Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Poslanicima na platu i do 410 eura * Zdravstvo liječe pogrešnim ljekovima * Odali ga pozivi djevojci * Traže smjenu ministra zbog smrti djevojčice * Poslanicima na platu i do 410 eura * Suočićete se sa ozbiljnim posledicama * Zlatni koncert za zlatni jubilej
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Matija Bećković, akademik:
– Aleksandar Vučić postupa s Kosovom kao prostitutka kod Plavog mosta.

Vic Dana :)

Šta je Sahara?
- Šuma u kojoj je Čak Noris bio drvosječa!


Profesor:
- Ko odgovori na moje sledeće pitanje, može da ide kući, zaključiću mu peticu za kraj školske godine!
Perica: (Gađa kredom tablu).
Profesor :
- Ko je bacio kredu???
Perica:
- Ja. Ae idem kući. Ćao i ne zaboravi da mi zaključiš ocjenu!!!


Zašto plavuša igra ispred semafora?
Zato što misli da je u diskoteci...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo LOVCI BOŽIDAR I LABUD VUČINIĆ DEMANTOVALI NAVODE LOVAČKE ORGANIZACIJE PODGORICA Lovili smo šljuku, a ne jarebicu
Lov­ci Bo­ži­dar i La­bud Vu­či­nić de­man­to­va­li su na­vo­de Lo­vač­ke or­ga­ni­za­ci­je Pod­go­ri­ca da su bi­li u ne­do­zvo­lje­nom lo­vu na ja­re­bi­cu, tvr­de­ći da su lo­vi­li pti­cu šlju­ku, u zo­ni gdje je do­zvo­ljen lov. Oni su to ka­za­li u re­a­go­va­nju na na­vo­de Lo­vač­ke or­ga­ni­za­ci­je u tek­stu „Lov­ce za­te­kli u ne­do­zvo­lje­nom lo­vu”, ko­ji je 10. ja­nu­a­ra ob­ja­vljen u „Da­nu”.
Bo­ži­dar Vu­či­nić je de­man­to­vao da su on i nje­gov sin uči­ni­li išta pro­tiv­za­ko­ni­to, ni­ti da su spri­je­či­li lo­vo­ču­va­ra da ra­di svoj po­sao. Vu­či­nić je ju­če u pod­go­rič­kom Cen­tru bez­bjed­no­sti pod­nio pri­ja­vu pro­tiv lo­vo­ču­va­ra zbog, ka­ko je re­kao, la­žnog pri­ja­vlji­va­nja i iz­no­še­nja ne­i­sti­na.
– Ne­i­sti­na je sve što su iz Lo­vač­ke or­ga­ni­za­ci­je na­ve­li u tom sa­op­šte­nju. Ni­je­smo lo­vi­li ja­re­bi­cu, već pti­cu šlju­ku, či­ji je lov do­zvo­ljen. Lo­vi­li smo u Bra­to­no­ži­ći­ma, na te­re­nu Pe­lev bri­jeg, na lo­ka­li­te­tu Zmi­nac, gdje ne po­sto­ji lov­ni za­bran, i to 31. de­cem­bra, ko­ji je bio lov­ni dan – us­tvr­dio je Vu­či­nić za „Dan”, na­gla­ša­va­ju­ći da to­ga da­na ni­je­su ni­šta ulo­vi­li.
On je is­pri­čao da su u lo­vu bi­li u pe­ri­o­du od 9 do 11 sa­ti, ka­da je auto­mo­bi­lom kre­nuo po si­na i dva lo­vač­ka psa, pe­de­se­tak me­ta­ra da­lje. Ka­da je do­šao do si­na vi­dio je da po­red nje­ga sto­ji lo­vo­ču­var.
– Po­zdra­vio sam ga i re­kao: „Do­bar dan”, na šta mi on ni­je od­go­vo­rio. Pre­ma me­ni je po­stu­pio dr­sko i po­čeo da me vri­je­đa, vi­ču­ći ka­ko sam do­šao da lo­vim u lov­nom za­branu – tvr­di on.
Vu­či­nić do­da­je da je lo­vo­ču­var za­tra­žio da na li­cu mje­sta iz­vr­ši pre­tres auto­mo­bi­la, na pu­tu na ko­jem su se na­šli, što mu je on do­zvo­lio.
– Iako pre­ma Za­ko­nu o di­vlja­či i lov­stvu, lov ni­je lov­na po­vr­ši­na i na njoj lo­vo­ču­var ne­ma ni­ka­kve nad­le­žno­sti, do­zvo­lio sam mu da iz­vr­ši pre­tres auto­mo­bi­la i na­še opre­me jer mi je bi­lo ja­sno da sa­mo že­li kav­gu i da iza­zo­ve kon­flikt. Pre­tre­sao je unu­tra­šnjost auto­mo­bi­la, na­šu odje­ću, po­mje­rao si­ce­ve. Ka­ko ni­šta ni­je na­šao, re­kao mi je: „Ja­re­bi­ce su ti u ge­pe­ku. Otvo­ri ge­pek”. Otvo­rio sam ge­pek i u nje­mu ni­je na­šao ja­re­bi­ce – tvr­di on.
Vu­či­nić do­da­je da je lo­vo­ču­var na­sta­vio sa vri­je­đa­njem i pso­va­njem, ali da ni on ni nje­gov sin ni­je­su re­a­go­va­li na to, „jer smo bi­li svje­sni da mu je to na­mje­ra i da će po­zva­ti po­li­ci­ju bi­lo šta da mu ka­že­mo”.
– Ka­ko ni­je na­šao ja­re­bi­ce u ge­pe­ku re­kao nam je: „Baš me bri­ga što ne­ma ni­šta, ne smi­je­te da lo­vi­te u Bra­to­no­ži­će” – ka­zao je Vu­či­nić, tvr­de­ći da mu je lo­vo­ču­var ta­da za­pri­je­tio i iz­nio vi­še uvre­da.
On je na­gla­sio da su mu na uvid da­li sve lov­ne do­zvo­le i do­ku­men­ta, da su na­kon iz­vr­še­nog pre­tre­sa sje­li u vo­zi­lo i oti­šli ku­ći. Vu­či­nić je do­dao da se pi­smom obra­tio i Lo­vač­koj or­ga­ni­za­ci­ji Pod­go­ri­ca. A.O.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"