Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo IZ BANKE HRANE APELOVALI NA GRAĐANE
Pomozimo Mihajlovićima da sagrade dom
Pomozimo Mihajlovićima da sagrade dom
Hu­ma­ni­tar­na fon­da­ci­ja Ban­ka hra­ne ape­lo­va­la je za po­moć pe­to­čla­noj po­ro­di­ci Mi­haj­lo­vić iz se­la za­gra­đe kod Be­ra­na, ko­ja ži­vi u te­škim uslo­vi­ma. Iz Ban­ke hra­ne ape­lo­va­li su na po­je­din­ce i dru­štve­no od­go­vor­ne kom­pa­ni­je da po­ro­di­ci Mi­haj­lo­vić do­ni­ra­ju gra­đe­vin­ski ma­te­ri­jal, odje­ću i obu­ću i hra­nu.
Po­ro­di­cu či­ne Mi­lu­tin Mi­haj­lo­vić, nje­go­va su­pru­ga i tro­je dje­ce.
– Ži­ve u ku­ći ko­ju im je pri­vre­me­no ustu­pio brat, a iz ko­je tre­ba da se ise­le do pro­lje­ća. Mi­lu­tin je ina­če 80 od­sto in­va­lid s vi­dom, ta­ko da od Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje pri­ma 76 eura, či­me pre­hra­nju­je i ško­lu­je dje­cu. Po­ro­di­ca Mi­haj­lo­vić ima jed­nu kra­vu. Ona im je na­čin da pre­ži­ve a u ne­ku ru­ku i do­dat­ni pri­hod kuć­nom bu­dže­tu, kad us­pi­ju sku­pi­ti i pro­da­ti kan­tu si­ra. Mi­lu­tin je po­čeo sa iz­grad­njom ku­će za se­be i po­ro­di­cu, ali zbog ma­te­ri­jal­nih sred­sta­va ne mo­že da na­sta­vi. Uspio je iz­gra­di­ti sprat ku­će, ipak ni plo­ča ni­je iz­li­ve­na, zbog ne­do­stat­ka nov­ča­nih sred­sta­va. I po­red mno­gih ne­da­ća i pro­ble­ma ko­ji su za­de­si­li ovu po­ro­di­cu de­si­la se još jed­na. Mi­lu­ti­no­va že­na se raz­bo­lje­la, po­sta­la je in­va­lid sa oba bo­le­sna ku­ka – ka­za­li su iz Ban­ke hra­ne.
Ka­ko na­vo­de, upr­kos sve­mu, Mi­lu­tin ne od­u­sta­je od bor­be za bo­lji ži­vot i že­lje da svo­joj dje­ci pri­u­šti vi­še.
– On od­la­zi ka­da ima mo­guć­no­sti da ra­di fi­zič­ke po­slo­ve za dnev­ni­cu. Dje­ca su ve­se­la, na­smi­ja­na upr­kos sve­mu. Oni su naj­ve­će bo­gat­stvo u ku­ći Mi­haj­lo­vi­ća. Ka­da je Mi­lu­tin od­su­tan, bri­gu o po­ro­di­ci vo­de 11-go­di­šnja A.M, ko­ja pri­je ško­le po­mu­ze kra­vu. Po­ma­že i da se usi­ri mli­je­ko. De­se­to­go­di­šnji I.M. ci­je­pa dr­va za ogrev. Kuć­nih oba­ve­za ni­je po­šte­đe­na ni sed­mo­go­di­šnja A.M. Uz osmi­jeh i pje­smi­ce us­pi­je po­red do­ma­ćih za­da­ta­ka za­vr­ši­ti i po­slo­ve po ku­ći. Dje­ci je po­treb­no mno­go to­ga što ima­ju i nji­ho­vi vr­šnja­ci. Mo­žda im mi mo­že­mo po­mo­ći ba­rem ma­lo – po­ru­ču­ju iz te or­ga­ni­za­ci­je.
Oni su po­zva­li gra­đa­ne da po­mog­nu Mi­haj­lo­vi­ći­ma da za­vr­še ku­ću, ka­ko bi se use­li­li u svoj dom.
– Svi ko­ji že­le nov­ča­na sred­stva upla­ti­ti mo­gu to uči­ni­ti na ži­ro ra­čun u CKB ban­ci na broj 510-0301972270032-70 na ime Mi­lu­ti­na Mi­haj­lo­vi­ća. Svi ko­ji že­le do­ni­ra­ti gra­đe­vin­ski ma­te­ri­jal, na­mir­ni­ce za ži­vot i hi­gi­jen­ska sred­stva, obu­ću (za dje­voj­či­ce br. 38 i 35, za dje­ča­ka 37), gar­de­ro­bu i dru­go od Ban­ke hra­ne mo­gu do­bi­ti kon­takt pu­tem bro­ja te­le­fo­na 069-495-680, mej­la ban­ka­hra­nepg@gmail.com ili u in­bok­su na fej­sbuk stra­ni­ci – po­ru­či­li su iz Ban­ke hra­ne.
A.O.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"