­đe­nje sa­rad­nje iz­me­đu Cr­ne Go­re i Uje­di­nje­nog Kra­ljev­stva, oci­je­nio je mi­ni­star odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma Pa­vle Ra­du­lo­vić to­kom su­sre­ta sa bri­tan­skom am­ba­sa­dor­kom Ali­son Kemp. On je is­ta­kao da je tu­ri­zam vo­de­ća pri­vred­na gra­na u Cr­noj Go­ri, pot­po­mog­nu­ta sek­to­rom ener­ge­ti­ke i po­ljo­pri­vre­de.
– Ulo­že­ni su ve­li­ki na­po­ri ka­da je ri­ječ o re­a­li­za­ci­ji po­ve­zi­va­nja pla­nin­skih vr­ho­va na pro­sto­ru Bje­la­si­ce i Ko­mo­va ži­ča­ra­ma, a što bi pred­sta­vlja­lo je­dan od naj­ve­ćih ski-cen­ta­ra u okru­že­nju, či­me bi bi­li po­stig­nu­ti kraj­nji ci­lje­vi kao što su pro­du­že­nje i una­pre­đe­nje zim­ske tu­ri­stič­ke se­zo­ne. U prav­cu sma­nje­nja se­zo­nal­no­sti, ta­ko­đe, in­ten­zi­vi­ra­ne su ak­tiv­no­sti u di­je­lu po­seb­nih ob­li­ka tu­ri­zma, iz­me­đu osta­log i MI­CE tu­ri­zma – na­veo je Ra­du­lo­vić. A.O.


Da­nas do 34 ste­pe­na

Mak­si­mal­na dnev­na tem­pe­ra­tu­ra da­nas će u Cr­noj Go­ri do­sti­ći 34 ste­pe­na Cel­zi­ju­sa, na­ja­vlje­no je iz Za­vo­da za hi­dro­me­te­o­ro­lo­gi­ju i se­i­zmo­lo­gi­ju. Ka­ko se na­vo­di, da­nas se oče­ku­je umje­ren raz­voj oblač­no­sti.
– U pla­ni­na­ma je lo­kal­no mo­gu­ća krat­ko­traj­no ki­ša ili gr­mlja­vi­na. Vje­tar uglav­nom slab do umje­ren, ju­žni i za­pad­ni. Ju­tar­nja tem­pe­ra­tu­ra va­zdu­ha od osam do 20, naj­vi­ša dnev­na od 24 do 34 ste­pe­na – pi­še u sa­op­šte­nju. A.O.


Zna­čaj­no is­ku­stvo Ru­mu­ni­je

Od po­seb­nog je zna­ča­ja is­ku­stvo Ru­mu­ni­je u po­gle­du ja­ča­nja ad­mi­ni­stra­tiv­nih ka­pa­ci­te­ta u okvi­ru pret­pri­stup­nog pro­ce­sa u okvi­ru po­gla­vlja 27 – ži­vot­na sre­di­na i kli­mat­ske pro­mje­ne, kao jed­nog od naj­za­htjev­ni­jeg, kon­sta­to­va­no je na sa­stan­ku mi­ni­stra Pa­vla Ra­du­lo­vi­ća sa am­ba­sa­do­rom Ru­mu­ni­je Fer­di­nan­dom Na­gi­jem. Iz Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja je sa­op­šte­no da je Na­gi ka­zao da je Ru­mu­ni­ja sprem­na da pru­ži ade­kvat­nu eks­pert­sku po­moć.
– Ra­du­lo­vić je iz­ra­zio sprem­nost za da­lje ja­ča­nje sa­rad­nje u obla­sti odr­ži­vog raz­vo­ja i za­šti­te ži­vot­ne sre­di­ne, ima­ju­ći u vi­du po­sto­je­ći spo­ra­zum iz­me­đu Vla­de Cr­ne Go­re i Vla­de Ru­mu­ni­je o sa­rad­nji u obla­sti odr­ži­vog raz­vo­ja i za­šti­te ži­vot­ne sre­di­ne – sa­op­šte­no je iz MORT-a.
A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"