Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Poslanicima na platu i do 410 eura * Zdravstvo liječe pogrešnim ljekovima * Odali ga pozivi djevojci * Traže smjenu ministra zbog smrti djevojčice * Poslanicima na platu i do 410 eura * Suočićete se sa ozbiljnim posledicama * Zlatni koncert za zlatni jubilej
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Matija Bećković, akademik:
– Aleksandar Vučić postupa s Kosovom kao prostitutka kod Plavog mosta.

Vic Dana :)

Šta je Sahara?
- Šuma u kojoj je Čak Noris bio drvosječa!


Profesor:
- Ko odgovori na moje sledeće pitanje, može da ide kući, zaključiću mu peticu za kraj školske godine!
Perica: (Gađa kredom tablu).
Profesor :
- Ko je bacio kredu???
Perica:
- Ja. Ae idem kući. Ćao i ne zaboravi da mi zaključiš ocjenu!!!


Zašto plavuša igra ispred semafora?
Zato što misli da je u diskoteci...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo USVOJENA STRATEGIJA ZA NVO Mijenjaće pravila volonterizma
Stra­te­gi­ja za una­pre­đe­nje pod­sti­caj­nog okru­že­nja za dje­lo­va­nje ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja 2018–2020., ko­ju je ju­če usvo­ji­la Vla­da, ima za cilj da­lje una­pre­đe­nje prav­nog i in­sti­tu­ci­o­nal­nog okvi­ra za dje­lo­va­nje NVO i ja­ča­nje sa­rad­nje jav­ne upra­ve i ci­vil­nog dru­štva u kre­i­ra­nju i pri­mje­ni jav­nih po­li­ti­ka, sa­op­šti­la je mi­ni­star­ka jav­ne upra­ve Su­za­na Pri­bi­lo­vić. Pre­ma nje­nim ri­je­či­ma, oblast vo­lon­te­ri­zma mo­ra bi­ti dru­ga­či­je nor­ma­tiv­no ure­đe­na, u skla­du sa pro­ble­mi­ma ko­je je Vla­da iden­ti­fi­ko­va­la i raz­vo­ju so­ci­jal­nog pred­u­zet­ni­štva na prin­ci­pi­ma do­bre upo­red­ne prak­se sa ze­mlja­ma Evrop­ske uni­je .
Pri­bi­lo­vi­će­va je is­ta­kla da stra­te­gi­ja po­seb­no tre­ti­ra pi­ta­nje ja­ča­nje ka­pa­ci­te­ta dr­žav­ne upra­ve za vr­še­nje po­slo­va od zna­ča­ja za sa­rad­nju sa ne­vla­di­nim sek­to­rom, una­pre­đe­nje prav­nog i in­sti­tu­ci­jal­nog okvi­ra za ve­ću fi­nan­sij­sku odr­ži­vost ci­vil­nih or­ga­ni­za­ci­ja.
– Usva­ja­njem stra­te­gi­je za­o­kru­žu­je se stra­te­ški i nor­ma­tiv­ni okvir za funk­ci­o­ni­sa­nje NVO na če­mu je mi­ni­star­stvo ra­di­lo od osni­va­nja. U ovom do­ku­men­tu su na ana­li­tič­ki na­čin sa­gle­da­na sva do­stig­nu­ća i sla­bo­sti ra­ni­je stra­te­gi­je ka­ko bi se na osno­vu na­u­če­nih lek­ci­ja kre­i­ra­lo kva­li­tet­ni stra­te­ški okvir u ovoj obla­sti – re­kla je Pri­bi­lo­vi­će­va.
Ona je ka­za­la da su pri­li­kom de­fi­ni­sa­nja po­je­di­nih mje­ra i ak­tiv­no­sti na­sto­ja­li da re­al­no oda­be­ru pri­o­ri­tet i fo­kus bu­du­ćih ak­tiv­no­sti usmje­re na pi­ta­nja ko­ja su od su­štin­skog zna­ča­ja za da­lji raz­voj ne­vla­di­nog sek­to­ra.
Ka­da su u pi­ta­nju po­je­di­nač­ne obla­sti, Pri­bi­lo­vi­će­va je re­kla da su od kru­ci­jal­nog zna­ča­ja una­pre­đe­nje in­sti­tu­ci­o­nal­nog okvi­ra sa­rad­nje sa NVO, re­for­ma vo­lon­te­ri­zma i raz­voj kon­cep­ta so­ci­jal­nog pred­u­zet­ni­štva.
– Isto­vre­me­no, Sa­vjet za raz­voj ne­vla­di­nih org­ni­za­ci­ja bi­će tran­for­mi­san ka­ko bi nje­gov rad bio ope­ra­ti­vi­ni­ji i efi­ka­sni­ji – sa­op­šti­la je Pri­bi­lo­vi­će­va.M.S.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"