Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika GODIŠNJICA ATENTATA NA PAVLA BULATOVIĆA, MINISTRA ODBRANE SRJ
O ubistvu ćute 18 godina
O ubistvu ćute 18 godina
Is­tra­žni or­ga­ni već pu­nih 18 go­di­na ne uspi­je­va­ju da ot­kri­ju po­či­ni­o­ce, ali ni na­ru­či­o­ce ubi­stva u Pa­vla Bu­la­to­vi­ća, mi­ni­stra od­bra­ne Sa­ve­zne Re­pu­bli­ke Ju­go­sla­vi­je. Pri­je tač­no 18 go­di­na, ne­po­zna­ti na­pa­da­či usmr­ti­li su Bu­la­to­vi­ća u re­sto­ra­nu u Be­o­gra­du, a is­tra­žni or­ga­ni se već du­že vri­je­me ne ogla­ša­va­ju o ovom slu­ča­ju i ne po­sto­je in­for­ma­ci­je da su na tra­gu ubi­ca­ma i na­lo­go­dav­ci­ma zlo­či­na.
Mi­ni­star od­bra­ne ubi­jen je 7. fe­bru­a­ra 2000. go­di­ne, u 18.55, u re­sto­ra­nu FK „Rad” u Uli­ci ne­zna­nog ju­na­ka na Ba­nji­ci. U dru­štvu sa njim bi­li su nje­go­vi pri­ja­te­lji Vuk Ob­ra­do­vić, di­rek­tor Ju ga­rant ban­ke iz Be­o­gra­da, i Mir­ko Kne­že­vić, vla­snik re­sto­ra­na, ko­ji su lak­še ra­nje­ni.
Ne­po­zna­ti na­pa­dač je kroz pro­zor re­sto­ra­na iz prav­ca obli­žnjeg fud­bal­skog igra­li­šta iz auto­mat­skog oruž­ja is­pa­lio vi­še hi­ta­ca ko­ji su po­go­di­li Bu­la­to­vi­ća. Me­ci su mi­ni­stra od­bra­ne po­go­di­li u sr­ce, pa su svi na­po­ri lje­ka­ra da mu spa­se ži­vot bi­li uza­lud­ni.
Ope­ra­tiv­nim ra­dom i vje­šta­če­nji­ma is­tra­ži­te­lji su do­šli do sum­nji da je ubi­ca pri­li­kom li­kvi­da­ci­je ko­ri­stio „ka­la­šnji­kov”. Eg­ze­ku­tor je na mje­sto zlo­či­na do­šao pre­ko glav­nog fud­bal­skog te­re­na. Pri­šao je zad­njoj stra­ni sa­le re­sto­ra­na na za­pad­noj tri­bi­ni sta­di­o­na, gdje je le­đi­ma okre­nut pro­zo­ri­ma sje­dio Bu­la­to­vić sa dru­štvom.
Pre­ma ri­je­či­ma oče­vi­da­ca, Bu­la­to­vić, Kne­že­vić i Ob­ra­do­vić na­šli su se u re­sto­ra­nu da bi pro­sla­vi­li 50 go­di­na po­sto­ja­nja „Ra­da”.
O ubi­stvu Bu­la­to­vi­ća ubr­zo se po­ja­vi­lo vi­še ver­zi­ja, kao i sum­nji. Jed­na od njih bi­la je i da su ne­po­sred­ni po­či­ni­lac zlo­či­na i nje­go­vi po­ma­ga­či do­šli iz Cr­ne Go­re. Is­tra­žni po­stu­pak je po­vje­ren su­di­ji Ne­boj­ši Si­me­u­no­vi­ću, ko­ji je ne­ko­li­ko mje­se­ci ka­sni­je pro­na­đen mr­tav u Du­na­vu. Nad­le­žni orga­ni sa­op­šti­li su da je su­di­ja Si­me­u­no­vić iz­vr­šio sa­mo­u­bi­stvo, iako se spe­ku­li­sa­lo da po­sto­je broj­ne či­nje­ni­ce i do­ka­zi ko­ji de­man­tu­ju te tvrd­nje.
U Skup­šti­ni SR Ju­go­sla­vi­je od­mah na­kon ubi­stva for­mi­ran je an­ket­ni od­bor za ra­svje­tlja­va­nje tog zlo­či­na, ko­ji je pred­vo­dio li­der ra­di­ka­la Vo­ji­slav Še­šelj. Go­di­nu na­kon ubi­stva, Še­šelj je sa­op­štio da je u Bu­la­to­vi­ća pu­cao Ivan De­lić iz Bu­dve ko­ji je de­man­to­vao op­tu­žbe. Osim to­ga, nje­go­vi svje­do­ci su po­tvr­di­li da je De­lić 7. fe­bru­a­ra 2000. go­di­ne, bio u Bu­dvi, a ne u Be­o­ga­du gdje je Bu­la­to­vić ubi­jen.M.V.P.


Ubi­ca po­bje­gao istim pu­tem

Ubi­ca Bu­la­to­vi­ća je na­kon is­pa­lji­va­nja smr­to­no­snih hi­ta­ca po­bje­gao istim pu­tem. Pre­tr­čao je pre­ko glav­nog te­re­na, pre­sko­čio ži­vu ogra­du sa is­toč­ne stra­ne sta­di­o­na i ne­stao ka Bu­le­va­ru JNA. Pre­ma sum­nja­ma is­tra­žnih or­ga­na, na­pa­da­ča su ta­mo če­ka­li po­ma­ga­či u auto­mo­bi­lu. Ubi­ca je po­bje­gao „for­dom” pla­ve bo­je, sa ukra­de­nim ta­bli­ca­ma BG 144–634, na­kon če­ga mu se gu­bi sva­ki trag.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"