Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Čašćavali ga i Milo i Brano * Migo zapošljavao i kuvare, DPS popisivao glasače * Filip neće jer ne odgovara DPS-u * Sebi povećavali, radnicima smanjivali plate * Čašćavali ga i Milo i Brano * Srbija, lično * Dačićeva posjeta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, direktorica CGO:
– Bez hapšenja krupnih riba nema pristupa EU.

Vic Dana :)

Ćaskaju dvije glumice:
– Imam veliki problem. Večeras idem prvi put sa novim ljubavnikom na sastanak, pa ne znam šta da kažem mužu - žali se jedna!
Druga će:
– Pa, ... kaži mu istinu - ideš na probu!

Oženjen muškarac živi duže od neoženjenog, ali oženjen muškarac više želi da umre od neoženjenog.

Igra Bosna protiv Brazila i šutira Ronaldinjo slobodan udarac, a živi zid se okrenuo prema svom golu. Golman se dere na njih:
– Šta ba, radite?
– Ćut` bolan, hoćemo i mi da vidimo gol!

Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!

Čak Noris je osvojio Vimbldon bejzbol palicom.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika PODGORIČKI VIŠI SUD U POSTUPKU PROTIV VLADA ZMAJEVIĆA, OPTUŽENOG ZA RATNI ZLOČIN, ZATRAŽIO POMOĆ KOLEGA IZ SRBIJE
Svjedočenja preko video-linka
Zmajević Svjedočenja preko video-linka
Cr­no­gor­ski pra­vo­sud­ni or­ga­ni za­tra­ži­će od ko­le­ga iz Sr­bi­je da obez­bi­je­de sa­slu­ša­nje svje­do­ka pu­tem vi­deo-lin­ka u po­stup­ku ko­ji se vo­di pro­tiv Nik­ši­ća­ni­na Vla­da Zma­je­vi­ća, op­tu­že­nog za rat­ne zlo­či­ne pro­tiv ci­vi­la na Ko­so­vu 1999. go­di­ne.
Svje­do­ci Želj­ko Đu­rić i Go­ran Ko­stel­nik ni­su se po­ja­vi­li ni na pret­hod­nom pre­tre­su, a Zma­je­vi­ćev advo­kat je ta­da is­ta­kao da se dio svje­do­ka ne mo­že sa­slu­ša­ti jer se pro­tiv njih pred nad­le­žnim or­ga­ni­ma u Sr­bi­ji i da­lje vo­di po­stu­pak zbog raz­boj­ni­štva i kra­đa, ko­ji je zbog istog kri­vič­nog dje­la do 2015. go­di­ne vo­đen i pro­tiv Zma­je­vi­ća. Su­di­ja Dra­go­je Jo­vić ju­če je sa­op­štio da je Vi­ši sud iz Vra­nja po­slao do­pis ko­jim se po­tvr­đu­je da je pro­tiv tih svje­do­ka ob­u­sta­vlje­na is­tra­ga za po­me­nu­ta kri­vič­na dje­la i da vi­še ne­ma pre­pre­ka za nji­ho­vo sa­slu­ša­nje.
Ipak, Ko­stel­nik i je­dan od ključ­nih svje­do­ka Da­mir No­vić po­sla­li su do­pis u ko­jem su na­ve­li da se ne­će po­ja­vi­ti pred pod­go­rič­kim Vi­šim su­dom i da su u Be­o­gra­du ka­za­li sve šta su ima­li. Sud će u sa­rad­nji sa srp­skim or­ga­ni­ma po­ku­ša­ti da obez­bi­je­di nji­ho­vo svje­do­če­nje pre­ko vi­deo-lin­ka.
Za­stup­nik ošte­će­ne po­ro­di­ce Lo­ro Mar­kić ka­zao je da će pri­su­stvo tih svje­do­ka mo­ra­ti da se obez­bi­je­di pri­nud­no uko­li­ko bu­du od­bi­li i po­ziv srp­skih or­ga­na.
Zma­je­vi­ćev advo­kat Sla­vo­mir Bo­žo­vić oci­je­nio je da se po­stu­pak ni­je po­mje­rio sa po­čet­ne tač­ke.
– Sma­tram da je cr­no­gor­sko tu­ži­la­štvo ka­da je pre­u­ze­lo go­nje­nje u od­no­su na op­tu­že­nog Zma­je­vi­ća tre­ba­lo da zna da će pri­ba­vlja­nje po­je­di­nih do­ka­zi bi­ti skop­ča­no sa te­ško­ća­ma jer se svi do­ka­zi na­la­ze na te­ri­to­ri­ji Sr­bi­je ili Ko­so­va. Pla­šim da će ne­ke stva­ri da idu na­u­štrb od­bra­ne jer sud, htio – ne htio, mo­ra pro­na­la­zi­ti al­ter­na­tiv­ne na­či­ne da se svje­do­ci sa­slu­ša­ju – ka­zao je Bo­žo­vić.
On se ra­ni­je ža­lio na rje­še­nja o pro­du­že­nju pri­tvo­ra nje­go­vom bra­nje­ni­ku, ali je ta žal­ba od­bi­je­na kao neo­sno­va­na. Zma­je­vić je u pri­tvo­ru od ju­na pro­šle go­di­ne. Do sa­da je sa­slu­šan je­dan svje­dok po pred­lo­gu op­tu­žni­ce i je­dan po pred­lo­gu pu­no­moć­ni­ka ošte­će­ne po­ro­di­ce.
Svje­dok Da­ni­jel Čo­lić je ka­zao da je bio star­je­ši­na gru­pe ko­joj je pri­pa­dao Zma­je­vić i da se okri­vlje­ni po­na­šao nor­mal­no sve dok ni­je za­du­žio oruž­je i ubio čo­ba­ni­na.
– Pi­tao je čo­ba­ni­na ko je, a on mu je ne­što od­go­vo­rio na al­ban­skom. Na­kon to­ga je pu­cao u nje­ga i ubio ga. Re­kli su mi da je ti­je­lo ba­če­no u ri­je­ku. Zma­je­vić je dje­lo­vao kao da je lud ili dro­gi­ran – re­kao je Čo­lić.
Zma­je­vić je to­kom do­sa­da­šnjeg po­stup­ka ne­gi­rao kri­vi­cu.
Sle­de­ći pre­tres za­ka­zan je za 27. mart.VJ.D.


Bio do­bro­vo­ljac

Pre­ma op­tu­žni­ci Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva, Zma­je­vić je 30. mar­ta 1999. go­di­ne, kao do­bro­vo­ljac, u se­lu Že­gra kod Gnji­la­na, uče­stvo­vao u ubi­stvu gra­đa­na al­ban­ske na­ci­o­nal­no­sti.
– Za vri­je­me su­ko­ba iz­me­đu na­o­ru­ža­nih pri­pad­ni­ka voj­ne or­ga­ni­za­ci­je OVK i pri­pad­ni­ka Voj­ske Ju­go­sla­vi­je, Zma­je­vić, kao voj­nik do­bro­vo­ljac, pri­pad­nik pje­ša­dij­skog ba­ta­ljo­na VJ, ni­je po­stu­pao čo­vječ­no i bez dis­kri­mi­na­ci­je za­sno­va­ne na na­ci­o­nal­nom po­ri­je­klu, vje­ri i ubje­đe­nju pre­ma oni­ma ko­ji ni­su ne­po­sred­no uče­stvo­va­la u ne­pri­ja­telj­stvi­ma – pi­še u op­tu­žni­ci.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"