Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane” * Vanja Đurišić priveden, porodica se zabarikadirala * Uvrede, prijetnje, pa skidanje imuniteta * Bojkotom branimo Ustav * Putin nudio Klintonu članstvo Rusije u NATO * Makronova partija ostvarila većinu * Nepovjerljivost
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ, GRADONAČELNIK KOTORA :
Za sve što se tiče budućih događaja izgleda mogu da se interesujem kod tajnovidca, koji obavlja funkciju ministra saobraćaja.

Vic Dana :)

Dođe mucavac kod doktora i kaže:
- Dddoktore, imam ppproblema sa ssspavanjem. Vvvidite, ssstalno ssanjam ppiliće i takko sssu gggglasni da ne mogu mirno dda ssspavam.
- Pa lijepo ih potjerajte.
- Pppa ja imm kkkažem iš, ppa ih 15 ode, ali ih 15 ostane.
- Pa recite im ponovo iš.
- Kkkažem im ja ponovo iš, pa ih ossam ode, a ossstane sssedam.
- Potjerajte ih ponovo.
- Pppa ja oppet kkažem iš, pa ih šššessst ode, a osstane jedno, jedddno mmmalo crno, koje je najnajglasnije.
- Ma, otjerajte ga u materinu onda!
- Pppa ja mu veliiim idi u pipipi... I onda mi se svi ostali vrate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika NOVI DETALJI ISTRAGE O NAPADU NA DUŠKA ROGANOVIĆA U HERCEG NOVOM
Bomba stavljena ispod mjenjača
Automobil Roganovića poslije eksplozije Bomba stavljena ispod mjenjača
Bom­ba ko­ja je ak­ti­vi­ra­na u vo­zi­lu ko­jim je upra­vljao Du­ško Ro­ga­no­vić bi­la je po­sta­vlje­na is­pod mje­ča­nja, po­ka­zao je na­laz vje­šta­ka. Eks­plo­ziv­na na­pra­va ve­će ra­zor­ne mo­ći po­sta­vlje­na je u tom vo­zi­lu naj­ma­nje de­se­tak da­na pri­je ne­go što je ak­ti­vi­ra­na. Taj auto­mo­bil je Ro­ga­no­vić ri­jet­ko ko­ri­stio, a vo­zi­li su ga i čla­no­vi nje­go­ve po­ro­di­ce.
– Eks­plo­ziv­na na­pra­va je po­sta­vlje­na is­pod mje­nja­ča „gol­fa“ naj­ma­nje de­se­tak da­na pri­je ne­go što je ak­ti­vi­ra­na. Na­pa­da­či su pra­ti­li Ro­ga­no­vi­ća i nje­go­vo kre­ta­nje i zna­li su da će on to­ga da­na ko­ri­si­ti taj auto­mo­bil jer je nje­go­vo blin­di­ra­no vo­zi­lo osta­lo is­pred sta­na – ka­zao je naš sa­go­vor­nik ko­ji je uklju­čen u is­tra­gu.
Bom­ba ko­ja je bi­la po­sta­vlje­na is­pod Ro­ga­no­vi­će­vog vo­zi­la ak­ti­vi­ra­na je ka­da je on sti­gao na ne­ko­li­ko sto­ti­na me­ta­ra od po­li­cij­ske sta­ni­ce, gdje je tre­ba­lo da se ja­vi po po­zi­vu in­spek­to­ra. Za­sad ne­i­den­ti­fi­ko­va­ne oso­be pra­ti­le su Ro­ga­no­vi­ća i če­ka­le da osta­ne sam ka­ko bi ak­ti­vi­ra­le bom­bu. Ka­da u kru­gu od oko 20 me­ta­ra oko Ro­ga­no­vi­ća ni­je bi­lo auto­mo­bi­la, za­ču­la se de­to­na­ci­ja.
On se upu­tio u po­li­ci­ju po­što je tre­ba­lo da iz­ja­vu u svoj­stvu gra­đa­ni­na. Na­i­me, tog da­na po­li­caj­ci su po do­bi­je­noj na­red­bi tre­ba­li da oba­ve pre­tres nje­go­vog sta­na. Ka­ko on ni­je bio pri­su­tan, iz po­li­ci­je su ga po­zva­li te­le­fo­nom da do­đe do sta­ni­ce.
Ro­ga­no­vić je te­ško po­vri­je­đen 25. apri­la ka­da je, oko 14.40, de­to­ni­ran eks­plo­ziv ko­ji je bio po­sta­vljen pod nje­go­vo vo­zi­lo. Pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma iz po­li­ci­je, Ro­ga­no­vić je ne­du­go pri­je eks­plo­zi­je ušao u „golf”. Na­kon to­ga je, naj­vje­ro­vat­ni­je po­mo­ću da­ljin­skog upra­vlja­ča, ak­ti­vi­ra­na eks­plo­ziv­na na­pra­va ko­ja se na­la­zi­la is­pod tog vo­zi­la. Ja­ka de­to­na­ci­ja u pot­pu­no­sti je uni­šti­la Ro­ga­no­vi­će­v auto, a po­vri­je­đe­nog No­vlja­ni­na pro­la­zni­ci su iz­vu­kli iz „gol­fa”. On je u kri­tič­nom sta­nju hit­no pre­ve­zen u bol­ni­cu, gdje se opo­ra­vlja od za­do­bi­je­nih po­vre­da. Iz po­li­ci­je je sa­op­šte­no da za­sad ne­ma­ju sa­zna­nja ko je oso­ba ko­ja je po­ku­ša­la da li­kvi­di­ra Ro­ga­no­vi­ća i da is­tra­ga ide u vi­še pra­va­ca.
Nje­gov brat od stri­ca Vla­di­mir Ro­ga­no­vić ne­du­go po­sli­je to­ga uhap­šen je u Be­o­gra­du zbog fal­si­fi­ko­va­nja is­pra­va, a pro­tiv nje­ga se vo­di još ne­ko­li­ko is­tra­ga. On se sum­nji­či da je la­žno do­ja­vio da je u dis­ko­te­ci „Bigl“ postavljena bom­ba.
Du­ško Ro­ga­no­vić osu­đen je 2014. go­di­ne na 12 go­di­na za­tvo­ra zbog ubi­stva Mar­ka Ve­sni­ća iz Be­o­gra­da, vo­đe na­vi­ja­ča „de­li­ja”, i zbog ra­nja­va­nja Iva­na Mar­ko­vi­ća. Su­di­ja Rat­ko Ću­pić je pri­li­kom iz­ri­ca­nja pre­su­de ka­zao da je ne­sum­nji­vo do­ka­za­no da je Ro­ga­no­vić usmr­tio Ve­sni­ća, dok su Vla­di­mir Ro­ga­no­vić i Dra­žen Ča­đe­no­vić oslo­bo­đe­ni op­tu­žbe da su uče­stvo­va­li u ubi­stvu Ve­sni­ća.
Pre­ma op­tu­žni­ci, Ro­ga­no­vi­ći i Ča­đe­no­vić su 24. ju­la 2009. go­di­ne ubi­li Ve­sni­ća i ra­ni­li Mar­ko­vi­ća u bli­zi­ni Omla­din­skog par­ka u Iga­lu.
Po­što su na­pu­sti­li di­sko­te­ku „Ka­za”, dok je Ve­snić sje­dio na klu­pi, na­pa­li su ga ta­ko što su mu Vla­di­mir Ro­ga­no­vić i Ča­đe­no­vić no­žem za­da­li udar­ce u li­je­vu po­dlak­ti­cu i nat­ko­lje­ni­cu.
– Du­ško Ro­ga­no­vić je pre­ma Ve­sni­ću is­pa­lio dva hi­ca, a dva hi­ca su po­go­di­la i Mar­ko­vi­ća – pi­sa­lo je u op­tu­žni­ci.D.Ž.


Ču­va ga po­li­ci­ja

Du­ško Ro­ga­no­vić se opo­ra­vlja u Kli­nič­kom cen­tru Pod­go­ri­ca, gdje ga ču­va­ju pri­pad­ni­ci pod­go­rič­ke po­li­ci­je. Ka­ko sa­zna­je­mo, po za­vr­šet­ku opo­rav­ka u Kli­nič­kom cen­tru, on će bi­ti pre­ba­čen u ne­ku me­di­cin­sku usta­no­vu u ino­stran­stvu, jer je u eks­plo­zi­ji ostao bez obje no­ge.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"