Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija CBCG USVOJILA PREPORUKE VLADE ZA EKONOMSKU POLITIKU Smanjiti javni dug
Sa­vjet Cen­tral­ne ban­ke (CBCG) usvo­jio je pre­po­ru­ke Vla­de za eko­nom­sku po­li­ti­ku u na­red­noj go­di­ni, kroz ko­je se po­dr­ža­va pod­sti­ca­nje po­ten­ci­ja­la ra­sta i po­ve­ća­nje i una­pre­đe­nje ukup­ne sta­bil­no­sti si­ste­ma, uz isto­vre­me­no sa­ni­ra­nje svih pre­po­zna­tih ra­nji­vo­sti cr­no­gor­ske pri­vre­de. Pre­po­ru­ke se, ka­ko su ka­za­li iz CBCG, od­no­se na če­ti­ri seg­men­ta – re­al­ni sek­tor, fi­nan­sij­ski si­stem, fi­skal­nu po­li­ti­ku i sta­ti­sti­ku.
– Pre­po­ru­ke u obla­sti re­al­nog sek­to­ra od­no­se se na una­pre­đe­nje kon­ku­rent­no­sti, na mi­kro i ma­kro ni­vou, pod­sti­ca­nje raz­vo­ja, do­mi­nant­no u ključ­nim sek­to­ri­ma pri­vre­de i da­lje una­pre­đe­nje in­sti­tu­ci­o­nal­nog am­bi­jen­ta – pi­še u sa­op­šte­nju.
Op­šti cilj pre­po­ru­ka u obla­sti fi­nan­sij­skog si­ste­ma, ka­ko su ob­ja­sni­li, je­ste oču­va­nje nje­go­ve sta­bil­no­sti, kroz obez­bje­đe­nje ne­sme­ta­nog i sta­bil­nog funk­ci­o­ni­sa­nja svih seg­me­na­ta si­ste­ma i efi­ka­sno po­sre­do­va­nje u obla­sti fi­nan­sij­skih uslu­ga.
– Što se ti­če pre­po­ru­ka u obla­sti fi­skal­ne po­li­ti­ke, one u pot­pu­no­sti po­dr­ža­va­ju du­go­roč­ne ci­lje­ve fi­skal­ne stra­te­gi­je Cr­ne Go­re do 2020. go­di­ne, ko­ji se pr­ven­stve­no od­no­se na ja­ča­nje fi­skal­ne sta­bil­no­sti i us­po­sta­vlja­nje opa­da­ju­ćeg tren­da jav­nog du­ga – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.
Sa­vjet je na sjed­ni­ci usvo­jio po­li­ti­ku CBCG za na­red­nu go­di­nu, kao i smjer­ni­ce za nje­no ostva­ri­va­nje. CBCG će, ka­ko su do­da­li, i to­kom na­red­ne go­di­ne odr­ža­va­ti si­gu­ran, efi­ka­san i efek­ti­van plat­ni pro­met, ko­ji će bi­ti pred­met da­ljeg una­pre­đe­nja, kroz usa­gla­ša­va­nje sa no­vom re­gu­la­ti­vom EU.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"