Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika POLICIJA PRETRESLA KUĆU MIODRAGA RAKOČEVIĆA U PODGORIČKOM NASELJU ZAGORIČ
Preturili sve da nađu drogu
Rakočevići Preturili sve da nađu drogu
Po­li­ci­ja je ju­če, oko osam ča­so­va, upa­la u ku­ću Mi­o­dra­ga Ra­ko­če­vi­ća u Uli­ci Dra­ga­na Đu­ro­vi­ća, u pod­go­rič­kom na­se­lju Za­go­rič, i po­če­la pre­tres zbog sum­nje da se u sta­nu na­la­ze pred­me­ti i tra­go­vi ko­ji su po­ve­za­ni sa vr­še­njem kri­vič­nih dje­la. U objek­tu ni­je­su na­šli ni­šta, ali su Ra­ko­če­vi­ća od­ve­li u MUP ka­ko bi uze­li iz­ja­vu. Nje­go­vu maj­ku Vi­do­sa­vu Ra­ko­če­vić naj­vi­še je zbu­ni­lo to što su li­ca ko­ja su do­šla da pre­tre­su ku­ću bi­la ne­u­ni­for­mi­sa­na, ali su po­ka­za­li znač­ku i na­log za pre­tres ko­ji je pot­pi­sao Mi­ro­slav Ba­šo­vić, su­di­ja za is­tra­gu.
– Bi­li su u tre­ner­ka­ma, ali su iz­va­di­li znač­ku, ma­da mi je i to bi­lo sum­nji­vo. Da su ima­li uni­for­mu, re­kla bih da je to u re­du jer lju­di ra­de svoj po­sao. Pi­ta­li su me da li je tu Mi­o­drag Ra­ko­če­vić. Ni­je­sam zna­la da ka­žem da li je u ku­ći jer je si­noć bio kod se­stre, pa po­ne­kad pre­spa­va ta­mo. Re­kli su da tre­ba da pre­tre­su ku­ću i da mi tre­ba­ju dva svje­do­ka. Zva­la sam bra­ta, ali on­da su re­kli da ne mo­že on, te sam mo­ra­la da tra­žim dru­ge svje­do­ke. Išla sam da zo­vem kom­ši­ju, a za mnom je išao je­dan od tih mo­ma­ka, vje­ro­vat­no mi­sle­ći da imam ne­ku dro­gu ili oruž­je, ko zna. Kad su svje­do­ci do­šli, po­če­li su pre­tres. Bi­la sam šo­ki­ra­na kad sam vi­dje­la šta ra­de. U ku­hi­nji su pre­vr­nu­li svo su­đe, u ku­pa­ti­lu su ta­ko­đe sve pre­gle­da­li, a u so­ba­ma su tek na­pra­vi­li ha­os. Sve su iz or­ma­na iz­ba­ci­li, za­vi­ri­li u sva­ki ćo­šak, sva­ku pli­ša­nu igrač­ku pri­ti­snu­li da vi­de ima li ne­što unu­tra. Pi­ta­la sam za­što to ra­de, ni­ko ni­je znao da mi ka­že. In­te­re­so­va­lo me šta tra­že, ali ni na to mi ni­je­su od­go­vo­ri­li – pri­ča Ra­ko­če­vi­će­va.
Mi­o­drag Ra­ko­če­vić je u vri­je­me pre­tre­sa bio u ku­ći.
– Sin mi je spa­vao u svo­joj so­bi. On­da su ta­mo upa­li i pro­bu­di­li ga. Ni­je­su bi­li gru­bi pre­ma nje­mu, ma­da ko zna, mi smo bi­li u dnev­nom bo­rav­ku. Dvo­ji­ca su nje­ga ču­va­la u so­bi dok su dru­gi tra­ži­li. Svu so­bu su pre­vr­nu­li, otvo­ri­li or­ma­ne, iz­ba­ci­li ro­bu, sve do naj­sit­ni­jih de­ta­lja. Stal­no sam pi­ta­la zbog če­ga ovo, ali ni­ko mi od­go­vor ni­je dao. Sa­mo su re­kli da ima­ju na­log od su­di­je za pre­tres. Bar da ka­žu – pri­ja­vio je taj i taj, ima­mo sum­nju zbog to­ga i to­ga, oni ni­šta. Ne zna­ju da ka­žu, a ho­će da pre­tre­sa­ju – ka­že Ra­ko­če­vi­će­va.
Vi­do­sa­va Ra­ko­če­vić ka­že da je pi­ta­la si­na o če­mu se ra­di, ali je i on iz­ne­na­đen pre­tre­som.
– Oni su kod nje­ga u so­bi pro­ve­li vi­še vre­me­na, šta su pri­ča­li ne znam. On je sa­mo sje­dio i pi­ta­la sam ga: „Mi­jo, što je ovo”, ali ni­je znao da od­go­vo­ri. Po­sli­je to­ga su ga od­ve­li da da iz­ja­vu. To što su tra­ži­li ni­je­su na­šli. Ni­je­su mi da­li da idem sa njim. Na­šli su mu sa­mo tri nje­go­va te­le­fo­na i ta­blet. Ni­je­su ih uze­li, ne­go su ih osta­vi­li – ka­že Ra­ko­če­vi­će­va.
Ona tvr­di da ni­ka­da do­sad ni­je­su ima­li pro­blem sa po­li­ci­jom, te da ne zna­ju ka­ko da se za­šti­te od ova­kvih si­tu­a­ci­ja.
A.D.


Ne pre­tre­sa­ju vi­le

Vi­do­sa­va Ra­ko­če­vić ogor­če­na je što su nje­nu po­ro­di­cu ju­če mal­te­re­ti­ra­li, a što ve­li­ke kri­mi­nal­ce ne di­ra­ju.
– Ma­li pi­o­ni pa­da­ju, a ve­li­ki gra­de vi­le. Na­šli su me­ni ju­tros da do­đu. Ne­ka idu u pa­la­te i nji­ho­ve si­no­ve pre­tre­su, a ne mo­ga. Ko je taj Ba­šo­vić što je na­re­dio ovo, šta ima sa na­ma. Da smo ubi­li ne­ko­ga, to­li­ko po­li­ci­je bi do­šlo ju­tros. Mi smo bi­li da­nas na ta­pe­tu, a sju­tra će opet ne­ka po­šte­na po­ro­di­ca, a ovi ne­će da idu ta­mo gdje bi tre­ba­lo. Ba­šo­vić ih ne­će ta­mo po­sla­ti jer ne smi­je, a od nas se ne bo­ji – ogor­če­na je Ra­ko­če­vi­će­va.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"