Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Umjesto za opremu, 130.000 podijelili između sebe * Kvorum obnovio stare podjele * Presrećna sam, prekidam štrajk * Statis ne može da gradi * Umjesto za opremu, 130.000 podijelili između sebe * Ako ne znaš šta ćeš * Farsa i spinovanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, Centar za demokratsku tranziciju:
Partijama ne odgovara da se na izborima pojave građani, zato je odbijen naš predlog da se uvedu individualne kandidature.

Vic Dana :)

Šta je Isus rekao Crnogorcima prije nego što je razapet na krst?
- Ne radite ništa dok se ne vratim.

Perica:
- Mama, hoćemo li u zoološkom vidjeti i rodu?
Mama:
- Naravno,Perice.
Perica:
- Super! Baš me zanima hoće li me prepoznati!


Upisao se Perica da trenira plivanje, i kaže treneru posle nekoliko minuta:
- Idem ja kući.
- A zašto ?
- Pa, nisam više žedan!


Stoje Perica i Jovica na aerodromu.
Jovica:
- Perice kako bre teroristi kradu avione kad su ogromni?
Perica:
- Ne kradu oni avione dok su na zemlji, nego dok su na nebu onako malecki.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika BRANKA MILIĆ NAKON IZLASKA IZ SPUŠKOG ZATVORA
Presrećna sam, prekidam štrajk
Branki Milić nakon izlaska iz ZIKS-a Presrećna sam, prekidam štrajk
Van­ra­sprav­no vi­je­će Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci uki­nu­lo je pri­tvor Bran­ki Mi­lić, op­tu­že­noj da je član kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ja je pla­ni­ra­la dr­žav­ni udar u no­ći par­la­men­tar­nih iz­bo­ra 16. ok­to­bra pro­šle go­di­ne, po­tvr­di­la je za „Dan“ port­pa­rol tog su­da Aida Mu­zu­ro­vić. Isto­vre­me­no, sud je Bran­ki Mi­lić kao mje­ru nad­zo­ra od­re­dio za­bra­nu na­pu­šta­nja bo­ra­vi­šta i oba­ve­zu po­vre­me­nog ja­vlja­nja od­re­đe­nom dr­žav­nom or­ga­nu.
Ta­kvu od­lu­ku vi­je­će je do­ni­je­lo na­kon što je advo­kat Ju­go­slav Kr­po­vić tra­žio da se pri­tvor ko­ji je od­re­đen Bran­ki Mi­lić, ko­ja već tri­na­est da­na štraj­ku­je gla­đu, za­mi­je­ni ne­kom dru­gom mje­rom ko­jom bi se obez­bi­je­di­lo nje­no pri­su­stvo na su­đe­nju.
Milićeva je nakon izlaska iz pritvora kazala da nije očekivala ovakav epilog.
-Presrećna sam i drago mi je što sam izdržala štrajk glađu i nemam riječi. Čim sam čula da su me pustili, prekinula sam štrajk glađu. Osjećam se iscrpljeno i zbog ovog štrajka glađu, ali više zbog toga što nisam imala mogućnost da se branim. To je jedan strašan osjećaj kada vas uvedu i zaključaju. Pristup pravdi mi je godinu dana bio onemogućen i to je ta nepravda, ta nemoć. To me je ubijalo, ispričala je Milić.
Ona je dodala da je godinu dana provela u samici u skoro totalnoj izolaciji.
-Tačno je da sam tražila jednokrevetnu sobu ali ovako nešto vjerujte strašno je, ali to kažu “ne može nam niko ništa jači smo od sudbine”, kazala je Milićeva.
Ona je ponovila da će se uvijek odazvati sudu i da je to njoj najviše u interesu.
-Od samog početka mi je u interesu da se istina iznese na vidjelo i zbog Crne Gore i zbog Srbije i zbog moje porodice i ovih divnih ljudih u ZIKS-u, ovih komandirki bez kojih ne bi izdržala sve to”, rekla je Milićeva. 
Ukidanju pritvora Branki Milić nije se protivilo ni Specijalno tužilaštvo.
– Na­kon tri­na­est da­na štraj­ka gla­đu, zdrav­stve­no sta­nje Bran­ke Mi­lić vi­še je ne­go alar­mant­no – ka­zao je za „Dan” njen bra­ni­lac Ju­go­slav Kr­po­vić.
On je Vi­šem su­du pri­je dva da­na pre­dao za­htjev za uki­da­nje pri­tvo­ra, uz ga­ran­ci­je Mi­tro­po­li­je cr­no­gor­sko-pri­mor­ske da će joj bi­ti obez­bi­je­đen smje­štaj u Ma­na­sti­ru Us­pe­nja Pre­sve­te Bo­go­ro­di­ce – Du­ga na Bi­o­ču. Na­kon bla­go­slo­va mi­tro­po­li­ta cr­no­gor­sko-pri­mor­skog Am­fi­lo­hi­ja, igu­ma­ni­ja tog ma­na­sti­ra Jo­va­na pot­pi­sa­la je pod­ne­sak u ko­me se na­vo­di da je sprem­na da Mi­li­će­va, uko­li­ko joj bu­de uki­nut pri­tvor, bu­de zbri­nu­ta u tom vjer­skom objek­tu i da joj se obez­bi­je­di pre­voz pri­li­kom od­la­za­ka na su­đe­nja.
Ma­na­stir Us­pe­nja Pre­sve­te Bo­go­ro­di­ce – Du­ga na Bi­o­ču, ko­ji za­stu­pa igu­ma­ni­ja Jo­va­na, po bla­go­slo­vu mi­tro­po­li­ta cr­no­gor­sko-pri­mor­skog Am­fi­lo­hi­ja, Bran­ki Mi­lić je obez­bi­je­dio bo­ra­vak, smje­štaj, hra­nu, zdrav­stve­nu za­šti­tu, kao i pre­voz od ma­na­sti­ra do su­da ra­di ne­sme­ta­nog vo­đe­nja kri­vič­nog po­stup­ka - navodi se u podnesku.
Advo­kat Kr­po­vić je uka­zao i na ne­hu­man od­nos Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci i su­di­je Su­za­ne Mu­go­še, ko­ja na pro­šlom pre­tre­su, i po­red vid­no lo­šeg sta­nja u ko­me se Bran­ka Mi­lić na­la­zi­la, ni­je udo­sto­ji­la tu op­tu­že­nu ni pi­ta­nja ka­ko se osje­ća i da li mo­že pra­ti­ti tok glav­nog pre­tre­sa.
– Iako je vi­je­će upo­zna­to sa či­nje­ni­com da je Bran­ka Mi­lić bo­le­sno li­ce, sa kon­sta­to­va­nim ozbilj­nim di­jag­no­za­ma,  na šta uka­zu­je me­di­cin­ska do­ku­men­ta­ci­ja ko­ju je do­sta­vio njen bra­ni­lac, kao i da 12 da­na štraj­ku­je gla­đu, vi­je­će se uop­šte ne osvr­će na nje­no zdrav­stve­no sta­nje. Ta­ko se po­na­ša­ju iako zna­ju da nje­ne bo­le­sti ne mo­gu da se li­je­če u am­bu­lan­ti Za­vo­da za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja.  Na­kon što je Bran­ka Mi­lić stu­pi­la u štrajk gla­đu, pred­sjed­ni­ca vi­je­ća ni­jed­nom na pre­tre­su ni­je je upi­ta­la za zdra­vlje i da li je spo­sob­na da pra­ti glav­ni pre­tres – ka­zao je advo­kat Kr­po­vić na­kon pod­no­še­nja pred­lo­ga za uki­da­nje pri­tvo­ra.
Pred­sjed­ni­ca vi­je­ća, ka­ko tvr­di Kr­po­vić, to­kom pa­u­za ne do­zvo­lja­va bra­ni­o­cu da obi­đe Mi­li­će­vu u pro­sto­ri­ji su­da ka­ko bi se in­for­mi­sao o nje­nom zdrav­stve­nom sta­nju.
VJ.D.


Hvala „Danu” na svemu

Branilac Branke Milić je izrazio zahvalnost „Danu” na izvještavanju o njegovoj branjenici.
-Branka je vaš vjerni čitalac i puno puta je i sa specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem polemisala na osnovu tekstova objavljenih u „Danu”. Na tome vam hvala, prenio je riječi Branke Milić advokat Krpović.
On je dodao da je Milićevu sinoć ostavio u Klinički centar sa članovima njene porodice, gdje će biti podvrgnuta pregledima više ljekara specijalista.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"