Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija FLEŠ
Naj­pro­met­ni­ji aero­drom
Me­đu­na­rod­ni aero­drom u Du­ba­i­ju je sa no­vim re­kor­dom od 88,2 mi­li­o­na me­đu­na­rod­nih put­ni­ka pro­šle go­di­ne za­dr­žao sta­tus naj­pro­met­ni­jeg u svi­je­tu. Ovu ti­tu­lu aero­drom u Du­ba­i­ju dr­ži če­tvr­tu go­di­nu uza­stop­no, sa­op­šti­la je gru­pa Du­bai air­ports. Broj ugo­šće­nih put­ni­ka po­ve­ćao se 5,5 od­sto u od­no­su na 2016. go­di­nu na tom vo­de­ćem aero­dro­mu, pre­no­si B92.
U pro­šloj go­di­ni 88,2 mi­li­o­na put­ni­ka pro­šlo je kroz me­đu­na­rod­ni aero­drom u Du­ba­i­ju, u od­no­su na 83,6 mi­li­o­na 2016. go­di­ne. Aero­drom u Du­ba­i­ju je po­stao pr­vi u svi­je­tu po bro­ju put­ni­ka ka­da je pre­te­kao lon­don­ski Hi­trou 2014. go­di­ne.
In­di­ja je, u pro­šloj go­di­ni, osta­la glav­na de­sti­na­ci­ja iz Du­ba­i­ja sa 12 mi­li­o­na put­ni­ka, što je 5,4 od­sto vi­še ne­go 2016. U Uje­di­nje­nim Arap­skim Emi­ra­ti­ma (UAE) ži­vi ve­li­ka in­dij­ska za­jed­ni­ca.D.M.

Pa­le ci­je­ne
Ci­je­ne naf­te pa­le su u po­ne­dje­ljak na me­đu­na­rod­nim tr­ži­šti­ma pod uti­ca­jem po­ve­ća­nja ame­rič­ke pro­iz­vod­nje i ta­la­sa pro­da­ja zbog oče­ki­va­ne se­zon­ski uslo­vlje­ne ma­nje po­tra­žnje iz ra­fi­ne­ri­ja. Na lon­don­skom tr­ži­štu ci­je­na ba­re­la je pa­la 90 cen­ti u od­no­su na pret­hod­no za­tva­ra­nje i iz­no­si­la je 67,68 do­la­ra. Na ame­rič­kom tr­ži­štu ba­re­lom se tr­go­va­lo po 61 cent ni­žoj ci­je­ni, od 64,84 do­la­ra. Tr­gov­ci su se na po­čet­ku sed­mi­ce fo­ku­si­ra­li na po­da­tak o po­ve­ća­nju ame­rič­ke pro­iz­vod­nje ko­ja bi mo­gla ugro­zi­ti na­sto­ja­nja osta­lih vo­de­ćih pro­iz­vo­đa­ča pred­vo­đe­nih Or­ga­ni­za­ci­jom ze­ma­lja iz­vo­zni­ca naf­te (OPEC) i Ru­si­jom da ogra­ni­če vi­šak u snab­di­je­va­nju i po­dr­že ci­je­ne, pre­no­si Hr­port­fo­lio.D.M.

Ki­ne­zi u vr­hu
Ki­ne­ske kom­pa­ni­je Hu­a­vei, Xiaomi i Op­po na­la­ze se me­đu vo­de­ćih pet svjet­skih pro­iz­vo­đa­ča pa­met­nih te­le­fo­na, ob­ja­vi­la je Me­đu­na­rod­na kor­po­ra­ci­ja za po­dat­ke (IDC). Po­da­ci iz če­tvr­tog tro­mje­seč­ja pro­šle go­di­ne po­ka­zu­ju da su pro­iz­vo­đa­či Hu­a­vei, Xiaomi i Op­po za­u­ze­li tre­će, če­tvr­to i pe­to mje­sto na svjet­skom tr­ži­štu pa­met­nih te­le­fo­na, pre­no­si Ka­pi­tal.ba.
Hu­a­vei je is­po­ru­čio 41 mi­li­on te­le­fo­na to­kom po­sled­njeg kvar­ta­la pro­šle go­di­ne. Xiaomi za­u­zi­ma če­tvr­to mje­sto sa 28,1 mi­li­on is­po­ru­če­nih te­le­fo­na, uz udvo­stru­če­nje tr­ži­šnog udje­la na se­dam od­sto u od­no­su na po­sled­nja tri mje­se­ca 2016. go­di­ne. Ovaj pro­iz­vo­đač pa­met­nih te­le­fo­na bi­lje­ži po­rast pro­da­je van Ki­ne, u In­di­ji i Ru­si­ji, kao svo­jim naj­ve­ćim tr­ži­šti­ma.D.M.

In­dek­si u mi­nu­su
Dov Džons i S&P 500 in­deks na Vol stri­tu u po­ne­dje­ljak su po­to­nu­li vi­še od če­ti­ri od­sto, što je nji­hov naj­ve­ći dnev­ni gu­bi­tak u vi­še od šest go­di­na. Dov Džons je u jed­nom tre­nut­ku bio u mi­nu­su sko­ro 1.600 bo­do­va, naj­vi­še u isto­ri­ji.
Taj in­deks je tr­go­va­nje za­vr­šio na gu­bit­ku od 1.175 bo­do­va ili 4,6 od­sto, na 24.345 po­e­na, dok je S&P 500 skli­znuo 4,1 od­sto na 2.648 bo­do­va.
U svih 11 naj­va­žni­jih sek­to­ra S&P 500 in­dek­sa ci­je­ne di­o­ni­ca su oštro pa­le, naj­ma­nje 1,7 od­sto, a naj­ve­ći gu­bi­ci za­bi­lje­že­ni su u fi­nan­sij­skom, zdrav­stve­nom i in­du­strij­skom sek­to­ru, pre­no­si Hi­na.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"