Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-12-06 NVO „STEČAJCI” NEZADOVOLJNA POSTUPANJEM PRIVREDNOG SUDA Ne daju podatke o preduzećima
Ne­vla­di­na or­ga­ni­za­ci­ja „Ste­čaj­ci” su­o­ča­va se sa ve­li­kim pro­ble­mom pri­stu­pa po­da­ci­ma o pri­va­ti­za­ci­ji pred­u­ze­ća na sje­ve­ru dr­ža­ve, či­me se na­mjer­no op­stru­i­ra­ju is­tra­ži­va­nja ko­rup­ci­je u tim pro­ce­si­ma. Pred­sjed­nik te NVO Bo­ri­slav Ću­la­fić za­tra­žio je od Pri­vred­nog su­da da ob­ja­vi sve po­dat­ke o pri­va­ti­za­ci­ja­ma i ste­ča­je­vi­ma ka­ko bi se ja­sno vi­dje­lo ko je imao šte­tu od tih po­stu­pa­ka, a ko su no­vi vla­sni­ci i ste­čaj­ni uprav­ni­ci ko­ji su se obo­ga­ti­li od tog po­stup­ka.
– Dok je po­sto­jao Pri­vred­ni sud u Bi­je­lom Po­lju bez pro­ble­ma smo do­bi­ja­li sve pri­va­ti­za­ci­o­ne ugo­vo­re i dru­ge ak­te bez ve­ćih pro­ce­du­ral­nih pro­ble­ma. Ipak od nje­go­vog pre­se­lje­nja u Pod­go­ri­cu, po­či­nju pro­ble­mi sa pri­stu­pom po­da­ci­ma. Od ta­da, od Pri­vred­nog su­da Cr­ne Go­re ne mo­gu do­bi­ti ni­je­dan slu­žbe­ni akt po Za­ko­nu o slo­bod­nom pri­stu­pu in­for­ma­ci­ja­ma, u ve­zi sa do­sta­vom po­da­ta­ka ko­ji su pred­met na­ših in­te­re­so­va­nja. Ta­ko, slu­žbe­na ak­ta ko­ja se ti­ču pri­va­ti­za­ci­ja, astro­nom­skih za­ra­da ste­čaj­nih uprav­ni­ka, kon­tro­verz­no du­gih ste­čaj­nih po­stu­pa­ka, ne­shva­tlji­vog an­ga­žma­na jed­nih te istih lju­di za ste­čaj­ne uprav­ni­ke u kon­ti­nu­i­te­tu osta­ju skri­ve­na od jav­no­sti – ka­zao je Ću­la­fić u sa­op­šte­nju.
Pri­vred­ni sud, ka­ko je na­veo, ig­no­ri­še i rje­še­nja Agen­ci­je za za­šti­tu lič­nih po­da­ta­ka i slo­bo­dan pri­stup in­for­ma­ci­ja­ma.
– U kon­kret­nom slu­ča­ju, Agen­ci­ja je usvo­ji­la dvi­je žal­be NVO „Ste­čaj­ci” i na­lo­ži­la Pri­vred­nom su­du da po­stu­pi po do­ne­se­nim rje­še­nji­ma što do da­nas ni­je uči­nje­no. Tra­že­ni po­da­ci su ve­o­ma bit­ni za biv­še rad­ni­ke i jav­nost, jer je s raz­lo­gom bi­lo in­te­re­so­va­nje NVO „Ste­čaj­ci” ka­ko je pri­va­ti­zo­van bje­lo­polj­ski pri­vred­ni gi­gant Ima­ko, ko­li­ko du­go je tra­jao ste­čaj­ni po­stu­pak i da li je to bi­lo osno­va­no – pre­ci­zi­rao je Ću­la­fić.
Po­ru­čio je da će na­sta­vi­ti da in­si­sti­ra na po­stup­ku po­ve­ća­nja tran­spa­rent­no­sti po­stup­ka pri­va­ti­za­ci­je i ste­ča­ja, po­seb­no na sje­ve­ru, ko­ji je tim po­stup­ci­ma osi­ro­ma­šen.
D.M.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"