Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Milo se odrekao Radmile radi mira u kući * DPS u Mojkovcu dijelio novac i hranu * Sud ne zna gdje je Sinđelić * Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Identitetski mednjici Crne Gore * Čarobna lampa
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RAFET HUSOVIĆ, LIDER BOŠNjAČKE STRANKE :
BS će podržati onog kandidata na predsjedničkim izborima, bilo da je pripadnik političke partije ili nezavisni intelektualac, koji bude dijelio osnovne političke vrijednosti za koje se zalažemo.

Vic Dana :)

Crnogorci su na dobrom putu, još samo da krenu!

Dođe programer u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!

Da bi jedna porodica bila srećna, mora da postoji ljubav, razumijevanje i najmanje dva kompjutera!

- Šta je demokratija?
- Kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan!

Pita učiteljica Pericu:
- Da li ti tata pomaže pri izradi domaćeg zadatka.
- Ne više, ona poslednja jedinica ga je totalno slomila

Sretnu se dva psihijatra.
- Dobar dan, dobro ste. Kako sam ja?
- I Vi ste dobro.

Meni će na svadbi da svira grupa „Youtube”. 
Nema pjesme koju frajeri ne znaju.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija IZ DEMOKRATSKE CRNE GORE PORUČUJU
Državni organi rasipali novac građana
Sa presa Državni organi rasipali novac građana
Uslov­nim mi­šlje­njem ko­je je Dr­žav­na re­vi­zor­ska in­sti­tu­ci­ja (DRI) da­la o pra­vil­no­sti Pred­lo­ga za­ko­na o za­vr­šnom ra­ču­nu bu­dže­ta za pro­šlu go­di­nu, utvr­đe­no je da dr­žav­ni or­ga­ni ne funk­ci­o­ni­šu u pot­pu­no­sti u skla­du sa za­ko­nom, od­no­sno da su ne­na­mjen­ski tro­ši­li no­vac gra­đa­na, sa­op­šte­no je iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re.
Funk­ci­o­ner De­mo­kra­ta Ni­ko­la Rov­ča­nin je ka­zao da dr­žav­ni or­ga­ni ni­je­su u sta­nju da u pot­pu­no­sti funk­ci­o­ni­šu u skla­du sa za­ko­nom, ka­da je u pi­ta­nju ras­po­la­ga­nje nov­cem gra­đa­na. On tvr­di da oni ko­ji su uve­li par­tij­sko za­po­šlja­va­nje, omo­gu­ći­li ko­rup­ci­ju i ne­kon­tro­li­sa­no tro­še­nje nov­ca gra­đa­na, ni­ka­da ne mo­gu spro­ve­sti re­fo­r­mu do kra­ja.
– Re­vi­zi­jom te­ku­ćih iz­da­ta­ka utvr­đe­ne su ne­pra­vil­no­sti ko­je se od­no­se na neo­prav­da­ne is­pla­te za sta­no­va­nje i odvo­jen ži­vot, ne­na­mjen­sku po­tro­šnju sred­sta­va i ne­bla­go­vre­me­no pod­no­še­nje iz­vje­šta­ja sa slu­žbe­nih pu­to­va­nja. To zna­či da su po­je­di­ni dr­žav­ni or­ga­ni ra­si­pa­li no­vac gra­đa­na ne­na­mjen­ski tro­še­ći sred­stva i is­pla­ću­ju­ći po­je­di­ni­ma iz­dat­ke ko­ji su neo­prav­da­ni. Oprav­da­no sum­nja­mo da su po­je­di­ni za­slu­žni par­tij­ski ka­dro­vi ostva­ri­va­li pri­vi­le­gi­je na te­ret dr­žav­nog bu­dže­ta pot­pu­no ne­za­ko­ni­to – is­ta­kao je Rov­ča­nin.
Funk­ci­o­ner De­mo­kra­ta Bo­jan Kr­va­vac je kon­sta­to­vao da se u Pred­lo­gu za­ko­na o za­vr­šnom ra­ču­nu Bu­dže­ta Cr­ne Go­re za 2016. go­di­nu la­ko mo­že uoči­ti „da je za bru­to za­ra­de i do­pri­no­se za­po­sle­nih u dr­žav­nim or­ga­ni­ma iz­dvo­je­no oko 422 mi­lo­na eura, iz če­ga pro­iz­i­la­zi da je za ove po­tre­be pret­hod­ne go­di­ne iz­dvo­je­na jed­na pe­ti­na dr­žav­nog bu­dže­ta”.
– U Cr­noj Go­ri je ukup­no za­po­sle­no oko 188 hi­lja­da lju­di, od če­ga u jav­nom sek­to­ru ima­mo 60 hi­lja­da. U re­al­nom sek­to­ru je za­po­sle­no oko 120 hi­lja­da lju­di uglav­nom u obla­sti tu­ri­zma, ugo­sti­telj­stva i gra­đe­vi­nar­stva. Ima­mo i 118 hi­lja­da pen­zi­o­ne­ra i oko 22 500 ko­ri­sni­ka so­ci­jal­ne po­mo­ći – ka­zao je Kr­va­vac.
On na­po­mi­nje da je u Bu­dvi vi­še za­po­sle­nih ne­go u Plje­vlji­ma, Be­ra­na­ma, Pet­nji­ci, Moj­kov­cu, Ko­la­ši­nu, Pla­vu, Gu­si­nju, Plu­ži­na­ma, Šav­ni­ku i Ža­blja­ku za­jed­no.
– Sve ovo iz­ni­je­to go­vo­ri u pri­log či­nje­ni­ci da nas ak­tu­el­na vlast gu­ra u ban­krot i du­žnič­ko rop­stvo. Uko­li­ko se ne smi­je­ni tre­nut­ni re­žim i ne uve­du ra­di­kal­ne eko­nom­ske mje­re za opo­ra­vak pri­vre­de, sma­tra­mo da je pred Cr­nom Go­rom jed­na ve­o­ma te­ška, dra­ma­tič­na i ne­iz­v­je­sna eko­nom­ska bu­duć­nost – re­kao je Kr­va­vac.
Iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re za­klju­ču­ju da smo po­sta­li dr­ža­va ko­ja se za­du­ži­la do gu­še, ka­ko bi is­pla­ći­va­la te­ku­će ra­ču­ne, dok se kre­dit­na sred­stva ne ula­žu u stva­ra­nje no­vih vri­jed­no­sti i in­ve­sti­ci­ja.M.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"