Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-12-06 REAGOVANJE USTAVNOG SUDA Muratović položila pravosudni ispit
U tek­stu no­vi­ne, na na­slov­noj i de­ve­toj stra­ni, iz­ni­je­li ste ne­ta­čan po­da­tak da su­di­ja Me­vli­da Mu­ra­to­vić ne­ma po­lo­žen pra­vo­sud­ni is­pit, a za­klju­čak ste, ka­ko ka­že­te, iz­ve­li na osno­vu bi­o­gra­fi­je ko­ja je is­tak­nu­ta na zva­nič­nom saj­tu Ustav­nog su­da. Ova­kvo in­for­mi­sa­nje oprav­da­no na­vo­di na sum­nju da je zlo­na­mjer­no, jer iako u bi­o­gra­fi­ji su­di­je ko­ja je do­stup­na na veb stra­ni­ci oma­škom ni­je na­ve­de­no da su­di­ja ima po­lo­žen pra­vo­sud­ni is­pit, isto se ne­sum­nji­vo mo­že za­klju­či­ti na osno­vu osta­lih po­da­ta­ka ko­ji su u bi­o­gra­fi­ji da­ti.
Na­i­me, su­di­ja Mu­ra­to­vić je, pri­je iz­bo­ra za su­di­ju Ustav­nog su­da, bi­la na funk­ci­ji su­di­je po­čev od Osnov­nog su­da u Pod­go­ri­ci do Ape­la­ci­o­nog su­da Cr­ne Go­re, ne­pre­kid­no od 1982. go­di­ne. Da­kle, su­di­ja Mu­ra­to­vić je, do 27. de­cem­bra 2013. go­di­ne, ka­da je iza­bra­na za su­di­ju Ustav­nog su­da, bi­la su­di­ja re­dov­nih su­do­va vi­še od 30 go­di­na, a no­tor­na či­nje­ni­ca je da se ova funk­ci­ja ne mo­že vr­ši­ti bez po­lo­že­nog pra­vo­sud­nog is­pi­ta.
Su­di­ja Mu­ra­to­vić je po­lo­ži­la pra­vo­sud­ni is­pit 27. mar­ta 1979. go­di­ne pred nad­le­žnim or­ga­nom Re­pu­bli­ke Cr­ne Go­re, na­vo­di se u sa­op­šte­nju Ustav­nog su­da.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"