Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučurovićev potpis za Milačića, Dajkovićev za Miličkovića * Na istu imovinu upisana šesta hipoteka * Za torturu po 17 mjeseci * Roćen gasi požar u DPS-u Pljevlja * Junajted napada Sevilju, „plavci” Barsu * Novaka čeka mukotrpan povratak * Plavi ovjerili drugo mjesto
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Spasojević, predsjednik Sindikata ZIKS-a:
– Sudije i tužioci podržavaju kriminalce.

Vic Dana :)

Chuck Norris je osvojio Vimbledon bejzbol palicom.
Šta je Čak Noris slušao sedamdesetih?
- Devedesete!
Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!
Kako je nastao točak?
- Čak Noris uradio kolut naprijed, pa su svi povikali: To Čak, to Čak!
Došla Smrt sa maskom, kosom, i ide od vrata do vrata. Dođe na jedna vrata, zvoni, kad ono, vrata otvara Čak Noris. Gleda Smrt Čak Norisa, gleda on Smrt, kad odjednom, Smrt digne ruke i vikne:
– MASKENBAL!!!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo fleš
Bez po­sla 47.250 gra­đa­na

Na evi­den­ci­ji Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje (ZZZCG) ove sed­mi­ce na­la­zi se 47.250 ne­za­po­sle­nih, što je za 0,2 od­sto ma­nje ne­go pret­hod­ne. Pre­ma iz­vje­šta­ju Za­vo­da, sto­pa ne­za­po­sle­no­sti je pa­la sa pro­šlo­sed­mič­nih 20,4 na 20,36 od­sto.
Naj­ve­ća sto­pa od 32,7 od­sto za­bi­lje­že­na je u ju­lu 2000. go­di­ne, dok je naj­ni­ža bi­la u av­gu­stu 2009. go­di­ne, ka­da je iz­no­si­la 10,1 od­sto.
Za­vod je od po­čet­ka go­di­ne evi­den­ti­rao 2,010 no­vo­za­po­sle­nih, a u istom pe­ri­o­du ogla­še­no je 3.670 slo­bod­nih rad­nih mje­sta.
A.O.


Od­bor o mi­si­ja­ma

Od­bor za bez­bjed­nost i od­bra­nu raz­ma­tra­će da­nas pred­lo­ge od­lu­ka o upu­ći­va­nju do 40 pri­pad­ni­ka Voj­ske Cr­ne Go­re (VCG) u me­đu­na­rod­nu mi­si­ju u Av­ga­ni­sta­nu i dva štab­na ofi­ci­ra u mi­si­ji KFOR-a na Ko­so­vu. Pred­lo­ge od­lu­ka po­čet­kom fe­bru­a­ra utvr­dio je Sa­vjet za od­bra­nu i bez­bjed­nost, ko­ji je ta­da kon­sta­to­vao da se na me­đu­na­rod­nim voj­nim vje­žba­ma una­pre­đi­va­la spo­sob­nost i raz­vi­ja­lo po­vje­re­nje me­đu čla­ni­ca­ma NA­TO-a, part­ner­skim dr­ža­va­ma i dr­ža­va­ma re­gi­o­na.
Uko­li­ko Od­bor da ze­le­no svje­tlo za uče­šće cr­no­gor­skih voj­ni­ka u ovim mi­si­ja, zad­nju ri­ječ o to­me da­će Skup­šti­na.A.O.


Obra­zo­va­njem do mi­ra

Uče­sni­ci sred­njih ško­la iz Pod­go­ri­ce, Nik­ši­ća i Pla­va, njih 30, uče­stvo­va­li su u kam­pu Cr­ve­nog kr­sta Cr­ne Go­re „Obra­zo­va­njem do mi­ra i sre­će”. Iz CKCG su ka­za­li da su uče­ni­ci bo­ra­vi­li u Do­mu so­li­dar­no­sti Cr­ve­nog kr­sta u Su­to­mo­ru, gdje su za če­ti­ri da­na pro­šli kroz broj­ne ra­di­o­ni­ce.
– Ne­ke od te­ma o ko­ji­ma su mla­di go­vo­ri­li su: po­što­va­nje raz­li­či­to­sti, so­ci­jal­na in­klu­zi­ja, rod­na rav­no­prav­nost, ak­tiv­no slu­ša­nje i em­pa­ti­ja, ne­na­sil­na ko­mu­ni­ka­ci­ja, pre­go­va­ra­nje, lič­na ot­por­nost, kri­tič­ko mi­šlje­nje bez osu­đi­va­nja, unu­tra­šnji mir... Ra­di­o­ni­ce su osmi­sli­li i vo­di­li vo­lon­te­ri i za­po­sle­ni Cr­ve­nog kr­sta Cr­ne Go­re, ko­ji su pro­šli me­đu­na­rod­ne obu­ke za pro­gram „Mla­di kao po­kre­ta­či pro­mje­na u dru­štvu” – ka­za­li su iz Cr­ve­nog kr­sta.
A.O


Ra­du­lo­vić u Ka­nu

De­le­ga­ci­ja Cr­ne Go­re, ko­ju pred­vo­di mi­ni­star odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma Pa­vle Ra­du­lo­vić uče­stvo­va­će od da­nas do 16. mar­ta na me­đu­na­rod­nom saj­mu ne­kret­ni­na u Ka­nu. Iz Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma su ka­za­li da će na cr­no­gor­skom štan­du na ovom saj­mu bi­ti pred­sta­vlje­ni pro­jek­ti i in­ve­sti­ci­o­ni po­ten­ci­ja­li Cr­ne Go­re, sa po­seb­nim ak­cen­tom na pro­jek­te na sje­ve­ru dr­ža­ve, od­no­sno lo­ka­li­te­te Cmi­lja­ča i Žar­ski, kao i po­ten­ci­ja­le Dur­mi­to­ra.
– Ra­du­lo­vić će bi­ti go­vor­nik na jed­nom od okru­glih sto­lo­va na do­ga­đa­ju „Mayors&Po­li­ti­cal Le­a­der’ Think Tank“, na ko­me se sa­sta­ju vi­so­ki zva­nič­ni­ci i pred­sta­vlja­ju ide­je i is­ku­stva u obla­sti in­ve­sti­ci­ja, ne­kret­ni­na, glo­bal­ne ur­ba­ni­za­ci­je i ži­vo­ta u gra­do­vi­ma – na­ja­vi­li su iz MORT-a.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"