Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučurovićev potpis za Milačića, Dajkovićev za Miličkovića * Na istu imovinu upisana šesta hipoteka * Za torturu po 17 mjeseci * Roćen gasi požar u DPS-u Pljevlja * Junajted napada Sevilju, „plavci” Barsu * Novaka čeka mukotrpan povratak * Plavi ovjerili drugo mjesto
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Spasojević, predsjednik Sindikata ZIKS-a:
– Sudije i tužioci podržavaju kriminalce.

Vic Dana :)

Chuck Norris je osvojio Vimbledon bejzbol palicom.
Šta je Čak Noris slušao sedamdesetih?
- Devedesete!
Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!
Kako je nastao točak?
- Čak Noris uradio kolut naprijed, pa su svi povikali: To Čak, to Čak!
Došla Smrt sa maskom, kosom, i ide od vrata do vrata. Dođe na jedna vrata, zvoni, kad ono, vrata otvara Čak Noris. Gleda Smrt Čak Norisa, gleda on Smrt, kad odjednom, Smrt digne ruke i vikne:
– MASKENBAL!!!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo SNP PROZVAO MINISTRA PROSVJETE POVODOM FORMIRANJA FONDA ZA TALENTE
Kako ćete nagrađivati partijske vojnike
Kako ćete nagrađivati partijske vojnike
So­ci­ja­li­stič­ka na­rod­na par­ti­ja po­zva­la je mi­ni­stra pro­svje­te Da­mi­ra Še­ho­vi­ća da od­go­vo­ri da li će no­vo­for­mi­ra­ni Fond za ta­len­te bi­ti od ko­ri­sti naj­bo­ljim đa­ci­ma i pro­fe­so­ri­ma, ili će kao i do­sad bi­ti na­gra­đi­va­ni ta­ti­ni i ma­mi­ni si­no­vi i par­tij­ski voj­ni­ci.
Še­ho­vić je ju­če sa­op­štio da će Fond do kra­ja go­di­ne ima­ti pr­ve do­bit­ni­ke. Mi­ni­star je, ta­ko­đe, iz­ja­vio da se još od iz­bo­ra na funk­ci­ju bo­ri za for­mi­ra­nje Fon­da jer je ste­kao uti­sak da je bri­ga o ta­len­ti­ma bi­la pri­sut­na i vi­dlji­va, ali da se re­a­li­zo­va­la sti­hij­ski, te da se vi­še svo­di­la na ad hok po­li­ti­ku. Fond će ras­po­la­ga­ti sa naj­ma­nje mi­li­on i po eura, a svi đa­ci ko­ji osvo­je jed­no od pr­va tri mje­sta na me­đu­na­rod­nom ili do­ma­ćem tak­mi­če­nju iz na­stav­nog pred­me­ta ili iz vje­šti­na, bi­će nov­ča­no na­gra­đe­ni, kao i uče­ni­ci ko­ji se is­ti­ču to­kom sa­mog pro­ce­sa ško­lo­va­nja.
– Tra­ži­mo od mi­ni­stra i da od­go­vo­ri ka­ko će se ubu­du­će na­gra­đi­va­ti lo­jal­ni par­tij­ski voj­ni­ci, bez ob­zi­ra da li su, mo­žda, pla­gi­ra­li ma­gi­star­ski ili dok­tor­ski rad, što su i sud­ski or­ga­ni do­ka­za­li, a u ne­kim slu­ča­je­vi­ma i pri­zna­ti stra­ni auto­ri po­tvr­di­li? Da li je do­bra po­ru­ka na­stav­ni­ci­ma da se uklju­če u ova­kav an­ga­žman i žr­tvu­ju svo­ja zna­nja i vje­šti­ne, da bi, na kra­ju, na­gra­da za­vr­ši­la u ru­ka­ma oso­be bli­ske vla­da­ju­ćim kru­go­vi­ma? Ta­ko­đe, da li će nam dje­ca opet uči­ti po ne­kim pre­pi­sa­nim ku­ri­ku­lu­mi­ma ili slič­nim do­ku­men­ti­ma, kad već dr­ža­va ni­je u sta­nju da pro­na­đe do­ma­će struč­nja­ke ko­ji bi ra­di­li na to­me? Ili im ne od­go­va­ra da ih na­đe. Da li na­ši đa­ci sa zna­njem ste­če­nim na ta­kvim osno­va­ma, od­no­sno u ta­kvom obra­zov­nom si­ste­mu, mo­gu za­i­sta bi­ti kon­ku­rent­ni na me­đu­na­rod­nim tak­mi­če­nji­ma?Na kra­ju, mi­ni­star Še­ho­vić je, eto, ko­nač­no na­šao vre­me­na da se od sil­nih po­li­tič­kih kam­pa­nja i obe­ća­va­nja rad­nih mje­sta ko­le­blji­vim gla­sa­či­ma, po­za­ba­vi re­so­rom za ko­ji je za­du­žen. Na­da­mo se, sa­mo, da i ovaj po­sao ne­će od­ra­di­ti kao sve do­sa­da­šnje – na­vo­di se u sa­op­šte­nju SNP-a. D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"