Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pomagala da joj ubiju muža * Bez obrazloženja potrošili 695.000 eura * Direktorima iz DPS-a davali socijalu od po 500 eura * Ako ne bude dogovora, imaćemo svog kandidata * Idealan ambijent za stvaranje i pomjeranje granica * Pomagala da joj ubiju muža * Želimo Si Dens u Budvi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slavko Kalezić :
Nadam se da će ovogodišnji predstavnik Crne Gore na Pjesmi evrovizije imati makar trećinu uspjeha koji sam ja ostvario nakon Eurosonga.

Vic Dana :)

Pita Ciganka Cigu šta znači riječ „situacija”.
- Pa „situacija” ti je kad dođeš kući s posla i zatekneš mene i komšinicu kako vodimo ljubav.
Tek će Ciganka:
- Znači, situacija je i kada ti dođeš kući sa posla i zatekneš mene i komšiju kako vodimo ljubav?
- Ne, ženo, nemoj da miješaš batine sa situacijom.

Rasprava u romskoj kući između sina i oca:
– A bre kakvi ste vi današnji mladi sve mora da vam se nacrta, da vam se da, da vam se pokaže…
– Šta ti je bre čale nismo baš tako loši, na nama svijet ostaje…
– Ma gdje niste bre, stvarno ste jadni bre ništa ne znate…
– Šta, pa mi smo pametniji od vas, aj reci mi ko je izmislio struju?
– Kako ko- pa Nikola Tesla!
– Pa naravno Nikola Tesla, a ne njegov čale!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Po­moć od UN­HCR
Agen­ci­ja Uje­di­nje­nih na­ci­ja za iz­bje­gli­ce (UN­HCR) u Cr­noj Go­ri do­ni­ra­la je Di­rek­to­ra­tu za van­red­ne si­tu­a­ci­je MUP-a i Cr­ve­nom kr­stu Cr­ne Go­re opre­mu za hit­ne in­ter­ven­ci­je. Di­rek­to­rat je na ko­ri­šće­nje do­bio 3.200 ter­mal­nih će­ba­di, 1.200 sun­đe­ra­stih pod­lo­ga za spa­va­nje, 130 pla­stič­nih ce­ra­da, 70 vre­ća za spa­va­nje, šest mon­ta­žnih obje­ka­ta za hit­ni smje­štaj lju­di, te če­ti­ri pla­stič­ne ce­ra­de, ukup­ne vri­jed­no­sti od oko 36.500 eura.
Cr­ve­nom kr­stu Cr­ne Go­re do­ni­ra­ni su ar­ti­kli u vri­jed­no­sti od 29.500 eura, uklju­ču­ju­ći će­bad, vre­će za spa­va­nje, pod­me­ta­če za spa­va­nje, pla­stič­ne ce­ra­de, kre­ve­te, sto­lo­ve i sto­li­ce.
Pre­ma ri­je­či­ma Ro­ber­te Mon­te­ve­ki, pred­stav­ni­ce UN­HCR-a u Cr­noj Go­ri, opre­ma se mo­že ko­ri­sti­ti za smje­štaj tra­ži­la­ca azi­la i iz­bje­gli­ca u slu­ča­ju even­tu­al­nog pri­li­va, kao i u slu­ča­ju pri­rod­nih ka­ta­stro­fa po­put ze­mljo­tre­sa, po­ža­ra i po­pla­va.
M.S.

Do­bi­li 16 žal­bi
Za­štit­ni­ku ljud­skih pra­va i slo­bo­da to­kom po­sje­te Ul­ci­nju obra­ti­lo se 12 gra­đa­na, a nji­ho­ve pri­tu­žbe od­no­si­le su se uglav­nom na ostva­ri­va­nje pra­va na mir­no uži­va­nje imo­vi­ne (po­vra­ćaj i obe­šte­će­nje, stam­be­ni od­no­si), pra­va iz so­ci­jal­ne za­šti­te, rad­nih od­no­sa, odu­go­vla­če­nje sud­skih po­stu­pa­ka, na dis­kri­mi­na­ci­ju, kao i na rad tu­ži­la­štva. Za­štit­ni­ku se u to­ku 2017. obra­ti­lo 16 gra­đa­na Ul­ci­nja.
Za­štit­nik je oci­je­nio da se pro­ble­mi gra­đa­na Ul­ci­nja uglav­nom ne raz­li­ku­ju od onih u dru­gim gra­do­vi­ma.M.S.

Kon­kurs za is­pi­ti­va­če
Mi­ni­star­stvo prav­de je ob­ja­vi­lo jav­ni po­ziv za pri­ja­vu kan­di­da­ta za li­stu is­pi­ti­va­ča za obra­zo­va­nje Ko­mi­si­je za po­la­ga­nje is­pi­ta za pri­prav­ni­ke za 2018. Pri­ja­vu za utvr­đi­va­nje li­ste is­pi­ti­va­ča mo­gu pod­ni­je­ti su­di­ja, dr­žav­ni tu­ži­lac i ugled­ni prav­nik sa rad­nim is­ku­stvom od naj­ma­nje osam go­di­na na­kon po­lo­že­nog pra­vo­sud­nog is­pi­ta.
Pri­ja­vu sa do­ka­zi­ma o is­pu­nja­va­nju uslo­va kan­di­dat mo­že pod­ni­je­ti u ro­ku od 15 da­na, a tre­ba da sa­dr­ži lič­ne po­dat­ke, krat­ku bi­o­gra­fi­ju i kon­takt te­le­fon. M.S.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"