Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika U NASTAVKU SUĐENJA ZA UBISTVO BUDVANINA ĐORĐA BORETE I DRAGANA ZEČEVIĆA SVJEDOČIO BRAČNI PAR ŠUBARA Ne prepoznaju optužene
U na­stav­ku su­đe­nja op­tu­že­ni­ma za stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je i ubi­stvo Đor­đa Bo­re­te i Dra­ga­na Ze­če­vi­ća ju­če su svje­do­či­li brač­ni par Ve­sna i Sa­ša Šu­ba­ra, ko­ji ži­ve u zgra­di gdje su pro­na­đe­ni mo­to­ri i osta­la opre­ma ko­ju su na­vod­no po­či­ni­o­ci ko­ri­sti­li pri li­kvi­da­ci­ji.
Svje­do­ci su is­pri­ča­li da su pri­mi­je­ti­li auto­mo­bil „pun­to” par­ki­ran is­pred nji­ho­ve zgra­de, a vi­dje­li su i ne­ke mom­ke ko­ji su do­la­zi­li u ga­ra­žu i po­lo­mi­li ram­pu, ali ni­jed­no od njih dvo­je ni­je da­lo pre­ci­zni­ji is­kaz ko­ji bi op­tu­že­ne Vla­di­mi­ra Šma­nju, Mi­lja­na Bu­la­to­vi­ća, Rat­ka Vu­šo­vi­ća, Iva­na Cic­mi­la do­veo u ve­zu sa ubi­stvom Bo­re­te i Ze­če­vi­ća.
– Ne znam za­što sam ov­dje, ne po­zna­jem ni­kog od ovih mo­ma­ka ko­ji su do­sta mla­đi od me­ne. Znam da su dva mla­di­ća do­šla i vi­dje­la sam ih da lo­me ram­pu. Ka­da sam ih upi­ta­la šta ra­de, re­kli su da će sa­mo ma­lo da po­mje­re ram­pu. Ka­sni­je ih vi­dje­la ni­je­sam, ali mi­slim da su oni da­li no­vac vla­sni­ci­ma zgra­de, Mi­le­ni i Ve­sku Đu­rič­ko­vi­ću, ka­ko bi pla­ti­li pri­či­nje­nu šte­tu – ka­za­la je Ve­sna Šu­ba­ra na su­đe­nju.
Ka­za­la je i da je Ve­sko Đu­rič­ko­vić ka­sni­je is­pod nje­nog bal­ko­na raz­go­va­rao sa ne­kim mom­ci­ma, ali ona ni­je za­pam­ti­la ka­ko iz­gle­da­ju.
I njen su­prug Sa­ša je tvr­dio da ni­je pre­po­znao mla­di­će. Oni su, na­vod­no, pra­vi­li bu­ku u ga­ra­ži, a Sa­ša je, ka­ko je po­ja­snio, jed­nom pri­li­kom upo­zo­rio da to ne ra­de i ne ras­pra­vlja­ju se sa nje­go­vom su­pru­gom.
U sud­ni­ci je do­šlo do ten­zi­ja ka­da je Mar­ko Ra­do­vić, bra­ni­lac Šma­nje i Bu­la­to­vi­ća, pri­go­vo­rio is­ka­zu Ve­sne Šu­ba­re na­vo­de­ći da se njen is­kaz kod tu­ži­o­ca u za­pi­sni­ku ne po­kla­pa sa is­ka­zom tu­ži­o­ca na audio-snim­ku. Su­di­ja Bi­lja­na Usko­ko­vić na­lo­ži­la je da se spor­ni sni­mak sa sa­slu­ša­nja po­gle­da u sud­ni­ci. Za­stup­nik od­bra­ne, advo­kat Dra­gan Mi­trić ta­ko­đe je imao pri­go­vor na svje­do­če­nje na­vo­de­ći da su po­je­di­ni dje­lo­vi is­ka­za Ve­sne Šu­ba­re u za­pi­sni­ku na­ve­de­ni kao tvrd­nja dok se na audio-snim­ku ja­sno ču­je da se ra­di o pret­po­stav­ka­ma.
Ve­sna Šu­ba­ra je ra­ni­je kod spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca ka­za­la ka­ko mi­sli da je is­pred zgra­de bio par­ki­ran bi­je­li „pun­to”, dok je ju­če ka­za­la da, ipak, mi­sli da je bio te­get, ali da zbog stre­sa i tre­me ni­je si­gur­na. Me­đu­tim, su­di­ja Usko­ko­vić je bi­la upor­na, vi­še pu­ta po­sta­vlja­ju­ći pi­ta­nje svje­do­ku – da li je auto bio bi­je­le ili te­get bo­je.
– Kao da me na­vo­di­te da ka­žem ne­što što ne znam... – pro­ko­men­ta­ri­sa­la je Ve­sna Šu­ba­ra.
I ona kao i njen su­prug po­tvr­di­la je da su osim „pun­ta” vi­dje­li i kom­bi, ali ni o to­me ni­je­su mo­gli de­talj­ni­je da se iz­ja­sne.
Sa­ša Šu­ba­ra bio je i svje­dok ka­da je pri­li­kom uvi­đa­ja otvo­re­na ga­ra­ža u ko­joj su pro­na­đe­na dva mo­to­ra, ben­zin, tre­ner­ka, lič­na kar­ta... Is­pri­čao je da se na­la­zio šest-se­dam me­ta­ra od ula­za i pra­tio tok vje­šta­če­nja. Bo­re­ta i Ze­če­vić su ubi­je­ni 7. de­cem­bra 2016. go­di­ne. Op­tu­žni­com spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Sa­še Ča­đe­no­vi­ća, Ra­fa­i­lo­vić i Vu­šo­vić se te­re­te da su 7. de­cem­bra 2016. sa umi­šlja­jem ubi­li Bo­re­tu i Ze­če­vi­ća i te­ško ra­ni­li Iva Sta­ni­ši­ća. Pre­ma na­vo­di­ma op­tu­žni­ce, Ra­fa­i­lo­vić je di­rekt­ni iz­vr­ši­lac, a Vu­šo­vić je ozna­čen kao sa­u­če­snik jer je upra­vljao mo­to­rom sa ko­jeg je Ra­fa­i­lo­vić pu­cao. Ra­fa­i­lo­vić, Vu­šo­vić i Cic­mil su u bjek­stvu i nji­ma se su­di u od­su­stvu. Za nji­ma je ras­pi­sa­na po­tjer­ni­ca. Šma­nja i Bu­la­to­vić ra­ni­je su ne­gi­ra­li kri­vi­cu.
Sle­de­ći pre­tres za­ka­zan je za 12. fe­bru­ar.VJ.D.


Tu­ži­lac i advo­kat se „ča­sti­li” uvre­da­ma

Advo­kat Ra­do­vić pri­go­vo­rio je da is­kaz Sa­še Šu­ba­re ne mo­že bi­ti va­li­dan ka­da on ni­je ni vi­di­oi dio unu­tra­šnjo­sti i ka­da, ka­ko je re­kao, ni­je si­gu­ran ni da li je pot­pi­sao za­pi­snik sa bjan­ko ili po­pu­nje­nim ko­lo­na­ma.
– Na­u­či po­sao – do­ba­cio je spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Sa­ša Ča­đe­no­vić na šta je Ra­do­vić od­go­vo­rio: „Sre­ća pa ga od Vas ne učim”.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"