Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija URA UPOZORILA DA JE AGROBUDŽET ISPOD RAZVOJNIH POTREBA Najmanje za poljoprivredu
Uku­pan Agro­bu­džet u po­sled­njih ne­ko­li­ko go­di­na ne pre­la­zi 20 mi­li­o­na, što je neo­bja­šnji­vo, ne­do­pu­sti­vo i is­pod re­al­nih raz­voj­nih po­tre­ba, ka­zao je na ju­če­ra­šnjoj kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re prof. dr Mi­lan Mar­ko­vić, ko­or­di­na­tor Gra­đan­skog po­kre­ta URA za po­ljo­pri­vre­du.
– Agro­bu­džet je ma­nji od bu­dže­ta ve­ći­ne su­sjed­nih ze­ma­lja, bi­lo u po­gle­du uče­šća u ukup­nim iz­dva­ja­nji­ma, bi­lo iz­no­sa po je­di­ni­ci pro­iz­vod­nje (hek­ta­ru ili gr­lu sto­ke) – ka­zao je on.
Mar­ko­vić je is­ta­kao da dr­ža­va mo­ra da stvo­ri sta­bi­lan i po­vo­ljan dru­štve­no-eko­nom­ski okvir i da spro­vo­di kon­zi­stent­nu agrar­nu po­li­ti­ku kroz iz­da­šnu di­rekt­nu po­dr­šku pro­iz­vo­đa­či­ma.
– Mo­ra po­sto­ja­ti što ši­ri ob­u­hvat ko­ri­sni­ka, uz ne­mi­nov­no po­ve­ća­nje sa sa­da­šnjih pet na vi­še od 20 mi­li­o­na eura – na­veo je on.
URA pred­la­že i znat­no ve­ću po­dr­šku po­slo­vi­ma od jav­nog in­te­re­sa u po­ljo­pri­vre­di, bez ko­je ne­ma uspje­šnog raz­vo­ja.
– To, iz­me­đu osta­log, pod­ra­zu­mi­je­va po­dr­šku kon­cep­tu odr­ži­vog raz­vo­ja po­ljo­pri­vre­de, po­di­za­nje kon­ku­rent­no­sti kroz in­ve­sti­ci­je u pri­mar­ni sek­tor i u pre­hram­be­nu in­du­stri­ju, uvo­đe­nje me­đu­na­rod­nih stan­dar­da i pra­vi­la ra­di stva­ra­nja pred­vi­di­vog i po­zi­tiv­nog am­bi­jen­ta za pro­iz­vo­đa­če. Neo­p­hod­no je sna­že­nje vri­jed­no­snog lan­ca hra­ne i pro­mo­ci­ja po­ljo­pri­vre­de ko­ja mo­der­nom po­tro­ša­ču nu­di ma­le ko­li­či­ne spe­ci­fič­nih i ge­o­graf­skim pod­ruč­jem uslo­vlje­nih pro­iz­vo­da, uz učvr­šći­va­nje ve­ze sa tu­ri­zmom kao va­žnim ge­ne­ra­to­rom raz­vo­ja po­ljo­pri­vre­de – is­ta­kao je Mar­ko­vić.J.V.


Ma­nje od tri od­sto ob­u­hva­će­no pod­sti­ca­ji­ma

Ve­o­ma je ma­li ob­u­hvat ko­ri­sni­ka bu­džet­skih sred­sta­va, ma­nje od tri od­sto po­vr­ši­na ko­je se ko­ri­sti ob­u­hva­će­no je pod­sti­ca­ji­ma, a u sto­čar­stvu ni 20 od­sto ga­zdin­sta­va i umje­sto da se broj ko­ri­sni­ka po­ve­ća­va, on stag­ni­ra ili se čak sma­nju­je – na­veo je Mar­ko­vić is­ti­ču­ći da se sa EU mo­de­lom po­dr­ške ne uskla­đu­je ni u po­gle­du pri­hva­tlji­vih mje­ra ni iz­no­sa po­dr­ške.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"