Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Krapović dvije godine na čelu Opštine * Ko ne dolazi na sjednice ostaje bez plate * Bodrio Zvezdu u „Pioniru” * Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Habanera iz Atine donijela pehare * Komanskom mostu 5.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO:
Država neprimjereno utiče na medijsko tržište i direktno finansijski podržava jedne, a diskriminiše druge medije.

Vic Dana :)

Doktore, treba mi potvrda da nisam sposoban za rad.- Aha. A šta vam fali?- Pa ta potvrda!


- Kako živiš? - pita prijatelj prijatelja.
- Luksuzno!
- Kako to?
- Pa jedem luk i lijem suze!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-12-22 DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV POLICAJCA V.P.
Nije kontrolisao dokumenta putnika
Ilustracija Nije kontrolisao dokumenta putnika
Di­sci­plin­ski tu­ži­lac Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va po­kre­nuo je po­stu­pak pro­tiv V.P., sta­ri­jeg po­li­caj­ca pr­ve kla­se Re­gi­o­nal­nog cen­tra gra­nič­ne po­li­ci­je „Jug” Bar, Sta­ni­ce gra­nič­ne po­li­ci­je Ti­vat jer ni­je iz­vr­šio pro­vje­re do­ku­me­na­ta put­ni­ka. V.P. se te­re­ti da je 1. ma­ja u vre­me­nu od 7 do 20 ča­so­va oba­vlja­ju­ći po­slo­ve gra­nič­ne kon­tro­le na gra­nič­nom pre­la­zu Aero­dro­mi Ti­vat na le­tu za Be­o­grad, pri­li­kom kon­tro­le put­ni­ka na iz­la­zu iz ze­mlje, kon­tro­lom dr­ža­vlja­na Ku­be M.D. i M.D. pro­pu­stio da iz­vr­ši pro­vje­ru ula­znih štam­bi­lja u put­ne is­pra­ve u ko­ji­ma je kon­sta­to­va­no da su ime­no­va­ni dr­ža­vlja­ni Ku­be u Cr­nu Go­ru ušli 25. fe­bru­a­ra pre­ko gra­nič­nog pre­la­za Aero­dro­mi Pod­go­ri­ca i ne­pre­kid­no bo­ra­vi­li do 1.5.2016. go­di­ne, su­prot­no čla­nu 3 Ured­be o vi­znom re­ži­mu. Sa­mim tim po­li­ca­jac je pro­pu­stio da utvr­di da su Ku­ban­ci pre­ko­ra­či­li do­zvo­lje­ni bo­ra­vak u Cr­noj Go­ri, či­me je one­mo­gu­ćio pri­mje­nu pre­kr­šaj­ne ka­zne­ne od­red­be čla­na 136 st 1 tač­ka 8 Za­ko­na o stran­ci­ma, kao i što je na­kon uno­sa po­da­ta­ka i ske­ni­ra­nja put­nih is­pra­va u elek­tron­sku evi­den­ci­ju „Gra­ni­ca” kao i oti­ski­va­njem iz­la­znog štam­bi­lja br. 51 u put­ne is­pra­ve dr­ža­vlja­na Ku­be do­zvo­lio is­ti­ma ne­sme­tan iz­la­zak iz ze­mlje. Na ovaj na­čin V.P. je po­či­nio te­žu po­vre­du slu­žbe­ne du­žno­sti u sti­ca­ju iz čla­na 106 stav 1 tač­ka 11 Za­ko­na o unu­tra­šnjim po­slo­vi­ma.M.V.P.


Prekršio zakon

Di­sci­plin­ski tu­ži­lac MUP-a po­kre­nuo je po­stu­pak pro­tiv R.Ć., po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka Odje­lje­nja bez­bjed­no­sti Ti­vat, jer ni­je oba­vio du­žnost ko­ja mu je bi­la po­vje­re­na. Na­i­me, on se te­re­ti da 4. ju­la, dok je oba­vljao du­žnost vo­đe de­žur­ne slu­žbe u Odje­lje­nju bez­bjed­no­sti Ti­vat, ni­je pre­dao te­le­gram po­moć­ni­ka di­rek­to­ra Sek­to­ra kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je na ko­jem je bi­la ozna­ka hit­no­sti „DD“, na­čel­ni­ku Odje­lje­nja bez­bjed­no­sti Ti­vat M.R., na ko­ga je te­le­gram bio na­slo­vljen, a u knji­zi pri­je­ma i pre­da­je te­le­gra­ma, pod red­nim bro­jem u ru­bri­ci „pot­pis pri­ma­o­ca te­le­gra­ma“, svo­je­ruč­no je upi­sao ime J.S., što se od­no­si­lo na na­čel­ni­ka Sta­ni­ce kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je OB Ti­vat J.S., a bio je du­žan isti pre­da­ti adre­san­tu naj­br­žim pu­tem. Na taj na­čin po­li­ca­jac je po­či­nio te­žu po­vre­du slu­žbe­ne du­žno­sti iz čla­na 106 stav 1 tač­ka 11 Za­ko­na o unu­tra­šnjim po­slo­vi­ma. M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"