Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane” * Vanja Đurišić priveden, porodica se zabarikadirala * Uvrede, prijetnje, pa skidanje imuniteta * Bojkotom branimo Ustav * Putin nudio Klintonu članstvo Rusije u NATO * Makronova partija ostvarila većinu * Nepovjerljivost
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ, GRADONAČELNIK KOTORA :
Za sve što se tiče budućih događaja izgleda mogu da se interesujem kod tajnovidca, koji obavlja funkciju ministra saobraćaja.

Vic Dana :)

Dođe mucavac kod doktora i kaže:
- Dddoktore, imam ppproblema sa ssspavanjem. Vvvidite, ssstalno ssanjam ppiliće i takko sssu gggglasni da ne mogu mirno dda ssspavam.
- Pa lijepo ih potjerajte.
- Pppa ja imm kkkažem iš, ppa ih 15 ode, ali ih 15 ostane.
- Pa recite im ponovo iš.
- Kkkažem im ja ponovo iš, pa ih ossam ode, a ossstane sssedam.
- Potjerajte ih ponovo.
- Pppa ja oppet kkažem iš, pa ih šššessst ode, a osstane jedno, jedddno mmmalo crno, koje je najnajglasnije.
- Ma, otjerajte ga u materinu onda!
- Pppa ja mu veliiim idi u pipipi... I onda mi se svi ostali vrate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo SOS TELEFON PODGORICA ORGANIZOVAO SEMINAR O PREVENCIJI I ZAŠTITI OD NASILJA U PORODICI
Obučili 120 službenika
Sa obuke Obučili 120 službenika
Obu­ku na te­mu „Mul­ti­sek­tor­ski pri­stup u pre­ven­ci­ji i za­šti­ti od na­si­lja u po­ro­di­ci“ pro­šlo je 120 pred­stav­ni­ka pra­vo­su­đa, so­ci­jal­nih, zdrav­stve­nih i po­li­cij­skih slu­žbi iz 18 cr­no­gor­skih gra­do­va, sa­op­šte­no je iz NVO SOS te­le­fon za že­ne i dje­cu žr­tve na­si­lja – Pod­go­ri­ca. Ka­ko su ka­za­li, pro­gram obu­ke je re­a­li­zo­van kroz če­ti­ri dvo­dnev­na se­mi­na­ra.
– Cilj ovih se­mi­na­ra je bio da se raz­mi­je­ne is­ku­stva, una­pri­je­de zna­nja i osi­gu­ra obez­bje­đi­va­nje efek­tiv­ne za­šti­te žr­ta­va na­si­lja u po­ro­di­ci. Kon­cept se­mi­na­ra je omo­gu­ćio sa­gle­da­va­nje ka­ko pri­mje­ra do­bre prak­se, ta­ko i pre­pre­ka u ra­du svih slu­žbi nad­le­žnih za za­šti­tu od po­ro­dič­nog na­si­lja. Po­se­ban ak­ce­nat je sta­vljen na op­šte prin­ci­pe ra­da sa žr­tva­ma, in­sti­tu­ci­nal­ne me­ha­ni­zme za­šti­te, po­stu­pa­nje po­li­cij­skih, zdrav­stve­nih i so­ci­jal­nih slu­žbi i pra­vo­sud­nih or­ga­na u skla­du sa za­ko­ni­ma i pro­to­ko­lom, kao i na zna­čaj me­đu­sek­tor­ske sa­rad­nje – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Iz­vr­šna di­rek­to­ri­ca SOS te­le­fo­na Pod­go­ri­ca Bi­lja­na Ze­ko­vić na se­mi­na­ru je go­vo­ri­la o op­štim prin­ci­pi­ma ra­da sa žr­tva­ma na­si­lja i ser­vi­si­ma po­dr­ške u si­ste­mu za­šti­te žr­ta­va od po­ro­dič­nog na­si­lja.
– Sne­ža­na Ze­kić i Slav­ko Mi­lić su upo­zna­li pri­sut­ne sa ra­dom po­li­cij­skih slu­žbi u skla­du sa Pro­to­ko­lom o po­stu­pa­nju, pre­ven­ci­ji i za­šti­ti od na­si­lja u po­ro­di­ci. Ve­sna Ju­kić i Ma­ri­ja­na Ta­jić da­le su ja­sne smjer­ni­ce u ve­zi sa ulo­ga­ma i od­go­vor­no­sti­ma so­ci­jal­nih slu­žbi, dok su dr Sa­ša Ste­fa­no­vić i dr Mu­sta­fa Kres­hnik go­vo­ri­li o pri­stu­pu i oba­ve­za­ma zdrav­stve­nih rad­ni­ka u pro­ble­ma­ti­ci na­si­lja u po­ro­di­ci. Se­mi­nar je omo­gu­ćio da za­po­sle­ni u dr­žav­nim or­ga­ni­ma ri­je­še mno­go­broj­ne di­le­me i ne­do­u­mi­ce ko­je se ja­vlja­ju u prak­si, kroz raz­mje­nu is­ku­sta­va i in­for­mi­sa­nje o spe­ci­fič­nim kom­pe­ten­ci­ja­ma i od­go­vor­no­sti­ma sva­ko­ga si­ste­ma to­kom spro­vo­đe­nja za­ko­na i kon­ven­ci­ja. Kroz in­ten­ziv­nu di­sku­si­ju me­đu uče­sni­ci­ma pre­po­zna­te su raz­li­či­te prak­se, kao i ne­do­sta­tak in­for­ma­ci­ja o po­sto­je­ćim ser­vi­si­ma po­dr­ške žr­tva­ma, ka­ko na in­sti­tu­ci­o­nal­nom ni­vou, ta­ko i na ni­vou NVO – ka­za­li su iz SOS te­le­fo­na Pod­go­ri­ca.
Ka­ko su na­ve­li, op­šti za­klju­čak je da je neo­p­hod­no ulo­ži­ti do­dat­ni na­por na ja­ča­nju me­đu­sek­tor­ske sa­rad­nje u smi­slu po­dje­le ulo­ga i od­go­vor­no­sti svih sek­to­ra po­na­o­sob, po­bolj­ša­ti ste­pen in­for­mi­sa­no­sti i sen­zi­bi­li­sa­no­sti svih za­po­sle­nih u dr­žav­nim or­ga­ni­ma ko­ji su u ne­po­sred­nom kon­tak­tu sa žr­tva­ma na­si­lja, ali i in­ten­ziv­no ra­di­ti na iz­mje­na­ma za­kon­ske re­gu­la­ti­ve.
– Is­tak­nu­to je da je in­for­mi­sa­nost žr­ta­va o po­sto­je­ćim ser­vi­si­ma po­dr­ške još mi­ni­mal­na, na­šta uka­zu­je iz­u­zet­no ma­li broj ko­ri­sni­ca bes­plat­ne prav­ne po­mo­ći, dok po­seb­no za­bri­nja­va pot­pu­ni iz­o­sta­nak ko­ri­šće­nja slu­žbi za za­šti­tu svje­do­ka/ošte­će­nih, for­mi­ra­nih na ni­vou osnov­nih su­do­va i su­do­va za pre­kr­ša­je. S tim u ve­zi, po­la­zni­ci su is­ta­kli zna­čaj iz­ra­de in­for­ma­to­ra o mo­guć­no­sti­ma za­šti­te žr­ta­va na­si­lja u po­ro­di­ci, ko­ji je za po­tre­be ka­ko za­po­sle­nih u dr­žav­nim or­ga­ni­ma, ta­ko i za kli­jen­te/ice štam­pao SOS te­le­fon Pod­go­ri­ca – sa­op­šte­no je iz te NVO.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"