Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Krapović dvije godine na čelu Opštine * Ko ne dolazi na sjednice ostaje bez plate * Bodrio Zvezdu u „Pioniru” * Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Habanera iz Atine donijela pehare * Komanskom mostu 5.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO:
Država neprimjereno utiče na medijsko tržište i direktno finansijski podržava jedne, a diskriminiše druge medije.

Vic Dana :)

Doktore, treba mi potvrda da nisam sposoban za rad.- Aha. A šta vam fali?- Pa ta potvrda!


- Kako živiš? - pita prijatelj prijatelja.
- Luksuzno!
- Kako to?
- Pa jedem luk i lijem suze!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika OPTUŽENOM ZA PREVARU NA ŠTETU SVETOZARA MAROVIĆA POZLILO U ZATVORU Mujović prebačen u bolnicu
Pri­tvo­re­nik Ve­se­lin Mu­jo­vić, ko­ji je op­tu­žen za pre­va­ru biv­šeg vi­so­kog funk­ci­o­ne­ra DPS-a Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, hit­no je pre­ba­čen u Kli­nič­ki cen­tar Cr­ne Go­re. Nje­mu je, ka­ko je za „Dan” ka­zao nje­gov bra­ni­lac, advo­kat Mi­loš Vuk­sa­no­vić, ju­če po­zli­lo u Is­tra­žnom za­tvo­ru, a zbog kri­tič­nog sta­nja osta­vljen je na li­je­če­nju. Mu­jo­vić je, ka­ko ka­že nje­gov bra­ni­lac, na uka­zi­va­nje lje­kar­ske po­mo­ći upu­ćen zbog uče­sta­log bo­la u gru­di­ma i gu­blje­nja svi­je­sti.
– Pre­ba­čen je u Kli­nič­ki cen­tar Cr­ne Go­re, gdje će mu sju­tra ra­di­ti in­te­r­ven­ci­ju na sr­cu. Od is­ho­da in­ter­ven­ci­je za­vi­si­će nje­gov da­lji tret­man – ka­zao je Vuk­sa­no­vić.
On je na­po­me­nuo i da upra­vo zbog lo­šeg zdrav­stve­nog sta­nja svog bra­nje­ni­ka ni­je u mo­guć­no­sti da spre­mi ade­kvat­nu od­bra­nu.
– Od po­sled­njeg su­đe­nja ni­je­sam u mo­guć­no­sti da oba­vim po­sje­tu mom bra­nje­ni­ku u pro­sto­ri­ja­ma ZIKS-a ka­ko bi na­sta­vi­li pri­pre­ma­nje od­bra­ne, pa je vr­lo upit­no u ka­kvom zdrav­stve­nom sta­nju će Mu­jo­vić do­če­ka­ti sle­de­ći glav­ni pre­tres, ko­ji je za­ka­zan za 11. ja­nu­ar na­red­ne go­di­ne – do­dao je Vuk­sa­no­vić.
Mu­jo­vić se u pri­tvo­ru na­la­zi od fe­bru­a­ra ove go­di­ne, ka­da je uhap­šen zbog sum­nje da je za 890.000 eura pre­va­rio Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, ko­je je uzeo ka­ko bi mu olak­šao sta­tus u is­tra­ga­ma ko­je se vo­de pro­tiv nje­ga i čla­no­va nje­go­ve po­ro­di­ce. Ta­ko­đe, Mu­jo­vić se sum­nji­či da je od Lju­ba Ra­đe­no­vi­ća, oca biv­šeg gra­do­na­čel­ni­ka Bu­dve La­za­ra Ra­đe­no­vi­ća, uzeo 20.000 eura, te da je biv­šeg pre­mi­je­ro­vog sa­vjet­ni­ka Alek­san­dra Ti­či­ća po­ku­šao da pre­va­ri za 100.000.
On je na pret­hod­nom su­đe­nju ne­gi­rao kri­vi­cu i iz­nio niz op­tu­žbi na ra­čun Ma­ro­vi­ća. Ka­zao je da se na op­tu­že­nič­koj klu­pi na­la­zi sa­mo za­to što je pri­ja­vio Ma­ro­vi­će­ve ne­za­ko­ni­te rad­nje. Pre­ma nje­go­voj tvrd­nji, dok je tra­ja­la fi­nan­sij­ska is­tra­ga, Ma­ro­vić je pro­dao stan i ku­ću ka­ko bi vra­tio pet mi­li­o­na eura ko­je je uzeo na pre­va­ru.
On je re­kao i da je tri pu­ta no­sio no­vac u Ita­li­ju ka­ko bi švaj­car­ske in­sti­tu­ci­je da­le ne­ga­ti­van iz­vje­štaj o 3,8 mi­li­o­na na ra­ču­nu Đor­đi­ne Ma­ro­vić u jed­noj ta­mo­šnjoj ban­ci.M.V.P.


Pri­ja­vio pri­jet­nje

Mu­jo­vić je Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu pri­ja­vio da mu je u za­tvo­ru pri­je­će­no, i to pred za­ka­za­na su­đe­nja u pod­go­rič­kom Osnov­nom su­du. Pr­vi put, ka­ko je na­veo, pri­tvo­re­ni­ci su ga upo­zo­ri­li da je nji­hov ci­mer iz Ba­ra re­kao da je do­bio na­log da po iz­la­sku iz za­tvo­ra ot­ki­ne ru­ke i no­ge nje­go­voj kćer­ki. Dru­ge pri­jet­nje Mu­jo­vić je, ka­ko je na­veo, do­bio sre­di­nom de­cem­bra, dan pri­je su­đe­nja.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"