Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija CRNOGORSKI ELEKTROPRENOSNI SISTEM TUŽIO ELEKTROPRIVREDU Traže 1,7 miliona za korišćenje mreže
Cr­no­gor­ski elek­tro­pre­no­sni si­stem tu­žio je Elek­tro­pri­vre­du pred Pri­vred­nim su­dom Cr­ne Go­re zbog 1,7 mi­li­o­na eura.
Ra­di se o fak­tu­ra­ma ko­je je CGES is­po­sta­vio EPCG po osno­vu ko­ri­šće­nja pre­no­sne mre­že u svoj­stvu pro­iz­vo­đa­ča. Fak­tu­re su is­po­sta­vlje­ne EPCG 7. apri­la, 9. ma­ja i 9. ju­na pro­šle go­di­ne na iz­no­se od 587, 678 i 429 hi­lja­da eura.
Na ju­če­ra­šnjem pri­prem­nom ro­či­štu za­stup­nik EPCG Želj­ko Ćo­rić is­ta­kao je da je Uprav­ni sud do­nio pre­su­du po žal­bi EPCG u ve­zi sa od­lu­kom RAE ko­jom je pro­pi­sa­no da je pro­iz­vo­đač elek­trič­ne ene­gri­je du­žan da pla­ća ko­ri­šće­nje pre­no­snih ka­pa­ci­te­ta, te da sa­mim tim i ne po­sto­ji osnov za na­pla­tu. Ta­ko­đe, ka­ko je na­veo, CGES u fak­tu­ra­ma ni­je na­veo o ko­jim ko­li­či­na­ma elek­trič­ne ener­gi­je se ra­di, pa se na te okol­no­sti ni­je mo­gao ni iz­ja­sni­ti.
Me­đu­tim, na­kon što je Uprav­ni sud pri­hva­tio za­htjev EPCG i po­ni­štio spor­nu od­lu­ku RAE, CGES je na­knad­no 6. av­gu­sta pro­šle go­di­ne do­nio iden­tič­nu od­lu­ku, ko­ju je RAE odo­bri­la dva da­na ka­sni­je, a zbog ko­je je EPCG po­no­vo tu­žio RAE pred Uprav­nim su­dom. Me­đu­tim, Uprav­ni sud, u ko­jem je u me­đu­vre­me­nu za pred­sjed­ni­ka ime­no­va­na Bran­ka La­ko­če­vić, 4. ju­na ove go­di­ne od­bio je tu­žbu EPCG, na­kon če­ga je ta kom­pa­ni­ja pod­ni­je­la žal­bu Vr­hov­nom su­du na tu pre­su­du, kao i ur­gen­ci­ju pred­sjed­ni­ci tog su­da Ve­sni Me­de­ni­ci, na­kon če­ga su do­bi­li od­go­vor da će ta žal­bu ubr­zo bi­ti uze­ta u raz­ma­tra­nje.
Za­stup­nik CGES Dar­ko Vu­ka­ši­no­vić is­ta­kao je da osnov na­pla­te ni­je od­lu­ka RAE ko­ja je po­ni­šte­na, već no­va, pra­vo­sna­žna od­lu­ka o odo­bra­va­nju na­kna­da i ci­je­na ko­je za ko­ri­šće­nje pre­no­snih ka­pa­ci­te­ta pla­ća­ju pro­iz­vo­đa­či stru­je.
Iz EPCG me­đu­tim tvr­de da ne po­sto­ji ugo­vor­ni od­nos iz­me­đu stra­na­ka u spo­ru, ko­jim su de­fi­ni­sa­na mjer­na mje­sta, te da ih je CGES jed­no­stra­no utvr­dio.
Po­stu­pa­ju­ći su­di­ja Na­ta­ša Bo­ško­vić na­lo­ži­la je CGES-u da u ro­ku od osam da­na do­sta­vi su­du pi­sme­ni pod­ne­sak u kom će pre­ci­zi­ra­ti ele­men­te na osno­vu ko­jih je iz­vr­še­no fak­tu­ri­sa­nje, a na­red­no ro­či­šte za­ka­za­no je za 16. de­cem­bar.J.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"