Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Djecu saslušavali, novinaru „Dana” prijetili * Do posla preko knjižice DPS-a * Vlada se zadužuje još 300 miliona * Prijavila da su joj majku tukli u Domu * Stotine mrtvih, na hiljade povrijeđenih * Odnosi Rusije i Turske potpuno obnovljeni * Zaspala je Miona, a umrli smo mi…
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JOHANES HAN, EVROPSKI KOMESAR:
Evropska komisija posebnu pažnju posvećuje vladavini prava, posebno u zemljama kao što je Crna Gora, koja pregovara o pristupanju Evropskoj uniji.

Vic Dana :)

Dovela žena sina u policiju i kaže:
– Želim da moj sin bude policajac!
– A zašto gospođo?
– Pa, zato što je glup.
– Morate to dokazati!
Žena na to reče malome:
– Sine, idi vidi da li je mama napolju!
Dijete otrči vani, a policajac će na to:
– Pa, stvarno je glup, mogao je vidjeti kroz prozor!

Posle smrti, saobraćajac stigne kod Boga. Bog ga pita:
– Sine moj, reci ti meni jesi li činio dobra ljudima?
– Jesam, odgovara saobraćajac.
– A jesi li činio zla?
– Dešavalo se.
– E, pa kad je tako, evo, ispred tebe su dva puta. Jedan vodi u pakao, drugi u raj. Biraj kojim ćeš.
A, policajac će:
– Bože, a mogu li ja da ostanem ovdje na raskrsnici?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo NOVI PROJEKAT ZA JAČANJE AKTIVIZMA
Obučavaju mlade o preduzetništvu
Obučavaju mlade o preduzetništvu
U okvi­ru pro­jek­ta „Omla­din­ski rad za osna­ži­va­nje, ak­ti­vi­ra­nje i ši­re­nje ho­ri­zon­ta mla­dih” bi­će ob­u­če­no 22 mla­dih, od ko­jih dvo­je iz Cr­ne Go­re, o raz­vi­ja­nju vje­šti­na men­tor­stva i si­ste­ma po­dr­ške za pred­u­zet­ni­ke, sa­op­šte­no je na kon­fe­ren­ci­ji Tre­ning cen­tra Ta­ra­ba. Pred­stav­nik Tre­ning cen­tra Ta­ra­ba Zo­ran Ra­ko­če­vić ka­zao je na sku­pu da je cilj pro­jek­ta „Omla­din­ski rad za osna­ži­va­nje, ak­ti­vi­ra­nje i ši­re­nje ho­ri­zon­ta mla­dih” (Y.E.A.H), ko­ji spro­vo­di ta ne­vla­di­na or­ga­ni­za­ci­ja, u okvi­ru Era­smus plus pro­gra­ma, da se mla­di osna­že i da se po­bolj­ša nji­hov sta­tus. Po­ja­snio je da je u okvi­ru pro­jek­ta or­ga­ni­zo­va­na obu­ka za omla­din­ske rad­ni­ke, u tra­ja­nju od se­dam da­na, sa de­set or­ga­ni­za­ci­ja iz de­set part­ner­skih dr­ža­va.
Pro­je­kat Y.E.A.H se, ka­ko je na­veo, spro­vo­di od 1. ju­la ove do 31. mar­ta idu­će go­di­ne.
Pred­stav­ni­ca NVO Euro­pe Ho­u­se iz Hr­vat­ske i uče­sni­ca sed­mo­dnev­nih obu­ka, Ma­ri­ja Ša­kić sma­tra da su si­ste­mi obra­zo­va­nja u re­gi­o­nu ne­flek­si­bil­ni i da tre­ba po­bolj­ša­ti ne­for­mal­no obra­zo­va­nje mla­dih. Ona sma­tra da je osna­ži­va­nje mla­dih pri­je­ko po­treb­no i da omla­din­ski rad­ni­ci ima­ju zna­čaj­nu ulo­gu u to­me.
Pro­gram­ska me­na­džer­ka u Fo­ru­mu MNE Ta­ma­ra Čir­gić pod­sje­ti­la je da je u to­ku pi­lot obu­ka za pr­vu ge­ne­ra­ci­ju omla­din­skih ak­ti­vi­sta, ko­ji će, ka­ko je po­ja­sni­la, na­red­ne go­di­ne do­bi­ti ser­ti­fi­kat od Cen­tra za struč­no obra­zo­va­nje za oba­vlja­nje tog po­sla.
M.S.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"