Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Čašćavali ga i Milo i Brano * Migo zapošljavao i kuvare, DPS popisivao glasače * Filip neće jer ne odgovara DPS-u * Sebi povećavali, radnicima smanjivali plate * Čašćavali ga i Milo i Brano * Srbija, lično * Dačićeva posjeta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, direktorica CGO:
– Bez hapšenja krupnih riba nema pristupa EU.

Vic Dana :)

Ćaskaju dvije glumice:
– Imam veliki problem. Večeras idem prvi put sa novim ljubavnikom na sastanak, pa ne znam šta da kažem mužu - žali se jedna!
Druga će:
– Pa, ... kaži mu istinu - ideš na probu!

Oženjen muškarac živi duže od neoženjenog, ali oženjen muškarac više želi da umre od neoženjenog.

Igra Bosna protiv Brazila i šutira Ronaldinjo slobodan udarac, a živi zid se okrenuo prema svom golu. Golman se dere na njih:
– Šta ba, radite?
– Ćut` bolan, hoćemo i mi da vidimo gol!

Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!

Čak Noris je osvojio Vimbldon bejzbol palicom.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija PROJEKAT NA MAMULI
Glavni radovi krajem aprila
Mamula Glavni radovi krajem aprila
Glav­ni ra­do­vi na ostr­vu La­sta­vi­ca i tvr­đa­vi Ma­mu­la, či­ji je du­go­roč­ni za­ku­pac švaj­car­ska kom­pa­ni­ja Ora­skom di­ve­lop­ment, tre­ba­lo bi da poč­nu kra­jem apri­la, dok bi u ovoj go­di­ni, pre­ma pre­li­mi­nar­nim pro­jek­ci­ja­ma, tre­ba­lo da bu­de in­ve­sti­ra­no 4,5 mi­li­o­na eura, na­vo­di se u iz­vje­šta­ju Vla­de o re­a­li­zo­va­nim in­ve­sti­ci­o­nim i dru­gim ak­tiv­no­sti­ma po osno­vu ugo­vo­ra o du­go­roč­nom za­ku­pu tog lo­ka­li­te­ta za pro­šlu go­di­nu, ko­ji je do­sta­vljen Skup­šti­ni.
U do­ku­men­tu pi­še da su za na­red­ni pe­ri­od ugo­vo­re­ne oba­ve­ze u ci­lju za­vr­šet­ka iz­ra­de pro­jekt­ne do­ku­men­ta­ci­je u ukup­nom iz­no­su od 392 hi­lja­de eura, te da je pred­vi­đe­no ula­ga­nje od 250 hi­lja­da eura u re­a­li­za­ci­ju pri­prem­nih ra­do­va u ovoj go­di­ni.
U do­ku­men­tu se na­vo­di da je u pro­šloj go­di­ni is­pla­će­na go­di­šnja fik­sna za­kup­ni­na od 47,77 hi­lja­da eura.
– Za re­a­li­za­ci­ju pro­jek­ta je, od pot­pi­si­va­nja ugo­vo­ra, utro­še­no ukup­no 543 hi­lja­de eura. Ima­ju­ći u vi­du da je pro­je­kat još u fa­zi pla­ni­ra­nja, sred­stva su ve­ćin­ski utro­še­na za iz­ra­du pro­je­ka­ta, na­bav­ku opre­me, pri­prem­ne ra­do­ve i pla­te za­po­sle­ni­ma, kao i an­ga­žo­va­nje do­ma­ćih i stra­nih kon­sul­ta­na­ta – pi­še u iz­vje­šta­ju.
Ugo­vor o du­go­roč­nom za­ku­pu iz­me­đu Vla­de i Ora­sko­ma za­klju­čen je po­čet­kom 2015. go­di­ne. Po­lo­vi­nom pro­šle go­di­ne pot­pi­san je me­mo­ran­dum o is­pu­nje­nju pret­hod­nih uslo­va za stu­pa­nje na sna­gu ugo­vo­ra o du­go­roč­nom za­ku­pu, ka­da je lo­ka­ci­ja pre­da­ta za­kup­cu. Pe­ri­od tra­ja­nja za­ku­pa je 49 go­di­na.
In­ve­sti­ci­o­nim pro­gra­mom de­fi­ni­san je pro­gram iz­grad­nje ko­ji ob­u­hva­ta 23 ho­tel­ske so­be, če­ti­ri ugo­sti­telj­ska objek­ta, spo­men-so­bu za po­sje­ti­o­ce, re­cep­ci­ju, spa cen­tar, mi­ni-mar­ket, pri­sta­ni­šte i dva ba­ze­na. Pred­vi­đe­no je da će do 200 rad­nih mje­sta bi­ti di­rekt­no i in­di­rekt­no otvo­re­no to­kom pe­ri­o­da iz­grad­nje i ra­da ri­zor­ta. In­ve­sti­ci­o­na oba­ve­za za­kup­ca iz­no­si 15 mi­li­o­na, a rok za za­vr­še­tak ra­do­va je 18 mje­se­ci od nji­ho­vog po­čet­ka.
D.M.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"