Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane” * Vanja Đurišić priveden, porodica se zabarikadirala * Uvrede, prijetnje, pa skidanje imuniteta * Bojkotom branimo Ustav * Putin nudio Klintonu članstvo Rusije u NATO * Makronova partija ostvarila većinu * Nepovjerljivost
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ, GRADONAČELNIK KOTORA :
Za sve što se tiče budućih događaja izgleda mogu da se interesujem kod tajnovidca, koji obavlja funkciju ministra saobraćaja.

Vic Dana :)

Dođe mucavac kod doktora i kaže:
- Dddoktore, imam ppproblema sa ssspavanjem. Vvvidite, ssstalno ssanjam ppiliće i takko sssu gggglasni da ne mogu mirno dda ssspavam.
- Pa lijepo ih potjerajte.
- Pppa ja imm kkkažem iš, ppa ih 15 ode, ali ih 15 ostane.
- Pa recite im ponovo iš.
- Kkkažem im ja ponovo iš, pa ih ossam ode, a ossstane sssedam.
- Potjerajte ih ponovo.
- Pppa ja oppet kkažem iš, pa ih šššessst ode, a osstane jedno, jedddno mmmalo crno, koje je najnajglasnije.
- Ma, otjerajte ga u materinu onda!
- Pppa ja mu veliiim idi u pipipi... I onda mi se svi ostali vrate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo fleš
Kan­di­do­va­no 1.608 pro­je­ka­ta

Na kon­kur­su za ras­po­dje­lu di­je­la pri­ho­da od iga­ra na sre­ću za ovu go­di­nu pri­ja­vlje­no je čak 1.608 pro­je­ka­ta, a pod­no­si­o­ci su ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je, klu­bo­vi, udru­že­nja i dr­žav­ne isnti­tu­ci­je. Za pro­jek­te je iz­dvo­je­no 3.634.637 eura.
Za pro­gram so­ci­jal­na za­šti­ta i hu­ma­ni­tar­na dje­lat­nost pri­ja­vlje­no je 228 pro­je­ka­ta, za­do­vo­lja­va­nje po­tre­ba li­ca sa in­va­li­di­te­tom 267, raz­voj spor­ta 402, kul­tu­ra i teh­nič­ka kul­tu­ra 279, va­nin­sti­tu­ci­o­nal­no obra­zo­va­nje i vas­pi­ta­nje dje­ce i omla­di­ne 214 i do­pri­nos u bor­bi pro­tiv dro­ge i svih ob­li­ka za­vi­sno­sti 218.
M.S.


Pu­klo 167 bra­ko­va

To­kom pr­va tri mje­se­ca ove go­di­ne u Cr­noj Go­ri je raz­ve­de­no 167 bra­ko­va, po­ka­zu­je iz­vje­štaj Za­vo­da za sta­ti­sti­ku. U isto vri­je­me, ka­ko na­vo­de, sklo­plje­no je 525 bra­ko­va.
Naj­vi­še vjen­ča­nja za­bi­lje­že­no je u fe­bru­a­ru – 214, dok je naj­vi­še raz­vo­da bi­lo u mar­tu i to 84.
Od po­čet­ka go­di­ne do kra­ja mar­ta ro­đe­no je 1.743 dje­ce, dok je pre­mi­nu­lo 1.872 gra­đa­na i to naj­vi­še u ja­nu­a­ru – 796.M.S.


Ku­pu­ju ra­ču­na­re

Se­kre­ta­ri­jat Sud­skog sa­vje­ta ras­pi­sao je ten­der za iz­bor naj­po­volj­ni­jeg po­nu­đa­ča za na­bav­ku kom­pju­ter­ske opre­me za po­tre­be svih su­do­va Cr­ne Go­re. Pro­ci­je­nje­na vri­jed­nost na­bav­ke, sa ura­ču­na­tim PDV-om, iz­no­si 47.000 eura, a po­nu­de se pre­da­ju do 26. ju­na.
U teh­nič­koj spe­ci­fi­ka­ci­ji na­vo­di se da su po­treb­na 53 ra­ču­na­ra, 62 štam­pa­ča i je­dan lap­top.
– Da­va­lac uslu­ge se oba­ve­zu­je da će svi dje­lo­vi i opre­ma bi­ti no­vi, ne­ras­pa­ko­va­ni i ori­gi­nal­nog po­ri­je­kla – na­vo­di se u ten­de­ru.
M.S.


For­mi­ra­ju ko­mi­si­ju

Mi­ni­star­stvo za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va upu­ti­lo je jav­ni po­ziv ne­vla­di­nim or­ga­ni­za­ci­ja­ma za pred­la­ga­nje tri kan­di­da­ta za čla­no­ve Ko­mi­si­je za pra­će­nje spro­vo­đe­nja Stra­te­gi­je za za­šti­tu li­ca sa in­va­li­di­te­tom od dis­kri­mi­na­ci­je i pro­mo­ci­ju jed­na­ko­sti za pe­ri­od od 2017. do 2021. go­di­ne.
Ka­ko je sa­op­šte­no iz tog re­so­ra, pred­lo­zi se da­ju do 20. ju­na, a pred­lo­že­ni kan­di­da­ti mo­ra­ju bi­ti cr­no­gor­ski dr­ža­vlja­ni, ima­ti is­ku­stvo u ve­zi sa za­dat­kom rad­nog ti­je­la i ne smi­ju bi­ti čla­no­vi or­ga­na po­li­tič­kih par­ti­ja, jav­ni funk­ci­o­ne­ri, dr­žav­ni slu­žbe­ni­ci i na­mje­šte­ni­ci.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"