Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema zastare za Milovu ekipu * Podržite mene i srušićemo DPS * Katnić traži pritvor za Mandića * Jelić ne prijavljuje da ima firmu * Nema zastare za Milovu ekipu * Nije strašno * Djeca ćute o nasrtajima sajber nasilnika
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slađana Radojević, samohrana majka :
– Ne treba mi ruža, nego metar drva.

Vic Dana :)

- Haloo! Je l‘ to vatrogasna služba?
- Jeste gospođo, izvolite.
- Ja sam skoro posadila cvijeće...
- Gospođo, tražili ste vatrogasnu službu!?
- Da jesam, to je vrlo skupo, egzotično cvijeće...
- Gospođo, tražili ste i dobili ste vatrogasnu službu a ne cvjećaru! Recite kako vam možemo pomoći ili spustite slušalicu i smjesta nam oslobodite vezu!!!
- Ma dobro de, šta me odmah napadate, komšiji gori kuća, pa kad budete gasili požar pazite mi na cvijeće...
Ako posle tri mjeseca teretane ne vidite rezultate, pređite na fotošop.
Čujem da ti se sestra udala za boksera. Kako izgleda?
Nemam pojma! Posle svakog meča je drugačiji.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2018-03-07 ADP ZID O PREDLOGU ZA KOMUNALNO OPREMANJE ZEMLJIŠTA Udar na standard
Iz­no­si na­kna­da za ko­mu­nal­no opre­ma­nje gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta za bes­prav­ne objek­te, ko­je je pred­lo­žio Glav­ni grad Pod­go­ri­ca, ne­ga­tiv­no bi uti­ca­li na iona­ko loš stan­dard gra­đa­na, na­ro­či­to na od­re­đe­nu so­ci­jal­nu ka­te­go­ri­ju sta­nov­ni­štva, oci­je­nje­no je iz Aso­ci­ja­ci­je za de­mo­krat­ski pro­spe­ri­tet (ADP) Zid. Ka­ko su uka­za­li iz te NVO, sam pro­ces le­ga­li­za­ci­je iz­i­sku­je ve­li­ke tro­ško­ve, pa sma­tra­ju da je po­treb­no pred­u­ze­ti niz mje­ra ka­ko bi se po­mo­glo ra­nji­vim ka­te­go­ri­ja­ma (li­ci­ma u sta­nju so­ci­jal­ne po­tre­be, ne­za­po­sle­ni­ma, Ro­mi­ma...).
– Vla­sni­ci bes­prav­nih obje­ka­ta u 1a zo­ni za le­ga­li­za­ci­ju će pla­ća­ti 141 euro po me­tru, u pr­voj zo­ni 136 eura po m2, dok će u dru­goj zo­ni ta ci­je­na iz­no­si­ti 97 eura po kva­dra­tu. Ko­mu­na­li­je u tre­ćoj zo­ni vla­sni­ci ne­le­gal­no sa­gra­đe­nih obje­ka­ta pla­ća­će 73 eura po kva­dra­tu, u če­tvr­toj zo­ni od­re­đe­na je ci­je­na od 63 eura po m2, a u pe­toj zo­ni 48 eura po me­tru kva­drat­nom. Še­sta zo­na ob­u­hva­ta se­la u ko­ji­ma se, po od­lu­ci, ko­mu­na­li­je ne­će pla­ća­ti. U od­lu­ci ta­ko­đe sto­ji da, u slu­ča­ju ka­da vla­snik bes­prav­nog objek­ta na­kna­du pla­ća jed­no­krat­no, iz­nos na­kna­de će se uve­ća­ti za pet od­sto, od­no­sno 20 od­sto ako vla­snik bes­prav­nog objek­ta zah­ti­je­va da na­kna­du pla­ti u jed­na­kim mje­seč­nim ra­ta­ma. Za bes­prav­ne objek­te osnov­nog sta­no­va­nja na­kna­da se uve­ća­va za 2,5 od­sto, a iz­nos se mo­že pla­ća­ti jed­no­krat­no ili u jed­na­kim mje­seč­nim ra­ta­ma, u skla­du sa za­htje­vom vla­sni­ka bes­prav­nog objek­ta – ka­za­li su iz Zi­da.
A.O.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"