Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada potpisala, pa sakrila nezakonit ugovor * Uvod u Radmilinu smjenu * Aco će krojiti planove * U Porto Montenegru imaju stanove od dva miliona * Tramp prijeti sankcijama * Sankcije nisu oruđe za gušenje režima * Cirkus zvani zadruga
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, poslanik SDP-a:
– Gdje mogu da kupe glasove, DPS kupuje, gdje ne mogu, pokušavaju da zastraše. Sve „demokratske” metode, korištene od Kube do Iraka, oni će da upotrijebe ovdje.

Vic Dana :)

Haso: Mujo, care, odakle ti to odijelo?
Mujo: Dao mi šef da bih izgledao kao oni šoferi u filmovima!
Haso: Zašto ti nije kupio i cipele, nego hodaš bos?
Mujo: Seljačino, ne idu cipele uz ovaj model, vidi šta piše - Boss!


Čovjek se napio i legao nasred parkinga.
Dođe policajac i pita ga:
-Šta radiš tu?
-Zar ne vidiš da sam se parkirao?!
-Pa nisi ti auto!
-Baš me briga, nisi ni ti pauk!

Dolazi Čak Noris kasnije u školu. A učitelj će: Izvini što je zvonilo prije nego što si došao.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo PORODICA FAHRUDINA RADONČIĆA POSJEDUJE LUKSUZNE NEKRETNINE NA PRIMORJU
U Porto Montenegru imaju stanove od dva miliona
Fahrudin Radončić i Milo Đukanović U Porto Montenegru imaju stanove od dva miliona Fahrudin Radončić vlasnik je stana (luksuznog apartmana) od 351 kvadrat, na trećem spratu zgrade u neposrednoj blizini marine i hotela „Regent”. U istoj građevini, na trećem spratu, Radončićev sin Irhad je dobio na poklon stan od 96 kvadrata i nestambeni prostor
Kon­tro­verz­ni bo­san­sko-her­ce­go­vač­ki bi­zni­smen i po­li­ti­čar Fa­hru­din Ra­don­čić i nje­gov sin Ir­had u ti­vat­skom Por­to Mon­te­ne­gru po­sje­du­ju ne­po­kret­nu imo­vi­nu vri­jed­nu oko dva mi­li­o­na eura.
Ra­di se o dva luk­su­zna sta­na i dva ne­stam­be­na pro­sto­ra. Fa­hru­din Ra­don­čić vla­snik je sta­na (luk­su­znog apart­ma­na) od 351 kva­drat, na tre­ćem spra­tu zgra­de u ne­po­sred­noj bli­zi­ni ma­ri­ne i ho­te­la „Re­gent”. Biv­ši mi­ni­star si­gur­no­sti BiH se vo­di i kao vla­snik ne­stam­be­nog pro­sto­ra od 12 me­ta­ra kva­drat­nih u pri­ze­mlju te zgra­de. U is­toj gra­đe­vi­ni, na tre­ćem spra­tu, Ra­don­či­ćev sin Ir­had je odr­ža­jem – po­klo­nom do­bio stan od 96 me­ta­ra kva­drat­nih i ne­stam­be­ni pro­stor od 13 kva­dra­ta u pri­ze­mlju.
Pre­ma po­da­ci­ma agen­ci­ja za ne­kret­ni­ne, ci­je­ne sta­no­va u Por­to Mon­te­ne­gru se kre­ću od 4.500 eura po me­tru kva­drat­nom i vi­še, za­vi­sno od po­zi­ci­je ne­po­kret­no­sti i po­gle­da. To zna­či da stan i ne­stam­be­ni pro­stor Fa­hru­di­na Ra­don­či­ća vri­je­de oko mi­li­on i po eura. Sa dru­ge stra­ne, imo­vi­na nje­go­vog si­na Ir­ha­da u tom luk­su­znom kom­plek­su do­sti­že vri­jed­nost od oko po­la mi­li­o­na eura.
Po­red ne­kret­ni­na u Por­to Mon­te­ne­gru, Ir­had Ra­don­čić vo­di se kao vla­snik kom­pa­ni­je „PM 1.25”, či­ja je dje­lat­nost – „iz­najm­lji­va­nje vla­sti­tih ili iz­najm­lje­nih ne­kret­ni­na i upra­vlja­nje nji­ma”. Pre­ma fi­nan­sij­skom iz­vje­šta­ju za pro­šlu go­di­nu, ko­ji je do­sta­vljen Po­re­skoj upra­vi, a u ko­ji je „Dan” imao uvid, Ra­don­či­će­va kom­pa­ni­ja pri­ja­vi­la je da ima ukup­nu ak­ti­vu od 900.013 eura, od če­ga na ne­kret­ni­ne, po­stro­je­nja i opre­mu ot­pa­da 799.425 eura.
Fa­hru­din Ra­don­čić je sa­da član Ko­mi­si­je za vanj­sku i tr­go­vin­sku po­li­ti­ku, ca­ri­ne, sa­o­bra­ćaj i te­le­ko­mun­ki­a­ci­je Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne.
On je bli­zak pri­ja­telj biv­šeg cr­no­gor­skog pre­mi­je­ra Mi­la Đu­ka­no­vi­ća. Pri­pad­ni­ci Agen­ci­je za is­tra­ge i za­šti­tu (SI­PA) BiH su u ja­nu­a­ru pro­šle go­di­ne, po na­lo­gu tu­ži­la­štva te ze­mlje, uhap­si­li Ra­don­či­ća zbog sum­nje da je ome­tao rad pra­vo­su­đa. Sre­di­nom fe­bru­a­ra pro­šle go­di­ne pu­šten je iz pri­tvo­ra da se bra­ni sa slo­bo­de.Vl. O.


Svje­do­čio u pred­me­tu pro­tiv Kelj­men­di­ja

Fahrudin Radončić je kra­jem ok­to­bra pro­šle go­di­ne svje­do­čio u su­du u Pri­šti­ni u pred­me­tu pro­tiv optuženog narko - bosa Na­se­ra Kelj­men­di­ja. Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo Ko­so­va je op­tu­žni­cu pro­tiv Kelj­men­di­ja po­di­glo u ju­lu 2014. go­di­ne, zbog or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la, te­škog ubi­stva i tr­go­vi­ne dro­gom.
Iz tu­ži­la­štva tvr­de da je Kelj­men­di bio vo­đa kri­mi­nal­ne gru­pe, ko­ja je or­ga­ni­zo­va­la li­kvi­da­ci­ju Ra­mi­za De­la­li­ća u Sa­ra­je­vu 2007. go­di­ne. Kra­jem ok­to­bra pro­šle go­di­ne Radončić je svje­do­čio u su­du u Pri­šti­ni u pred­me­tu pro­tiv Kelj­men­di­ja.
Nje­go­vo svje­do­če­nje po­če­lo je is­pi­ti­va­njem spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca An­dre­ja Hug­sa, ko­ji se, iz­me­đu osta­log, in­te­re­so­vao na ko­ji je na­čin Ra­don­čić ku­pio od­re­đe­nu ne­kret­ni­nu i da li je pla­tio u ke­šu. Ra­don­čić je go­vo­rio i o svo­jim ve­za­ma sa Kelj­men­di­jem.
– Sa go­spo­di­nom Kelj­men­di­jem sa­ra­đi­va­li smo sa­mo ra­di ku­po­vi­ne ne­ke ne­kret­ni­ne, kao što je imo­vi­na na Ili­dži. Ni­kad ni­je­sam di­rekt­no pre­go­va­rao sa go­spo­di­nom Kelj­men­di­jem oko ku­po­vi­ne ili ci­je­ne – re­kao je Ra­don­čić to­kom sa­slu­ša­nja.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"