Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Osumnjičen da je prije 13 godina ubio Vujičića * Nalaz po diktatu DPS-a * Sinđelić saradnik, terorizam nestao * Azmontu ne daju dozvolu dok ne plati naknadu * Osumnjičen da je prije 13 godina ubio Vujičića * Marija Miljević spremna za Elit * „Sea Hero” u službi zdravlja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 18-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Čedomir Radičević, koautor ekonomskog programa SD:
- Država ulazi u finanijski ambis i do polovine sledeće godine doći će do sloma javnih finansija.

Vic Dana :)

Haso: „Mujo, care, odakle ti to odijelo?”
Mujo: „Dao mi šef da bih izgledao kao oni šoferi u filmovima!”
Haso: „Zašto ti nije kupio i cipele, nego hodaš bos?”
Mujo: „Seljačino, ne idu cipele uz ovaj model, vidi šta piše - Boss!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo ISTRAŽIVANJE CEDEM-A POKAZALO Najviše vjeruju SPC
Gra­đa­ni Cr­ne Go­re naj­ve­će po­vje­re­nje ima­ju u obra­zov­ni i zdrav­stve­ni si­stem, Srp­sku pra­vo­slav­nu cr­kvu (SPC), dok naj­ma­nje vje­ru­ju tzv. CPC, po­ka­za­li su re­zul­ta­ti is­tra­ži­va­nja Cen­tra za de­mo­kra­ti­ju i ljud­ska pra­va (CE­DEM). Iz CE­DEM-a su sa­op­šti­li da kom­pa­ra­ci­ja is­tra­ži­va­nja iz 2013. i 2015. go­di­ne po­ka­zu­je po­ra­sta ste­pen po­vje­re­nja u tzv. CPC, ali da gra­đa­ni u tu in­sti­tu­ci­ju i da­lje ima­ju naj­ma­nje po­vje­re­nja.
Pro­gram­ski sa­rad­nik u CE­DEM-u Og­njen Mar­ko­vić re­kao je da je is­tra­ži­va­nje iz no­vem­bra pro­šle go­di­ne, u ko­me je uče­stvo­va­lo 1.033 is­pi­ta­ni­ka iz 16 cr­no­gor­skih op­šti­na, po­ka­za­lo ka­ko gra­đa­ni naj­vi­še po­vje­re­nja ima­ju u obra­zov­ni si­stem. On je sa­op­štio da je na dru­gom mje­stu zdrav­stve­ni si­stem, a na tre­ćem SPC. Do­dao je da je po­vje­re­nje u pred­sjed­ni­ka dr­ža­ve u tom pe­ri­o­du bi­lo 48 od­sto.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, is­pi­ta­ni­ci tre­nut­no ima­ju naj­ma­nje po­vje­re­nje u CPC – 29 od­sto, kao i u po­li­tič­ke par­ti­je – 25 pro­ce­na­ta.
– U od­no­su na is­tra­ži­va­nje jav­nog mnje­nja ko­je je CE­DEM spro­veo u mar­tu 2013. go­di­ne, po­ra­slo je po­vje­re­nje u Skup­šti­nu, i to sa 36,5 na 41,7 od­sto u no­vem­bru 2015 – pre­ci­zi­rao je Mar­ko­vić.
On je na­veo da je u od­no­su na is­tra­ži­va­nje iz 2013. go­di­ne pri­mje­tan trend po­ra­sta po­vje­re­nja u sud­stvo, kao i da gra­đa­ni vi­še vje­ru­ju voj­sci, po­li­ci­ji, po­li­tič­kim par­ti­ja­ma i tzv. CPC.
Mar­ko­vić je na­veo da je pre­ma po­sled­njem CE­DEM-ovom is­tra­ži­va­nju vi­dan pad po­vje­re­nja u NVO sek­tor.
– Sa 42,3 od­sto u mar­tu 2013. spu­stio se na 35 od­sto u no­vem­bru 2015. go­di­ne – uka­zao je on. Mar­ko­vić je go­vo­re­ći o Vla­di is­ta­kao da je uoč­ljiv po­rast po­vje­re­nja u sve vla­di­ne re­so­re, osim u Mi­ni­star­stvo eko­no­mi­je.
– Taj re­sor bi­lje­ži pad sa 41,5 na 40,7 od­sto. Zna­čaj­ni­ji pri­mje­ri tren­da ve­ćeg po­vje­re­nja u re­so­re su mi­ni­star­stvo unu­tra­šnjih po­slo­va, obra­zo­va­nja i sa­o­bra­ća­ja i po­mor­stva – do­dao je on.
Ru­ko­vo­di­lac Vla­di­ne slu­žbe za od­no­se sa jav­no­šću Sr­đan Ku­so­vac po­ru­čio je da će tran­spa­rent­nost vla­di­nih in­sti­tu­ci­ja bi­ti ve­ća.A.O.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"