Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Umjesto za opremu, 130.000 podijelili između sebe * Kvorum obnovio stare podjele * Presrećna sam, prekidam štrajk * Statis ne može da gradi * Umjesto za opremu, 130.000 podijelili između sebe * Ako ne znaš šta ćeš * Farsa i spinovanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, Centar za demokratsku tranziciju:
Partijama ne odgovara da se na izborima pojave građani, zato je odbijen naš predlog da se uvedu individualne kandidature.

Vic Dana :)

Šta je Isus rekao Crnogorcima prije nego što je razapet na krst?
- Ne radite ništa dok se ne vratim.

Perica:
- Mama, hoćemo li u zoološkom vidjeti i rodu?
Mama:
- Naravno,Perice.
Perica:
- Super! Baš me zanima hoće li me prepoznati!


Upisao se Perica da trenira plivanje, i kaže treneru posle nekoliko minuta:
- Idem ja kući.
- A zašto ?
- Pa, nisam više žedan!


Stoje Perica i Jovica na aerodromu.
Jovica:
- Perice kako bre teroristi kradu avione kad su ogromni?
Perica:
- Ne kradu oni avione dok su na zemlji, nego dok su na nebu onako malecki.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija MINISTARKA EKONOMIJE DRAGICA SEKULIĆ GOSTOVALA U AMERIČKOJ PRIVREDNOJ KOMORI Uvode dvodomni način upravljanja
Na­crt za­ko­na o pri­vred­nim dru­štvi­ma pred­vi­đa no­vi, dvo­dom­ni na­čin upra­vlja­nja pred­u­ze­ći­ma, po­znat me­đu­na­rod­nim kom­pa­ni­ja­ma, ka­za­la je mi­ni­star­ka eko­no­mi­je Dra­gi­ca Se­ku­lić i do­da­la da za­kon ne oba­ve­zu­je ni­ko­ga da pre­đe na dvo­dom­no upra­vlja­nje, već da­je tu mo­guć­nost.
– Sad je mo­guć­nost da ima­te uprav­ni od­bor umje­sto iz­vr­šnog di­rek­to­ra, što zna­či da ne­ma­mo kon­cen­tra­ci­ju od­go­vor­no­sti sa­mo na jed­nom ru­ko­vo­di­o­cu, ne­go da se jed­na­ko di­je­li na sve čla­no­ve uprav­nog od­bo­ra. Ima­mo i nad­zor­ni od­bor, a to je funk­ci­ja do­sa­da­šnjeg uprav­nog od­bo­ra. Ni­je­smo ni­ko­ga oba­ve­za­li ni na šta, ni do­ve­li do po­ve­ća­nja tro­ško­va – ka­za­la je Se­ku­lić ju­če na po­slov­nom ruč­ku Ame­rič­ke pri­vred­ne ko­mo­re (Am­Čam).
Na na­crt za­ko­na su ve­li­ki broj pri­mjed­bi ima­le po­slov­ne or­ga­ni­za­ci­je, po­seb­no na to što je jav­na ras­pra­va bi­la u vri­je­me go­di­šnjih od­mo­ra. Se­ku­lić je ju­če re­kla da im ni­je na­mje­ra bi­la da do­ne­su za­kon u ro­ku a da on ima pro­ble­me u pri­mje­ni.
Osim o Na­cr­tu za­ko­na o pri­vred­nim dru­štvi­ma, Se­ku­lić je sa pred­sjed­ni­com Am­Ča­ma Ka­ta­ri­nom Bu­la­to­vić go­vo­ri­la i o si­voj eko­no­mi­ji, gdje je uka­za­la da ne­ko za­rad sti­ca­nja za­ra­de ne po­štu­je od­re­đe­na pra­vi­la što se naj­bo­lje mo­že vi­dje­ti na sje­ve­ru, gdje ula­ze u po­lje si­ve eko­no­mi­je sa­mo ra­di pre­ži­vlja­va­nja.
– Re­strik­tiv­na po­li­ti­ka u bor­bi pro­tiv si­ve eko­no­mi­je mo­ra da bu­de pra­će­na sti­mu­la­tiv­nom ka­ko bi što ve­ći broj fir­mi ušao u le­gal­ne to­ko­ve po­slo­va­nja – oci­je­ni­la je Se­ku­li­će­va.
Ona je na­ja­vi­la da će Mi­ni­star­stvu fi­nan­si­ja pred­lo­ži­ti sma­nje­nje od­re­đe­nih po­re­za i do­pri­no­sa ka­ko bi što ve­ći broj fir­mi ušao u le­gal­ne to­ko­ve.
Na vi­sok ste­pen si­ve eko­no­mi­je upo­zo­ri­la je i Bu­la­to­vi­će­va, ko­ja je ka­za­la da je on na za­bri­nja­va­ju­ćem ni­vou.
Ot­prav­nik po­slo­va u Am­ba­sa­di Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va (SAD) u Cr­noj Go­ri Judy Kuo ka­za­la je da je za­do­volj­na što su svje­do­ci sve ve­ćeg in­te­re­so­va­nja ame­rič­kih kom­pa­ni­ja ko­je že­le da in­ve­sti­ra­ju u Cr­nu Go­ru, na­ro­či­to u obla­sti ener­ge­ti­ke i in­fra­struk­tu­re.
M.B.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"