Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-12-06 MONTENEGRO BIZNIS ALIJANSA KRITIKUJE PREDLOG ZAKONA O PRIVREDNOJ KOMORI Diskriminišu poslovna udruženja
-Član de­vet Za­ko­na o Pri­vred­noj ko­mo­ri (PKCG), ko­jim se de­fi­ni­še član­stvo u toj or­ga­ni­za­ci­ji, ne­pri­hva­tljiv je jer se ra­di o od­red­bi ko­jom se pri­nud­no od­re­đu­je svoj­stvo čla­na u PKCG, sa­op­šti­li su iz Mon­te­ne­gro bi­znis ali­jan­ase (MBA).
– Ovom od­red­bom je pred­vi­đe­no da svi po­slov­ni su­bjek­ti ko­ji su re­gi­stro­va­ni u Cen­tral­ni re­gi­star pri­vred­nih su­bje­ka­ta (CRPS), mi­mo svo­je vo­lje i in­te­re­sa, mo­ra­ju si­lom za­ko­na po­sta­ti čla­no­vi PKCG i pla­ća­ti od­go­va­ra­ju­ću čla­na­ri­nu. Ja­sno je da se na ovaj na­čin dis­kri­mi­ni­šu sva dru­ga po­slov­na udru­že­nja ko­ja su ute­me­lje­na na prin­ci­pu slo­bod­nog udru­ži­va­nja – pi­še u sa­op­šte­nju MBA.
Pre­ma nji­ho­vim ri­je­či­ma, u slu­ča­ju da ova­kav za­kon bu­de usvo­jen, sva dru­ga po­slov­na udru­že­nja bi ima­la sta­tus dis­kri­mi­ni­sa­nih po­slov­nih aso­ci­ja­ci­ja či­ji bi even­tu­al­ni čla­no­vi pri­mar­no bi­li čla­no­vi PKCG, a tek se­kun­dar­no, uko­li­ko že­le, mo­gli bi ima­ti svoj­stvo i nji­ho­vih čla­no­va.
– Pro­ti­vi­mo se sva­kom uvo­đe­nju no­vih bi­znis ba­ri­je­ra i na­me­ta za pri­vat­ni sek­tor ka­kav je bez ika­kve sum­nje i na­met­nu­ta oba­ve­za da po­slov­ni su­bjek­ti mo­ra­ju pla­ća­ti član­stvo PKCG. Sa PKCG ima­mo ko­rekt­nu sa­rad­nju i že­li­mo da ovu na­šu ini­ci­ja­ti­vu pri­hva­te ne kao akt upe­ren pro­tiv bi­lo ko­ga, već kao na­sto­ja­nje da se po­štu­ju prin­ci­pi i pra­vi­la rav­no­prav­no­sti i slo­bo­de iz­bo­ra, što do­no­si sa­mo be­ne­fi­te za sve uče­sni­ke na tr­ži­štu – po­ru­či­li su iz MBA.D.M.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"