Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija PORESKA UPRAVA OBJAVILA CRNE LISTE
MA duguje 17 miliona za doprinose
Dug MA za doprinose konstantno raste MA duguje 17 miliona za doprinose Trista firmi duguje ukupno 140 miliona, a najveći dug po osnovu poreza i doprinosa ima Montenegroerlajnz od 17,14 miliona eura, što je za milion eura više nego u oktobru
Po­re­ska upra­va ob­ja­vi­la je ju­če ažu­ri­ra­ne cr­ne li­ste po­re­skih du­žni­ka na ko­joj je ukup­no tri­sta pred­u­ze­ća ko­ji du­gu­ju 140 mi­li­o­na eura. Taj dug je sma­njen u od­no­su na pret­hod­nu li­stu za ok­to­bar za sko­ro de­set mi­li­o­na eura.
Dug 100 fir­mi za po­re­ze i do­pri­no­se na pla­te je 68,15 mi­li­o­na eura, dok se na dug 200 pred­u­ze­ća za osta­le vr­ste po­re­za od­no­si 71,5 mi­li­o­na eura. U pi­ta­nju su PDV, po­rez na do­bit, pro­met ne­po­kret­no­sti i kon­ce­si­je.
Od 68,15 mi­li­o­na eura du­ga po osno­vu ne­u­pla­će­nih po­re­za i do­pri­no­sa na pla­te za­po­sle­nih, re­pro­gra­mom je ob­u­hva­će­n 38,1 mi­li­on eura.
Naj­ve­ći dug po osno­vu po­re­za i do­pri­no­sa ima Mon­te­ne­gro­er­lajnz od 17,14 mi­li­o­na eura, što je za mi­li­on eura vi­še ne­go u ok­to­bru. Nji­hov dug ni­je re­pro­gra­mi­ran.
Sli­je­di Rud­nik uglja sa 7,8 mi­li­o­na, Plan­ta­že sa 4,4 mi­li­o­na, Že­lje­znič­ki pre­voz 3,8 mi­li­o­na, Vek­tra Bo­ka 2,7 mi­li­o­na, Ga­le­ni­ka 2,1 mi­li­on, Že­lje­znič­ka in­fra­struk­tu­ra sko­ro dva mi­li­o­na, In­pek 1,54 mi­li­o­na, Odr­ža­va­nje že­lje­znič­kih vo­znih sred­sta­va 1,48 mi­li­o­na, kao i Vork fajn­der sa 1,4 mi­li­o­na. Na li­sti su i „Vek­tra Ja­kić” sa 1,35 mi­li­o­na eura, Teh­no­put sa 447 hi­lja­da, Sa­vez sin­di­ka­ta sa 378 hi­lja­da i Vek­tra Mon­te­ne­gro 335 hi­lja­da.
Cr­nu li­stu sa 200 naj­ve­ćih du­žni­ka, ko­ju PU ob­ja­vlju­je kvar­tal­no, pred­vo­di „Vek­tra Ja­kić”. Du­žni­ci sa te li­ste po osno­vu po­re­za du­gu­ju 71,5 mi­li­o­na eura, od če­ga je 41,7 mi­li­o­na ob­u­hva­će­no re­pro­gra­mom po­re­skog du­ga.
Dug fir­me Dra­ga­na Br­ko­vi­ća je 6,88 mi­li­o­na. Sli­je­di dru­ga fir­ma Br­ko­vi­ća Vek­tra Mon­te­ne­gro sa 4,5 mi­li­o­na. Uku­pan dug Br­ko­vi­će­vih fir­mi na obje li­ste je pre­ko 15 mi­li­ona eura.
Sli­je­di Teh­no­put sa 3,14 mi­li­o­na i Mer­kur si­stem Bu­dva sa 2,71 mi­li­on, za­tim Fa­mi­li šop Bar sa 2,44 mi­li­o­na eura, ko­ji ni­je vi­še u re­pro­gra­mu. U blo­ka­di su i Old tovn in­vest grup sa 2,37 mi­li­o­na, ko­ji je u re­pro­gra­mu, kao i Vuk & Pe­trol Ko­tor sa 2,22 mi­li­o­na, ko­ji ni­je vi­še u re­pro­gra­mu.
U blo­ka­di su i Fab lajv, ko­ji du­gu­je 2,22 mi­li­o­na i u re­pro­gra­mu je, dok Mon­te­ne­gro ro­jal me­nadž­ment ima dug od 1,33 mi­li­o­na i vi­še ni­je u re­pro­gra­mu. Sli­je­di Cr­no­gor­ski fond za so­li­dar­nu i stam­be­nu iz­grad­nju, ko­ji du­gu­je 1,28 mi­li­o­na i u re­pro­gra­mu je.
Na cr­noj li­sti su i Rud­nik uglja sa oko mi­li­on eura, Ci­jev­na ko­merc sa 907 hi­lja­da, Rok­šped 830 hi­lja­da, In­pek 817 hi­lja­da eura, Vek­tra Bo­ka 395,9 hi­lja­da, Plan­ta­že 268,6 hi­lja­da, Mje­šo­vi­to Her­ceg No­vi sa 162,3 hi­lja­da i UTIP Cr­na Go­ra sa 152,52 hi­lja­de, ko­je su sve u re­pro­ga­mu.
PU cr­nu li­stu ob­ja­vlju­je kvar­tal­no, na osno­vu iz­mje­na Za­ko­na o po­re­skoj ad­mi­ni­stra­ci­ji. Pr­va cr­na li­sta je ob­ja­vlje­na po­lo­vi­nom 2013. go­di­ne.D.M.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"