Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pomagala da joj ubiju muža * Bez obrazloženja potrošili 695.000 eura * Direktorima iz DPS-a davali socijalu od po 500 eura * Ako ne bude dogovora, imaćemo svog kandidata * Idealan ambijent za stvaranje i pomjeranje granica * Pomagala da joj ubiju muža * Želimo Si Dens u Budvi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slavko Kalezić :
Nadam se da će ovogodišnji predstavnik Crne Gore na Pjesmi evrovizije imati makar trećinu uspjeha koji sam ja ostvario nakon Eurosonga.

Vic Dana :)

Pita Ciganka Cigu šta znači riječ „situacija”.
- Pa „situacija” ti je kad dođeš kući s posla i zatekneš mene i komšinicu kako vodimo ljubav.
Tek će Ciganka:
- Znači, situacija je i kada ti dođeš kući sa posla i zatekneš mene i komšiju kako vodimo ljubav?
- Ne, ženo, nemoj da miješaš batine sa situacijom.

Rasprava u romskoj kući između sina i oca:
– A bre kakvi ste vi današnji mladi sve mora da vam se nacrta, da vam se da, da vam se pokaže…
– Šta ti je bre čale nismo baš tako loši, na nama svijet ostaje…
– Ma gdje niste bre, stvarno ste jadni bre ništa ne znate…
– Šta, pa mi smo pametniji od vas, aj reci mi ko je izmislio struju?
– Kako ko- pa Nikola Tesla!
– Pa naravno Nikola Tesla, a ne njegov čale!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo ZZZ DANAS RASPISUJE DVA KONKURSA ZA REALIZACIJU MJERA AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA Programi za 1.000 nezaposlenih
Za­vod za za­po­šlja­va­nje Cr­ne Go­re (ZZZCG) ras­pi­su­je da­nas dva kon­kur­sa za re­a­li­za­ci­ju mje­ra ak­tiv­ne po­li­ti­ke za­po­šlja­va­nja za naj­ma­nje 1.000 ne­za­po­sle­nih. Iz Za­vo­da je sa­op­šte­no da pro­gram pod­ra­zu­mi­je­va ak­tiv­no­sti ko­ji­ma se li­cu ko­je tra­ži za­po­sle­nje pru­ža mo­guć­nost da stek­ne kva­li­fi­ka­ci­ju za pr­vo za­ni­ma­nje, ino­vi­ra zna­nja u okvi­ru tog za­ni­ma­nja i ni­voa obra­zo­va­nja, pre­kva­li­fi­ku­je se i stek­ne ključ­ne vje­šti­ne.
– Za ovu na­mje­nu opre­di­je­lje­no je 550.000 eura – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Čla­no­vi Uprav­nog od­bo­ra na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci do­ni­je­li su od­lu­ku o re­a­li­za­ci­ji pro­gra­ma jav­ni rad, u ci­lju za­po­šlja­va­nja na od­re­đe­no vri­je­me, do šest mje­se­ci, pri­o­ri­tet­no te­že za­po­šlji­vih li­ca, ra­di, ka­ko se na­vo­di, oču­va­nja i una­pre­đe­nja nji­ho­vih rad­nih spo­sob­no­sti, kao i ostva­ri­va­nja od­re­đe­nog jav­nog in­te­re­sa.
– Kroz pro­gra­me u obla­sti obra­zo­va­nja, kul­tu­re, za­šti­te ži­vot­ne sre­di­ne, za­šti­te li­ca sa in­va­li­di­te­tom, po­mo­ći sta­rim li­ci­ma, bor­be pro­tiv bo­le­sti za­vi­sno­sti i u dru­gim obla­sti­ma od jav­nog in­te­re­sa omo­gu­ći­će se za­po­šlja­va­nje naj­ma­nje 950 li­ca iz evi­den­ci­je Za­vo­da. Zna­či, i ove go­di­ne re­a­li­zu­ju se na dr­žav­nom ni­vou usta­lje­ni pro­gra­mi „Nje­ga sta­rih li­ca“ i „Per­so­nal­ni asi­sten­ti“. Za jav­ne ra­do­ve na ras­po­la­ga­nju je 1.338.000 eura. U ove dvi­je mje­re ak­tiv­ne po­li­ti­ke za­po­šlja­va­nja, vri­jed­ne bli­zu 1,9 mi­li­o­na, bi­će uklju­če­no oko 2.000 li­ca iz evi­den­ci­je Za­vo­da – na­gla­si­li su iz ZZZ.
Na­po­mi­nju da uku­pan bu­džet Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje za ovu go­di­nu iz­no­si 11,1 mi­li­on eura.
– Fi­nan­sij­skim okvi­rom za re­a­li­za­ci­ju pro­gra­ma ra­da Za­vo­da pred­vi­đe­no je 4,6 mi­lo­na za mje­re ak­tiv­ne po­li­ti­ke za­po­šlja­va­nja, 500.000 eura za kre­di­te za sa­mo­za­po­šlja­va­nje, šest mi­li­o­na za pro­fe­si­o­nal­nu re­ha­bi­li­ta­ci­ju i za­po­šlja­va­nje li­ca sa in­va­li­di­te­tom i te­že za­po­sli­vih li­ca, dok je 10 mi­li­o­na pred­vi­đe­no za nov­ča­ne na­dok­na­de po osno­vu ne­za­po­sle­no­sti – za­klju­ču­je se u sa­op­šte­nju.
A.O.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"