Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija MINISTARSTVO FINANSIJA POTVRDILO DA MONTENEGROERLAJNZ NE IZMIRUJE OBAVEZE PO OSNOVU „POZAJMICE” IZ JUNA
MA nije platio ratu Vladi
MA nije platio ratu Vladi
Mon­te­ne­gro­er­lajnz (MA) ko­ji je Vla­da u po­sled­nja če­ti­ri mje­se­ca po­mo­gla sa ukup­no 4,5 mi­li­o­na eura ni­je upla­tio na ra­čun dr­žav­nog tre­zo­ra ra­tu od 95 hi­lja­da eura, ko­ju je shod­no nov­cu ko­ji je do­bio od Vla­de bio du­žan da iz­mi­ri 1. ok­to­bra.
– Oba­vje­šta­va­mo vas da je Mon­te­ne­gro­er­lajnz upla­tio pr­vu ra­tu od 95,5 hi­lja­da eura, od ukup­no 2,3 mi­li­o­na eura, te da Mi­ni­star­stvo fi­nan­si­ja u stal­noj ko­mu­ni­ka­ci­ji sa tom kom­pa­ni­jom na­sto­ji da ubr­za pla­ća­nje dru­ge ra­te – ka­za­li su „Da­nu” iz re­so­ra na či­jem je če­lu Dar­ko Ra­du­no­vić.
Vla­da je po­mo­gla MA sa 2,3 mi­li­o­na u ju­nu, što je „Dan” pr­vi ob­ja­vio. S ob­zi­rom na to da Vla­da ne smi­je da da­je dr­žav­nu po­moć MA, ona je na­ci­o­nal­noj avi­o­kom­pa­ni­ji po­zaj­mi­la 2,3 mi­li­o­na eura. Ta­da su iz iz­vr­šne vla­sti sa­op­šti­li da oni ne da­ju no­vac MA, već pla­ća­ju pri­spje­lu ra­tu, te da je to sa­mo po­zaj­mi­ca. Pot­pred­sjed­nik SDP-a Ra­ško Ko­nje­vić je na­kon to­ga na­veo da MA mo­ra po tom do­go­vo­ru da vra­ti no­vac Vla­di u 24 ra­te.
Pr­va ra­ta, ka­ko je ka­zao, tre­ba­lo je da bu­de pla­će­na 1. sep­tem­bra, a dru­ga 1. ok­to­bra. Po­čet­kom sed­mi­ce je jav­no pi­tao mi­ni­stra Ra­du­no­vi­ća da li je MA iz­mi­rio do­sa­da­šnje ra­te.
– Či­nje­ni­ca da MA ni­je pla­tio dru­gu od 24 ra­te, do­ka­zu­je da je SDP bio u pra­vu uka­zu­ju­ći da ni­je po­što­va­na pro­ce­du­ra i ni­je kon­sul­to­va­na Ko­mi­si­ja za kon­tro­lu dr­žav­ne po­mo­ći. Vla­da, osim što je kom­pa­ni­ji da­la po­zaj­mi­cu ko­ja se ured­no ne vra­ća, sa­da joj i ga­ran­tu­je za kre­dit od 2,3 mi­li­o­na. Oči­gled­no se no­vac gra­đa­na tro­ši i ra­si­pa bez va­lja­nog po­što­va­nja pro­ce­du­re i eko­nom­ske oprav­da­no­sti. Za pet go­di­na dug MA za po­re­ze i do­pri­no­se je sa 1,6 mi­li­o­na po­ras­tao na 16 mi­li­o­na, dok je drug pre­ma Aero­dro­mi­ma do­sti­gao 24 mi­li­o­na. Mi­ni­star­stvo sa­o­bra­ća­ja ne­ma ni vi­zi­ju ni plan o ovom pro­ble­mu i po­na­ša se kao ra­sip­nik nov­ca gra­đa­na – is­ta­kao je Ko­nje­vić.
On je na­kon što je Vla­da pla­ti­la ra­tu kre­di­ta MA od 2,2 mi­li­o­na i ka­da je 2,3 mi­li­o­na eura iz pro­fi­ta Aero­dro­ma da­la kao ga­ran­ci­ju za kre­dit MA po­zvao Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo da re­a­gu­je. On tvr­di da su po­me­nu­te is­pla­te su­prot­ne Za­ko­nu o kon­tro­li dr­žav­ne po­mo­ći, jer je MA bio ko­ri­snik dr­žav­ne po­mo­ći i tek mo­že da do­bi­je no­vu po­moć od dr­ža­ve ka­da pro­đe de­set go­di­na. Pre­ma ra­ni­jim po­da­ci­ma Ko­mi­si­je za kon­tro­lu dr­žav­ne po­mo­ći, to će bi­ti tek 2022. go­di­ne.
MA go­di­na­ma po­slu­je sa re­kord­nim du­go­vi­ma i nji­hov ukup­ni gu­bi­tak je pre­ko 60 mi­li­o­na eura. Tom pred­u­ze­ću je od sre­di­ne sep­tem­bra, pa do 1. ok­to­bra, pre­ma zva­nič­nim po­da­ci­ma, ra­čun u blo­ka­di zbog du­ga pre­ma SMAT­SA-i od 2,2 mi­li­o­na. Za­po­sle­ni, pre­ma na­šim po­da­ci­ma, još ni­je­su pri­mi­li ni av­gu­stov­sku pla­tu, dok im se du­gu­ju i dnev­ni­ce za isti pe­ri­od.
Po­čet­kom go­di­ne je pro­mi­je­njen me­nadž­ment, ali su za­sad sa­mo uspje­li da sma­nje gu­bi­tak. Traj­no rje­še­nje za MA još ni­je­su na­šli.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"