Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučurovićev potpis za Milačića, Dajkovićev za Miličkovića * Na istu imovinu upisana šesta hipoteka * Za torturu po 17 mjeseci * Roćen gasi požar u DPS-u Pljevlja * Junajted napada Sevilju, „plavci” Barsu * Novaka čeka mukotrpan povratak * Plavi ovjerili drugo mjesto
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Spasojević, predsjednik Sindikata ZIKS-a:
– Sudije i tužioci podržavaju kriminalce.

Vic Dana :)

Chuck Norris je osvojio Vimbledon bejzbol palicom.
Šta je Čak Noris slušao sedamdesetih?
- Devedesete!
Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!
Kako je nastao točak?
- Čak Noris uradio kolut naprijed, pa su svi povikali: To Čak, to Čak!
Došla Smrt sa maskom, kosom, i ide od vrata do vrata. Dođe na jedna vrata, zvoni, kad ono, vrata otvara Čak Noris. Gleda Smrt Čak Norisa, gleda on Smrt, kad odjednom, Smrt digne ruke i vikne:
– MASKENBAL!!!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo SAMOHRANI OTAC IZ NIKŠIĆA VLADO KALEZIĆ TRAŽI POMOĆ OD GRAĐANA
Pomozite mi da nahranim djecu
Ilustracija Pomozite mi da nahranim djecu Najviše boli to što kad ujutro krenu u školu nemam da im dam za užinu, gladni izlaze iz stana. Kad dođu, kod kuće ih čekaju pržene priganice, kaže Kalezić
Nik­ši­ća­nin Vla­do Ka­le­zić ape­lo­vao je na gra­đa­ne da mu po­mog­nu da pre­hra­ni če­tvo­ro dje­ce. Ka­ko je na­veo u pi­smu hu­ma­ni­tar­noj fon­da­ci­ji Ban­ka hra­ne, Ka­le­zić je sa­mo­hra­ni ro­di­telj, a naj­po­treb­ni­ja mu je po­moć u hra­ni jer nje­go­va dje­ca če­sto gla­du­ju.
– Otac sam če­tvo­ro dje­ce, sam ih po­di­žem – i otac i maj­ka sam im. Ali ko je taj ko­ji mo­že maj­ku da za­mi­je­ni? Ni­ko! I ni­kad je ni­ko za­mi­je­nio ni­je. Su­pru­ga mi je pre­mi­nu­la 2009. go­di­ne, ima­la je sa­mo 28 go­di­na. Oti­šla je u KC Pod­go­ri­ca da joj ura­de ne­ku ru­tin­sku ope­ra­ci­ju, po ri­je­či­ma lje­ka­ra, be­za­zle­nu. Ona ni­je ta­ko mi­sli­la. Pred­o­sje­ća­la je da se ne­će ži­va vra­ti­ti, pa je pr­vo oti­šla u pro­dav­ni­cu gdje je tr­go­va­la i mo­li­la pro­da­va­či­ce da ako do­đu nje­na dje­ca i bu­du ne­što tra­ži­la – da im da­ju. Oti­šla je i do uči­te­lja dje­voj­či­ca ko­je su bi­le u dru­gom, če­tvr­tom i še­stom raz­re­du, da im ka­že da ih ne ka­žnja­va­ju ako ne bu­du ne­što zna­le, jer su ma­li i ne­će ima­ti ko da im po­ka­že. Na­ža­lost, ta­ko je i bi­lo, ni­je se ži­va vra­ti­la ku­ći. Ja od tog da­na vi­še ni­je­sam imao ži­vot jer ka­ko ma­lom si­nu od dvi­je go­di­ne da ob­ja­snim gdje mu je ma­ma, ka­ko kćer­ka­ma za­mi­je­ni­ti maj­ku – na­veo je Ka­le­zić u pi­smu Ban­ci hra­ne, ko­je je ta or­ga­ni­za­ci­ja do­sta­vi­la me­di­ji­ma.
Ka­ko je re­kao, u od­go­ju dje­ce, na­kon smr­ti su­pru­ge, po­ma­ga­la mu je ta­šta, ko­ja je ži­vje­la u Sr­bi­ji. Me­đu­tim, dvi­je go­di­ne po­sli­je kćer­ki­ne smr­ti že­na se raz­bo­lje­la od, ka­ko je na­veo, tu­ge, a po­tom i umr­la.
– Ka­ko sam živ i ka­ko ži­vim, ri­je­či­ma ne umi­jem da ob­ja­snim. Ni­je­sam imao ni­ka­kvih pri­ma­nja jer sam kao rad­nik Že­lje­za­re ostao bez po­sla. Od Cen­tra za so­ci­jal­ni rad do­bio sam 185 eura so­ci­jal­ne po­mo­ći. Od tog nov­ca mo­ja dje­ca ima­ju da je­du ne­ko vri­je­me, a on­da su vi­še glad­ni ne­go si­ti. Obra­ćao sam se na mno­ge adre­se tra­že­ći po­sao, da ra­dim sa­mo u jed­noj smje­ni jer ni­je­sam imao gdje da osta­vim dje­cu. Ni­je­sam uspio u to­me. Ra­dio sam dok sam mo­gao za dnev­ni­ce, ali ni to vi­še ne mo­gu. Ubi­lo me je sve ovo, raz­bo­lio sam se, do­bio sam še­ćer i već sam u fa­zi da pri­mam in­su­lin. Na­dam se da ću iz­dr­ža­ti da bar jed­no di­je­te do­ve­dem do svog par­če­ta hlje­ba, pa će oni jed­no dru­gom po­ma­ga­ti – na­veo je on.
Is­ti­če da mu je naj­ve­ća po­moć po­treb­na u hra­ni, gar­de­ro­bu dje­ci da­ju iz Cr­ve­nog kr­sta.
– Ko­mu­na­li­je ne pla­ćam, stru­ja mi je ga­še­na, pri­ja­ve su pro­tiv me­ne pi­sa­ne, ali tu ne mo­gu ni­šta da ura­dim. Sa­mo da imam hlje­ba da im dam, ali ni to ne mo­gu. Naj­vi­še bo­li kad uju­tro kre­nu u ško­lu, ne­mam da im dam za uži­nu, glad­ni iz­la­ze iz sta­na. Kad do­đu, kod ku­će ih če­ka­ju pr­že­ne pri­ga­ni­ce... Imam jed­nu kom­ši­ni­cu – ba­ku ko­ja sa­ma ži­vi od pen­zi­je 200 eura, ona kad na­pra­vi pi­tu i do­ne­se, to je go­zba. Pra­zni­ci pro­đu ne­ka­ko, odu ra­no da spa­va­ju, da ma­kar u snu bu­du u ne­koj baj­ci. Ali ja sam po­no­sni ro­di­telj, jer mo­ja dje­ca ni­ko­me ne go­vo­re da ne­ma­ju, ma­li krug nji­ho­vih dru­ga­ra zna ka­ko ži­ve. Ka­žu mi: „Ta­ta, sra­mo­ta je da ka­že­mo, pa kad oni je­du uži­nu, mi ka­že­mo da smo do­ruč­ko­va­li kod ku­će” – is­ta­kao je Ka­le­zić.
Ape­lo­vao je na one ko­ji to mo­gu da mu po­mog­nu da na­hra­ni dje­cu.
Iz Ban­ke hra­ne su ka­za­li da svi ko­ji že­le po­mo­ći mo­gu do­bi­ti kon­takt po­ro­di­ce pu­tem mej­la bankahranepg@gmail.com, pu­tem bro­ja te­le­fo­na 069-495-680 ili pre­ko fej­sbuk stra­ni­ce te or­ga­ni­za­ci­je. Ži­ro ra­čun za po­moć je kod Pr­ve ban­ke, na ime Vla­do Ka­le­zić 535-0100200065047-86.
A.O.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"