Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija PRIVREDNI SUD DONIO ODLUKU Zavala dužna Polonskom 11,5 miliona Osim uspjeha kod Privrednog suda, pred kojim je Polonski dokazao da mu je Zavala invest dužna 11,5 miliona, njegovi advokati vode i postupak u Osnovnom sudu u Kotoru gdje će dokazati da su ti „mađioničari” oteli i vilu vrijednu 2,5 miliona, koju je Polonski kupio za sebe 2009. godine, kazala je Dragana Vojinović
Za­va­la in­vest u ste­ča­ju du­žna je ru­skom bi­zni­sme­nu Ser­ge­ju Po­lon­skom, ko­ji je ga­zdo­vao tim kom­plek­som, i nje­go­voj fir­mi Les­si­ron com­mer­tial 11,5 mi­li­o­na eura, po osno­vu ugo­vo­ra o zaj­mu iz 2007. go­di­ne, na­vo­di se u pre­su­di Pri­vred­nog su­da.
Prav­ni za­stup­ni­ci Po­lon­skog, advo­ka­ti Dra­ga­na Vo­ji­no­vić i Zo­ran Pi­pe­ro­vić, do­bi­li su ju­če pre­su­du u ko­joj se na­vo­di da je svim pro­ve­de­nim do­ka­zi­ma i vje­šta­če­njem utvr­đe­no da tu­že­na Za­va­la in­vest, či­ji su vla­sni­ci Te­dži­ki­sta­nac Nil Emil­farb i Ukra­jin­ci Igor Pelj­nuh­no i Igor Če­plju­gin, ni­je vra­ti­la pre­u­ze­ti dug Po­lon­skom.
U obra­zlo­že­nju pre­su­de je is­tak­nu­to da je tu­ži­lac u tu­žbi i na ras­pra­vi na­veo da su par­nič­ne stran­ke ima­le od­nos zaj­mo­da­vac i zaj­mo­pri­mac, od­no­sno pri­stu­pi­lac du­gu zaj­mo­dav­ca. U tu svr­hu za­klju­če­na su dva ugo­vo­ra, i to ugo­vor o zaj­mu od 21. ju­na 2007. go­di­ne, gdje je Les­si­ron com­mer­tial kao zaj­mo­da­vac pre­nio 23 mi­li­o­na eura na ra­čun fir­me Slav in, a rok za vra­ća­nje tih sred­sta­va pro­lon­gi­ran je anek­som ugo­vo­ra do kra­ja ma­ja 2010. go­di­ne. Ugo­vo­rom o pri­stu­pa­nju du­gu, ko­ji je za­klju­čen 16. ju­na 2008. go­di­ne, tu­že­na Za­va­la in­vest kao pri­stu­pa­lac du­gu oba­ve­za­la se da će u ugo­vo­re­nom ro­ku vra­ti­ti taj za­jam, sa pri­pa­da­ju­ćom ka­ma­tom od 10 od­sto na go­di­šnjem ni­vou. Od tog iz­no­sa tu­že­na Za­va­la je u dva na­vra­ta na ra­čun tu­ži­o­ca upla­ti­la ukup­no 9,35 mi­li­o­na eura, ali je ostao ne­iz­mi­ren dio glav­nog du­ga od 11,5 mi­li­o­na eura.
– Po­lon­ski se zbog slu­ča­ja Za­va­la vi­še pu­ta obra­ćao otvo­re­nim pi­smom pred­sjed­ni­ku dr­ža­ve Fi­li­pu Vu­ja­no­vi­ću, pre­mi­je­ru Mi­lu Đu­ka­no­vi­ću, pred­sjed­ni­ku Skup­šti­ne Ran­ku Kri­vo­ka­pi­ću i ta­da­šnjem mi­ni­stru prav­de Du­šku Mar­ko­vi­ću, sa mol­bom da ga za­šti­te i da ne do­zvo­le da nje­go­vu imo­vi­nu oti­ma­ju sa­da­šnji vla­sni­ci Za­va­le na pro­jek­tu ,,Du­kljan­ski vr­to­vi” – ka­za­la je Vo­ji­no­vi­će­va ,,Da­nu”.
Ona tvr­di da je Po­lon­ski an­ga­žo­vao advo­ka­te ko­ji su pro­ce­su­i­ra­li vi­še po­stu­pa­ka pred cr­no­gor­skim su­do­vi­ma i Vr­hov­nim dr­žav­nim tu­ži­la­štvom, s ob­zi­rom na to da se ru­ko­vod­stvo Cr­ne Go­re oglu­ši­lo o nje­go­ve za­htje­ve.
– Osim uspje­ha kod Pri­vred­nog su­da pred ko­jim je Po­lon­ski do­ka­zao da mu je Za­va­la in­vest du­žna 11,5 mi­li­o­na, nje­go­vi advo­ka­ti vo­de i po­stu­pak u Osnov­nom su­du u Ko­to­ru, gdje će do­ka­za­ti da su ti „ma­đi­o­ni­ča­ri” ote­li i vi­lu vri­jed­nu 2,5 mi­li­o­na, ko­ju je Po­lon­ski ku­pio za se­be 2009. go­di­ne – ka­za­la je Vo­ji­no­vi­će­va.
To­kom tog po­stup­ka, ka­ko je is­ta­kla, advo­ka­ti su do­šli do do­ku­men­ta­ci­je i ot­kri­li da je 2010. go­di­ne u Osnov­nom su­du u Ko­to­ru do­ne­se­na pre­su­da na osno­vu pri­zna­nja ko­jom je go­to­vo sva imo­vi­na Po­lon­skog, vri­jed­na čak 16,5 mi­li­o­na eura, ne­za­ko­ni­tim rad­nja­ma vi­še li­ca, pre­šla u vla­sni­štvo Mon­te­re Mon­te­ne­gro, a za­tim na vol­še­ban na­čin uknji­že­na na tre­će li­ce Mon­te­ru kon­strakšn, či­ji su osni­va­či opet Emil­farb, Pelj­nuh­no i Če­plju­gin.
– Zbog tih kri­mi­nal­nih rad­nji po­kre­nut je po­stu­pak pred Spe­ci­jal­nim tu­ži­la­štvom za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal i ko­rup­ci­ju, gdje je u to­ku iz­vi­đaj na okol­no­sti ko je i uz či­ju po­moć pre­nio kom­plet­nu imo­vi­nu Po­lon­skog u ru­ke sa­da­šnjih vla­sni­ka Za­va­le – na­ve­la je Vo­ji­no­vi­će­va.
J.V.


Spre­man i na ar­bi­tra­žu

Po­lon­ski je, is­ti­če Vo­ji­no­vi­će­va, uvje­ren da će uz po­moć advo­ka­ta i cr­no­gor­skog pra­vo­su­đa ot­kri­ti sve ne­le­gal­ne rad­nje na pro­jek­tu Za­va­la i da će vra­ti­ti svo­ju ne­za­ko­ni­to ote­tu imo­vi­nu.
– U slu­ča­ju da ne do­đe do po­zi­tiv­nog rje­še­nja ove naj­ve­će oti­ma­či­ne u Cr­noj Go­ri, bi­će spre­man da do prav­de do­đe po­kre­ta­njem ar­bi­tra­že pred evrop­skim su­do­vi­ma – po­ru­či­la je Vo­ji­no­vi­će­va.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"