Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo KOMITET ČLANICA KONVENCIJE SAVJETA EVROPE O ZAŠTITI DJECE PREPORUČIO Ukazati na rizik od seksualnog zlostavljanja
Neo­p­hod­no je pred­vi­dje­ti ci­lja­ne ak­ci­je ka­ko bi se jav­nost efi­ka­sno in­for­mi­sa­la o ri­zi­ku od sek­su­al­nog zlo­sta­vlja­nja dje­ce, po­seb­no u kru­gu po­vje­re­nja (pro­ši­re­na po­ro­di­ca i oso­be bli­ske dje­te­tu), i na­či­ni­ma za za­šti­tu dje­ce od ta­kvih zlo­či­na. To je pre­po­ru­čio Ko­mi­tet čla­ni­ca Kon­ven­ci­je Sa­vje­ta Evro­pe o za­šti­ti dje­ce od sek­su­al­nog is­ko­ri­šta­va­nja i zlo­sta­vlja­nja (Lan­za­rot ko­mi­tet) u iz­vje­šta­ju o pri­mje­ni stra­te­gi­ja ko­je 26 ze­ma­lja čla­ni­ca Sa­vje­ta Evro­pe, me­đu ko­ji­ma je Cr­na Go­ra, ko­ri­ste u ci­lju za­šti­te dje­ce od sek­su­al­nog zlo­sta­vlja­nja.
– Pre­ma iz­vje­šta­ju, dr­ža­ve pot­pi­sni­ce Kon­ven­ci­je Sa­vje­ta Evro­pe o za­šti­ti dje­ce od sek­su­al­nog is­ko­ri­šta­va­nja i sek­su­al­nog zlo­sta­vlja­nja (Kon­ven­ci­ja iz Lan­za­ro­ta) pred­u­zi­ma­ju dje­lo­tvor­ne ko­ra­ke u ovoj obla­sti. Omo­gu­ća­va­nje dje­ci da ak­tiv­no uče­stvu­ju u iz­ra­di i usva­ja­nju po­li­ti­ka ve­o­ma je obe­ća­va­ju­ća prak­sa. Sko­ro sve na­ci­o­nal­ne stra­ne vla­sti sa­ra­đu­ju s or­ga­ni­za­ci­ja­ma ci­vil­nog dru­štva i pri­vat­nim sek­to­rom u po­di­za­nju svi­je­sti, obra­zo­va­nju i obu­ci lju­di ko­ji ra­de s dje­com ka­ko bi se spri­je­či­lo sek­su­al­no zlo­sta­vlja­nje dje­ce – sa­op­šte­no je iz Sa­vje­ta Evro­pe.
U iz­vje­šta­ju je kon­sta­to­va­no da u Cr­noj Go­ri dje­ca mo­gu di­rekt­no kon­tak­ti­ra­ti s pred­stav­ni­ci­ma om­bud­sma­na, di­je­li­ti svo­ja mi­šlje­nja i su­ge­sti­je u ve­zi sa pre­po­ru­ka­ma, za­ko­no­dav­nim ini­ci­ja­ti­va­ma i sta­vo­vi­ma.
U iz­vje­šta­ju je na­gla­še­na va­žna ulo­gu me­di­ja u in­for­mi­sa­nju o sek­su­al­nom zlo­sta­vlja­nju dje­ce, uz po­seb­nu pa­žnju na pu­no po­što­va­nje pri­vat­no­sti i pra­va dje­te­ta. Na pri­mjer, u Hr­vat­skoj i Ru­mu­ni­ji za­bra­nje­no je ot­kri­va­nje iden­ti­te­ta ili bi­lo ko­je dru­ge in­for­ma­ci­je o pri­vat­nom ži­vo­tu dje­te­ta.
A.O.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"