Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija AZRA JASAVIĆ (POZITIVNA) PREDALA U SKUPŠTINU DOPUNU ZAKONA O EKSPROPRIJACIJI Javni dug se ne smanjuje na račun privatne imovine
Jav­ni dug dr­ža­ve ne mo­že se sma­nji­va­ti na ra­čun pri­vat­ne imo­vi­ne ni­jed­nog gra­đa­ni­na, po­ru­či­la je po­sla­ni­ca Po­zi­tiv­ne Azra Ja­sa­vić ko­ja je ju­če pre­da­la u skup­štin­sku pro­ce­du­ru do­pu­ne za­ko­na o eks­pro­pri­ja­ci­ji. Ona je to ura­di­la, jer je Vla­da svo­jim pred­lo­gom do­pu­na pred­vi­dje­la da mo­že eks­pro­pri­sa­ti pri­vat­nu imo­vi­nu ra­di pro­je­ka­ta ko­ji­ma se sma­nju­je jav­ni dug. Dr­žav­ni dug iz­no­si pre­ko dvi­je mi­li­jar­de eura.
– Jav­ni dug se sa­mo mo­že sma­nji­ti uspje­šnim eko­nom­skim ra­dom no­ve vla­de, ko­ja će pred­u­ze­ti efi­ka­sne mje­re na eko­nom­skom raz­vo­ju, kroz sma­nje­nje ko­rup­ci­je na vi­so­kom ni­vou – ka­za­la je Ja­sa­vić na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re.
Pre­ma nje­nim ri­je­či­ma, pred­log Vla­de je ne­u­sta­van i ugro­ža­va ga­ran­to­va­no pra­vo pri­vat­ne svo­ji­ne. U skup­štin­sku pro­ce­du­ru će, ka­ko je na­ja­vi­la, pre­da­ti pred­lo­ge iz­mje­na za­ko­na o par­nič­nom i o van­par­nič­nom po­stup­ku.
– Te pro­mje­ne ima­ju za cilj da se us­po­sta­vi ba­lans iz­me­đu za­šti­te pra­va svo­ji­ne i za­šti­te jav­nog in­te­re­sa – ob­ja­sni­la je Ja­sa­vić.
Či­nje­ni­ca je, ka­ko je do­da­la, da su pro­mje­ne za­ko­na o eks­pro­pri­ja­ci­ji neo­p­hod­ne, jer je taj po­stu­pak ne­e­fi­ka­san i pred­sta­vlja bi­znis ba­ri­je­ru.
– Pred­log Vla­de je ne­u­sta­van, jer ugro­ža­va Usta­vom ga­ran­to­va­no pra­vo na mir­no uži­va­nje pra­va pri­vat­ne svo­ji­ne i iza­zi­va prav­nu ne­si­gur­nost, što je ne­pri­hva­tlji­vo – is­ta­kla je Ja­sa­vić.
Ona je za­to pred­lo­ži­la da se gra­đa­ni­ma mo­ra pla­ti­ti pra­vič­na na­kna­da za eks­pro­pri­sa­nu imo­vi­nu, ko­ju od­re­di sud, hit­nim po­stup­kom, a ne na na­čin na ko­ji je pred­lo­ži­la Vla­da.
– Tek na­kon pra­vo­sna­žnog rje­še­nja o eks­pro­pri­ja­ci­ji i do­ka­za o is­pla­će­noj na­kna­di, ko­ri­snik eks­pro­pri­ja­ci­je mo­že upi­sa­ti pra­va svo­ji­ne na eks­pro­pri­sa­noj ne­po­kret­no­sti. Po­sto­je­ćim za­kon­skim rje­še­nji­ma pred­vi­đe­nim za­ko­no­ma o eks­pro­pri­ja­ci­ji, o par­nič­nom i o van­par­nič­nom po­stup­ku to ni­je mo­gu­će po­sti­ći – na­ve­la je Ja­sa­vić.
U ci­lju, ka­ko je na­ve­la, ot­kla­nja­nja bi­znis ba­ri­je­ra u obla­sti eks­pro­pri­ja­ci­je, skra­ću­ju se ro­ko­vi za po­stu­pa­nje nad­le­žnih or­ga­na, a po­stu­pak pro­gla­ša­va hit­nim.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"