Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija UNIJA POSLODAVACA OBILJEŽILA 15 GODINA POSTOJANJA
Jaka privreda, zadovoljan radnik
Sa obilježavanja Jaka privreda, zadovoljan radnik
Unija po­slo­da­va­ca Cr­ne Go­re (UPCG) pro­sla­vi­la je ju­če 15 go­di­na od osni­va­nja. Cilj Uni­je, ka­ko su na­ve­li, ostao je isti kao na po­čet­ku.
– Efi­ka­sna dr­ža­va, ja­ka pri­vre­da i za­do­vo­ljan rad­nik – ka­za­la je pred­sjed­ni­ca UPCG Sve­tla­na Vuk­sa­no­vić na ju­če­ra­šnjoj sve­ča­noj skup­šti­ni.
Ona je če­sti­ta­la osni­va­či­ma UPCG, ko­ji su, ka­ko je na­ve­la, ima­li vi­zi­ju.
– Ko­li­ko je ja­ka pri­vre­da, to­li­ko je raz­vi­je­no dru­štvo – na­ve­la je ona.
Sve­ča­nost je upri­li­čio pre­mi­jer Du­ško Mar­ko­vić, ko­ji je za­hva­lio Uni­ji na sve­mu što su ura­di­li za 15 go­di­na. On je is­ta­kao da dr­žav­na ad­mi­ni­stra­ci­ja mo­ra bi­ti ser­vis, a ne mje­sto gdje će se do­no­si­ti od­lu­ke, te do­dao da se na­da da će po­slo­dav­ci bi­ti za­do­volj­ni ad­mi­ni­stra­ci­jom u na­red­nim go­di­na­ma.
– Vla­da pre­da­no ra­di na po­bolj­ša­nju po­slov­nog am­bi­jen­ta. Bez in­fra­struk­tu­re ni­je­smo kon­ku­rent­ni. Pra­va de­mo­kra­ti­ja do­la­zi od eko­no­mi­je – re­kao je Mar­ko­vić i na­ja­vio da će usko­ro bi­ti iz­mi­je­njen Za­kon o jav­nim na­bav­ka­ma na ko­ji po­slo­dav­ci ima­ju do­sta za­mjer­ki.
Dra­gan Ra­dić iz Me­đu­na­rod­ne or­ga­ni­za­ci­je ra­da (MOR) ka­zao je da je te­ško za­stu­pa­ti in­te­re­se po­slo­da­va­ca, ali da im tre­ba po­ma­ga­ti. Do­dao je i da se UPCG po­zi­ci­o­ni­ra­la u re­gi­o­nu.
– Sa uspje­šnom pri­vre­dom bi­će uspje­šna i Cr­na Go­ra. So­ci­jal­ni di­ja­log je dio pu­ta na ko­jem se tre­nut­no na­la­zi­mo i tre­ba ga vi­še vje­žba­ti. Naj­va­žni­je je da svi uče­sni­ci u tom di­ja­lo­gu bu­du po­bjed­ni­ci. MOR po­dr­ža­va so­ci­jal­ni di­ja­log u Cr­noj Go­ri – re­kao je Ra­dić.
Mi­ni­star ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja Ke­mal Pu­ri­šić oci­je­nio je da je UPCG krov­na po­slo­da­vač­ka or­ga­ni­za­ci­ja u ze­mlji i is­ta­kao da bez uspje­šnog po­slo­dav­ca ne­ma ni za­do­volj­nog rad­ni­ka.
Ju­bi­lej UPCG če­sti­tao je i Mar­kus Be­jer, di­rek­tor Bi­znis Euro­pe, či­ji je Uni­ja član.
Na kra­ju skup­šti­ne uru­če­ne su za­hval­ni­ce oso­ba­ma ko­je su obi­lje­ži­le i po­mo­gle rad UPCG. Pr­va za­hval­ni­ca do­di­je­lje­na je Pre­dra­gu Mi­tro­vi­ću ko­ji je 13 go­di­na bio na če­lu po­slov­ne or­ga­ni­za­ci­je. Mi­tro­vić je od 2015. go­di­ne am­ba­sa­dor Cr­ne Go­re u Ma­ke­do­ni­ji.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"