Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija VLADA USVOJILA IZVJEŠTAJ KOMISIJE ČIJI SU ČLANOVI NEDAVNO HAPŠENI ZBOG SLUČAJA „PRIMORKA”
Nijesu prijavili 2,56 miliona pomoći
Vlada Nijesu prijavili 2,56 miliona pomoći Državna pomoć je lani iznosila 20,7 miliona, od čega je neprijavljene 2,564 miliona, odnosno 12,4 odsto ukupno dodijeljene, piše u izvještaju
Dr­žav­na po­moć u 2016. go­di­ni je iz­no­si­la 20,7 mi­li­o­na eura i či­ni­la je 0,56 od­sto bru­to do­ma­ćeg pro­iz­vo­da (BDP). Ma­nja je za 1,6 mi­li­o­na ne­go 2015. go­i­di­ne, a za 7,3 mi­li­o­na ne­go u 2014. go­di­ni. To po­ka­zu­ju po­da­ci iz go­di­šnjeg iz­vje­šta­ja o do­di­je­lje­noj dr­žav­noj po­mo­ći ko­ji je pri­pre­mi­la Ko­mi­si­ja za kon­tro­lu dr­žav­ne po­mo­ći (KKDP), a Vla­da ju­če usvo­ji­la.
Pre­ma tim po­da­ci­ma, dr­žav­na po­moć po za­po­sle­nom je iz­no­si­la 116,2 eura, a po gla­vi sta­nov­ni­ka 33,3 eura. Po ka­te­go­ri­ja­ma po­mo­ći na ho­ri­zon­tal­nu se od­no­si 13,6 mi­li­o­na, sek­tor­sku 6,3 mi­li­on­ma, a na re­gi­o­nal­nu 0.9 mi­li­o­na.
Po­moć ma­lim i sred­njim pred­u­ze­ći­ma (MSP) je iz­no­si­la 8,4 mi­li­o­na, za za­po­šlja­va­nje je da­to 4,7 mi­li­o­na, kul­tu­ru i in­for­ma­i­sa­nje 4,5 mi­li­o­na, a sa­po­br­ćaj 1,2 mi­li­o­na. Pre­ma po­da­ci­ma KKDP, 5,5 mi­li­o­na eura je da­to Že­lje­znič­kom pre­vo­zu za uslu­gu od op­teg eko­nom­skog in­te­re­sa. Po istom osno­vu Na­ci­o­nal­nim par­ko­vi­ma su do­di­je­lje­ne 704 hi­lja­de eura. Ka­da je u pi­ta­nju po­moć po re­gi­o­ni­ma – pri­mor­skom je da­to 3,4 mi­li­o­na, sje­ver­nom 3,8 mi­li­o­na, a sre­di­šnjem 12,9 mi­li­o­na eura ili 62,2 od­sto.
Naj­vi­še nov­ca je do­di­je­lje­no u op­šti­ni Pod­go­ri­ca 9,1 mi­li­on, što je 43,9 od­sto po­mo­ći, na dru­gom mje­stu je Ce­ti­nje sa 1,8 mi­li­o­na, a na tre­ćem Nik­šić sa 1,7 mi­li­o­na. Naj­ma­nje po­mo­ći je do­di­je­lje­no u op­šti­ni Gu­si­nje – 3,3 hi­lja­de.
– Ne­pri­ja­vlje­ne dr­žav­ne po­mo­ći u 2016. go­di­ni su iz­no­si­le 2,564 mi­li­o­na, od­no­sno 12,4 od­sto ukup­no do­di­je­lje­ne. U 2015. go­di­ni je taj pro­ce­nat bio znat­no ma­nji 4,98 od­sto – pi­še u iz­vje­šta­ju.
Ne­dav­no su pro­mi­je­nje­ni pred­sjed­nik i čla­no­vi Ko­mi­si­je. Na če­lu KKDP-a je go­di­na­ma bio Mi­tar Baj­če­ta, ko­ji je pri­je ne­ko­li­ko mje­se­ci hap­šen zbog slu­ča­ja „Pri­mor­ka”.
Vla­da je utvr­di­la pred­log za­ko­na o fi­nan­sij­skom li­zin­gu, fak­to­rin­gu, ot­ku­pu po­tra­ži­va­nja, mi­kro­kre­di­ti­ra­nju i kre­dit­no – ga­rant­nim po­slo­vi­ma.
– Ovim do­ku­men­tom se pr­vi put ure­đu­ju po­slo­vi fak­to­rin­ga, kao i ot­kup do­spje­lih po­tra­ži­va­nja. Po­red to­ga, una­pre­đu­je se po­sto­je­ći re­gu­la­tor­ni okvir iz obla­sti pru­ža­nja fi­nan­sij­skih uslu­ga, či­me se stva­ra osno­va za nji­hov da­lji raz­voj. Ta­ko­đe, u re­žim re­gu­li­sa­nja i su­per­vi­zi­je, po­red već re­gu­li­sa­nih su­bje­ka­ta, uklju­ču­ju se i dru­gi naj­zna­čaj­ni­ji pru­ža­o­ci fi­nan­sij­skih uslu­ga – li­zing dru­štva, fak­to­ring dru­štva i dru­štva za ot­kup po­tra­ži­va­nja – sa­op­šti­li su iz Vla­de.
Čla­no­vi Vla­de su ju­če pri­hva­ti­li i spo­ra­zum o do­no­še­nju lo­kal­nog plan­skog do­ku­men­ta i do­ni­je­la Od­lu­ku o iz­ra­di De­talj­nog ur­ba­ni­stič­kog pla­na „Ma­lje­vik”.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"