Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Čašćavali ga i Milo i Brano * Migo zapošljavao i kuvare, DPS popisivao glasače * Filip neće jer ne odgovara DPS-u * Sebi povećavali, radnicima smanjivali plate * Čašćavali ga i Milo i Brano * Srbija, lično * Dačićeva posjeta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, direktorica CGO:
– Bez hapšenja krupnih riba nema pristupa EU.

Vic Dana :)

Ćaskaju dvije glumice:
– Imam veliki problem. Večeras idem prvi put sa novim ljubavnikom na sastanak, pa ne znam šta da kažem mužu - žali se jedna!
Druga će:
– Pa, ... kaži mu istinu - ideš na probu!

Oženjen muškarac živi duže od neoženjenog, ali oženjen muškarac više želi da umre od neoženjenog.

Igra Bosna protiv Brazila i šutira Ronaldinjo slobodan udarac, a živi zid se okrenuo prema svom golu. Golman se dere na njih:
– Šta ba, radite?
– Ćut` bolan, hoćemo i mi da vidimo gol!

Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!

Čak Noris je osvojio Vimbldon bejzbol palicom.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija RADIONICA O ENERGETSKI EFIKASNIM PRODUKTIMA Zaštititi građane od loših proizvoda
Od­go­vor­nost tr­go­va­ca je da is­tak­nu ozna­ke ener­get­ske efi­ka­sno­sti na mo­de­li­ma iz­lo­že­nim u pro­dav­ni­ca­ma, a du­žni su i da na­ve­du ener­get­sku kla­su pro­iz­vo­da pri­li­kom re­kla­mi­ra­nja, oci­je­nje­no je na ra­di­o­ni­ci ko­ju su or­ga­ni­zo­va­li Pri­vred­na ko­mo­ra i Mi­ni­star­stvo eko­no­mi­je.
Pred­stav­ni­ca Upra­ve za in­spek­cij­ske po­slo­ve Ma­ri­na Jan­ko­vić is­ta­kla je ulo­gu ko­ju ta in­sti­tu­ci­ja ima u nad­zo­ru tr­ži­šta, što re­zul­ti­ra ukla­nja­njem ne­u­sa­gla­še­nih pro­iz­vo­da, obez­bje­đe­njem jed­na­kih uslo­va za po­slo­va­nje te za­šti­tom po­tro­ša­ča i kraj­njih ko­ri­sni­ka.
– Ti­me se šti­te gra­đa­ni od lo­ših pro­iz­vo­da, a pri­vred­ni­ci od ne­lo­jal­ne kon­ku­ren­ci­je – is­ta­kla je Jan­ko­vi­će­va i do­da­la da je od­go­vor­nost tr­go­va­ca da is­tak­nu ozna­ke ener­get­ske efi­ka­sno­sti na mo­de­li­ma iz­lo­že­nim u pro­dav­ni­ca­ma.
– Ta­ko­đe, du­žni su da na­ve­du ener­get­sku kla­su pro­iz­vo­da pri­li­kom re­kla­mi­ra­nja i u teh­nič­kim pro­mo­tiv­nim ma­te­ri­ja­li­ma, a te oba­ve­ze va­že i za one ko­ji pro­da­ju pu­tem in­ter­ne­ta – do­da­la je Jan­ko­vi­će­va.
Pri­vred­ni­ke je in­te­re­so­va­lo da li pro­iz­vo­đač utvr­đu­je ene­r­get­sku kla­su pro­iz­vo­da ili za to ospo­so­blje­na in­sti­tu­ci­ja, od­no­sno la­bo­ra­to­ri­ja. Nji­ma je od­go­vo­re­no da sa­mi de­kla­ri­šu pro­iz­vo­de, ali i da za to sno­se od­go­vor­nost.
Pri­vred­ni­ke je in­te­re­so­va­lo ka­ko in­spek­ci­ja mo­že da pro­ci­je­ni da li je na ne­kom ure­đa­ju po­gre­šno na­ve­de­na ener­get­ska ozna­ka. Ob­ja­šnje­no im je da u slu­ča­ju ka­da po­sto­ji sum­nja ili pri­ja­va da na­ve­de­ni po­da­ci o pro­iz­vo­du ni­je­su tač­ni, in­spek­ci­ja mo­že do­bi­ti po­moć struč­nja­ka iz te obla­sti. Uko­li­ko se sum­nja po­ka­že oprav­da­nom, tro­ško­ve ana­li­za sno­si pri­vred­nik.
U okvi­ru pro­ce­sa pri­bli­ža­va­nja za­ko­no­dav­stvu EU, Cr­na Go­ra se oba­ve­za­la da tran­spo­nu­je ukup­no 26 pro­pi­sa o eko­di­zaj­nu.
Po­moć­nik mi­ni­stra eko­no­mi­je Mar­ko Ra­du­lo­vić je ob­ja­snio da je Cr­na Go­ra du­žna da im­ple­men­ti­ra te pro­pi­se kao čla­ni­ca Ener­get­ske za­jed­ni­ce i kan­di­dat za član­stvo u EU.
Od 1. ja­nu­a­ra 2020. go­di­ne ne­će bi­ti do­zvo­lje­no sta­vlja­nje na tr­ži­šte svih kla­sič­nih si­ja­li­ca sa žar­nom ni­ti, osim onih ba­zi­ra­nih na ne­koj no­voj, ener­get­ski efi­ka­sni­joj teh­no­lo­gi­ji.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"