Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika PROTEST U PODGORICI POVODOM UBISTVA PETNAESTOMJESEČNOG P.J, NVO DOBILE ANONIMNU PRIJAVU
Prije ubistva dječak bio u bolnici
Prije ubistva dječak bio u bolnici
Pet­na­e­sto­mje­seč­ni P.J. ko­ji je pre­kju­če pre­mi­nuo od po­vre­da ko­je mu je, pre­ma sum­nja­ma is­tra­ži­te­lja, na­nio očuh Ner­min Ši­šić, pro­šlog mje­se­ca bio je zbri­nut u KCCG, na­vo­di se u ano­nim­noj pri­ja­vi pro­sli­đe­noj NVO Cen­tar za žen­ska pra­va. Iz­vr­šna di­rek­to­ri­ca ove NVO Ma­ja Ra­i­če­vić sa­op­šti­la je da su pri­ja­vu do­bi­li ka­sno ju­če i da će na­vo­de iz nje de­talj­no pro­vje­ri­ti.
– Do­bi­li smo ano­nim­nu in­for­ma­ci­ju da je dje­čak pri­je mje­sec dan bio zbri­nut u KCCGi ove na­vo­de će­mo da is­tra­ži­mo. Ako je isti­na sve ovo što se na­vo­di u pri­ja­vi on­da će ne­ko mo­ra­ti da od­go­va­ra. Ne že­lim da spe­ku­li­šem, tra­ži­ći­mo zva­nič­nu in­for­ma­ci­ju i ako se po­ka­že da su na­vo­di iz pri­ja­ve tač­ni zah­ti­je­va­će­mo da se utvr­di od­go­vor­nost uko­li­ko ne­ko ni­je pri­ja­vio na­si­lje nad dje­te­tom, a bi­lo je evi­dent­no da su po­vre­de na­sta­le iz na­si­lja – ka­za­la je Ra­i­če­vi­će­va na pro­te­stu ko­ji je si­noć or­ga­ni­zo­van pro­tiv na­si­lja u po­ro­di­ci.
Ona je na­gla­si­la i da su u do­sa­da­šnjoj prak­si evi­den­ti­ra­ni pri­mje­ri da se žr­tva u vi­še na­vra­ta obra­ća­la za po­moć zbog fi­zič­kog na­si­lja, ali da ni­je usli­je­di­la ade­kvat­na pri­ja­va od stra­ne zdrav­stve­nih rad­ni­ka.
Ra­i­če­vi­će­va je is­ta­kla za­do­volj­stvo što su broj­ni gra­đa­ni po­dr­ža­li pro­test, ali i naglasila da su za­bri­nja­va­ju­ći po­zi­vi na na­si­lje ko­ji su ovih da­na uoče­ni na dru­štve­nim mre­ža­ma.
– Ape­lu­jem na gra­đa­ne da na na­si­lje ne od­go­va­ra­mo na­si­ljem, već pri­mje­nom za­ko­na – po­ru­či­la je ona.
„In­sti­tu­ci­je, od­luč­ni­je re­a­guj­te. Za­šti­ti­te dje­cu!”, „Sa­ču­vaj­mo ži­vot – re­a­guj­mo!”, „Stro­že ka­zne za zlo­či­ne nad dje­com”, „Ne okre­ći­mo gla­vu, pri­ja­vi­mo na­si­lje” – sa­mo su ne­ke od po­ru­ka ko­je su dje­ca oku­plje­na sa ne­ko­li­ko sto­ti­na gra­đa­na upu­ti­la ju­če sa Tr­ga ne­za­vi­sno­sti u Pod­go­ri­ci pro­te­stu­ju­ći pro­tiv na­si­lja u po­ro­di­ci. Skup je or­ga­ni­zo­van na­kon stra­vič­ne smr­ti pet­na­e­sto­mje­seč­nog P.J. ko­ji je žr­tva po­ro­dič­nog na­si­lja. Za ubi­stvo je osum­nji­čen nje­gov očuh Ner­min Ši­šić, a maj­ka dje­ča­ka Je­le­na Jo­vo­vić sum­nji­či se da ni­je spri­je­či­la ovaj zlo­čin.
Oku­plje­ni­ma se obra­tio ani­ma­tor Žar­ko Sta­ni­šić Ža­bac ko­ji je po­ru­čio da je ži­vot, a po­seb­no dječ­ji naj­ve­ća vri­jed­nost.
– Re­a­guj­mo, ali ne na­si­ljem. Na­si­lje ra­đa na­si­lje. Pri­ja­vi­mo, is­tra­ži­mo i stro­že ne­go do­sad ka­zni­mo! Mi, na­rod ove ze­mlje, tre­ba da pri­ja­vi­mo na­si­lje. Tra­ži­mo od onih u ko­je bi tre­ba­lo da ima­mo po­vje­re­nje da re­a­gu­ju. Da ne re­a­gu­ju „pro­ći će”, ne­go ci­je­lim sr­cem. Da re­a­gu­ju u skla­du sa prin­ci­pi­ma hit­no­sti, da re­a­gu­ju od­mah. Tra­ži­mo si­stem ko­ji će za­šti­ti­ti žr­tve na­si­lja i po­zi­va­mo na­sil­ni­ke na od­go­vor­nost. Pro­zi­va­mo nad­le­žne ko­ji za­tva­ra­ju oči jer su ro­đa­ci na­sil­ni­ka... Ova dje­ca su na­še su­di­je. Po­štuj­mo i vo­li­mo na­šu dje­cu – po­ru­čio je Sta­ni­šić.
Po­vo­dom tra­gič­ne smr­ti dje­ča­ka ko­jeg je, pre­ma sum­nja­ma is­tra­ži­te­lja, du­že vri­je­me zlo­sta­vljao očuh, bru­tal­no ga uda­ra­ju­ći, ju­če su se ogla­si­li iz Mi­ni­star­stva za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va, po­ru­čiv­ši da je na­si­lje nad dje­te­tom je­dan od naj­te­žih ob­li­ka kr­še­nja ljud­skih pra­va.
– Cr­no­gor­sko dru­štvo tre­ba da re­a­gu­je u prav­cu pu­ne za­šti­te dje­te­ta od sva­kog ob­li­ka na­si­lja i za­ne­ma­ri­va­nja od stra­ne ro­di­te­lja ili dru­gih oso­ba – sa­op­šti­li su iz mi­ni­star­stva, po­zi­va­ju­ći gra­đa­ne da u slu­ča­ju bi­lo ka­kvog sa­zna­nja o po­ten­ci­jal­nom za­ne­ma­ri­va­nju ili na­si­lju nad dje­te­tom, in­for­mi­šu nad­le­žne in­sti­tu­ci­je.
M.V.P.


Hit­no su­zbi­ti na­si­lje

NVO Po­ro­di­ca Nik­šić oštro je osu­di­la čin po­ro­di­ce ko­ja je svo­je di­je­te pre­tu­kla na­smrt.
– Po­sled­nja de­ša­va­nja ko­ja po­tre­sa­ju Cr­nu Go­ru, te smrt ma­le­nog P.J. opo­mi­nje nas da kao ci­vil­ni sek­tor, u sa­rad­nji sa dr­žav­nim in­sti­tu­ci­ja­ma, mo­ra­mo vi­še i ja­če ra­di­ti na su­zbi­ja­nju na­si­lja i ade­kvat­no od­go­vo­ri­ti ovom pro­ble­mu za­jed­ni­ce – sa­op­šti­li su iz ove NVO.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"