Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo NA ČETVRTOM SASTANKU RADNE GRUPE MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE KOJA SE BAVI SUZBIJANJEM KRIVOLOVA PORUČENO Pooštriti kaznenu politiku
Ka­zne­na po­li­ti­ka pre­ma kri­vo­lov­ci­ma se mo­ra po­o­štri­ti i to će ubr­zo bi­ti prak­sa svih osnov­nih tu­ži­la­šta­va, po­ru­če­no je na če­tvr­tom sa­stan­ku Rad­ne gru­pe Mi­ni­star­stva po­ljo­pri­vre­de i ru­ral­nog razvoja ko­ja se ba­vi su­zbi­ja­njem kri­vo­lo­va, ka­za­li su iz ak­ci­je „Stop kri­vo­lo­vu”. Po­ru­ču­ju da po­dr­ža­va­ju ta­kav stav s ob­zi­rom na to da je do­sa­da­šnja prak­sa, po ko­joj su se pre­kr­ši­o­ci sko­ro sti­mu­la­tiv­no ka­žnja­va­li i ko­ji­ma je kri­vo­lov­ni alat vra­ćan, mo­ra za­u­sta­vi­ti.
– Po­sli­je kra­će ile­ga­le, po­no­vo se ja­vlja­ju od­re­đe­ne kri­vo­lov­ne gru­pe, po­seb­no one ko­je or­di­ni­ra­ju u re­jo­nu Val­da­no­sa, ali i Bu­dve, ko­je svo­je ak­tiv­no­sti oba­vlja­ju ma­lo da­lje od oba­le, spu­šta­ju­ći eks­plo­ziv na ve­će du­bi­ne i spro­vo­de­ći svoj kri­vo­lov no­ću – po­ru­či­li su iz ak­ci­je „Stop kri­vo­lo­vu”.
Oni su ne­go­do­va­li zbog sta­va ne­kih od čla­no­va rad­ne gru­pe, ko­ji su mi­šlje­nja da su sport­sko re­kre­a­tiv­ni ri­bo­lov­ci ti ko­ji de­va­sti­ra­ju ri­blji fond i da su oni raz­log što In­sti­tut za bi­o­lo­gi­ju mo­ra ima ne­ga­ti­van stav pre­ma mo­guć­no­sti po­ve­ća­nja kvo­ta za do­zvo­le sport­sko-re­kre­a­tiv­nim ri­bo­lov­ci­ma.
– Ako su već to­li­ko sport­sko-re­kre­a­tiv­ni ri­bo­lov­ci de­va­sti­ra­li mor­ski bi­o­di­ver­zi­tet, ka­ko je odr­ži­va ista kvo­ta za po­me­nu­te pri­vred­ne ri­ba­re? Ri­be, po nji­ma, ima ma­nje, da­kle lo­gi­ka na­la­že da i pri­vred­ni ri­ba­ri mo­ra­ju lo­vi­ti shod­no no­vo­na­sta­loj si­tu­a­ci­ji. Ne do­pa­da nam se, kao ni svim ri­bo­lov­ci­ma u Cr­noj Go­ri, ma­te­ma­ti­ka gdje se ra­ču­na da 2.000 ri­bo­lo­va­ca (ko­li­ka je tre­nut­na kvo­ta za do­zvo­le) ulo­vi po pet i vi­še ki­lo­gra­ma ri­be dnev­no (što je ne­mo­gu­će jer 1.500 njih na vo­du iza­đe ne vi­še od 20 pu­ta go­di­šnje) i da tom ma­te­ma­ti­kom do­la­zi­mo do pre­ko de­set to­na ri­ba dnev­no. Ap­surd. Dok ne­ke ko­če to­li­ko iz­va­de za pet da­na (skrom­ni smo u pro­cje­ni) ni­ko još ni­je re­kao da se na na­še ma­lo par­če oba­le tre­ba re­vi­di­ra­ti kvo­ta za ko­če. Jak je glas da se ne po­di­že broj sport­sko- re­kre­a­tiv­nih do­zvo­la jer vje­ro­vat­no ne­ko­me sme­ta to­li­ki broj oči­ju na vo­di, pa ma­kar bi­le i sport­sko-re­kre­a­tiv­ne – po­ru­či­li su iz ak­ci­je „Stop kri­vo­lo­vu”.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"