Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija TENDER ZA PRVI BLOK Stiglo šest ponuda
Po­nu­du na ten­de­ru za uslu­gu iz­ra­de idej­nog pro­jekt­nog rje­še­nja eko­lo­ške re­kon­struk­ci­je pr­vog blo­ka Ter­mo­e­lek­tra­ne Plje­vlja do­sta­vi­lo je šest po­nu­đa­ča. EPCG će u na­red­nom pe­ri­o­du pri­stu­pi­ti eva­lu­a­ci­ji po­nu­da, sa­op­šti­li su iz te kom­pa­ni­je.
Po­nu­de su do­sta­vi­li Ško­da Pra­ha i Ško­da Pra­ha in­vest, za­tim gru­pa po­nu­đa­ča In­sti­tut IGH, Za­ru­bez­he­ner­go­pro­jekt i CAU iz Hr­vat­ske, Ste­ah ener­dži i VPC iz Nje­mač­ke, za­tim iz Pod­go­ri­ce In­sti­tut za gra­đe­vi­nar­stvo i in­sti­tut za is­tra­ži­va­nja i pro­je­to­va­nja u pri­vre­di, te kon­zor­ci­jum Eko­ner-Nik kom-Eso­teh.
EPCG je 25. de­cem­bra ras­pi­sa­la ten­der za iz­bor kom­pa­ni­je za iz­ra­du idej­nog pro­jek­ta, a shod­no teh­nič­kim spe­ci­fi­ka­cij­ma vri­jed­nost ten­de­ra iz­no­si 900 hi­lja­da eura sa PDV-om.
Iz­vo­đe­nju ra­do­va na eko­lo­škoj re­kon­struk­ci­ji, vri­jed­noj 40 mi­li­o­na eura, pret­ho­di fa­za iz­ra­de idej­nog pro­jek­ta ko­ji će de­fi­ni­sa­ti naj­bo­lje po­treb­na teh­no­lo­ška rje­še­nja za eko­lo­šku re­kon­struk­ci­ju pr­vog blo­ka TE „Plje­vlja”. Plan je da se po­sli­je oda­bi­ra kom­pa­ni­je i iz­ra­de idej­nog pro­jek­ta, iz­vr­ši iz­bor iz­vo­đa­ča i opre­me ko­ja će se in­sta­li­ra­ti u pe­ri­o­du od oko tri go­di­ne. Plan je da se pro­je­kat eko­lo­ške re­kon­struk­ci­je za­vr­ši do 2021. go­di­ne, a uklju­ču­je, iz­me­đu osta­log, iz­grad­nju si­ste­ma za od­sum­po­ra­va­nje, de­ni­tri­fi­ka­ci­ju, una­pre­đe­nje ra­da elek­tor­fil­ter­skog po­stro­je­nja, iz­grad­nju si­ste­ma ot­pad­nih vo­da i re­kon­struk­ci­ju si­ste­ma tran­spor­ta nus pro­du­ka­ta sa­go­ri­je­va­nja, kao i iz­grad­nju to­plot­ne sta­ni­ce kao di­je­la pro­jek­ta to­pli­fi­ka­ci­je Plje­va­lja.
D.M.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"