Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-02-12 U HANOVERU SASLUŠAN CRNOGORSKI DRŽAVLJANIN D.R. (34)
Priznao da je švercovao 160 kilograma droge
Priznao da je švercovao 160 kilograma droge Podgoričanin je odbacio navode iz krivične prijave kojom ga njemački istražitelji terete da je organizovano švercovao narkotike. Osim D.R., u istoj akciji uhapšen je i državljanin Srbije, takođe star 34 godine, kao i pet godina stariji Albanac
Dr­ža­vlja­nin Cr­ne Go­re D.R., na­kon hap­še­nja i mje­sec da­na pro­ve­de­nih u pri­tvo­ru u nje­mač­kom gra­du Ha­no­ve­ru, pri­znao je da je uče­stvo­vao u šver­cu 160 ki­lo­gra­ma ma­ri­hu­a­ne. Taj tri­de­set­če­tvo­ro­go­di­šnji Pod­go­ri­ča­nin je od­ba­cio na­vo­de iz kri­vič­ne pri­ja­ve ko­jom ga nje­mač­ki is­tra­ži­te­lji te­re­te da je or­ga­ni­zo­va­no šver­co­vao nar­ko­ti­ke. Osim nje­ga, u is­toj ak­ci­ji uhap­šen je i dr­ža­vlja­nin Sr­bi­je, ta­ko­đe star 34 go­di­ne, kao i pet go­di­na sta­ri­ji Al­ba­nac. Po­li­ci­ja je ta­da dro­gu pro­na­šla u ka­mi­o­nu.
– Ovom ak­ci­jom raz­bi­je­na je gru­pa ko­ja se ba­vi­la me­đu­na­rod­nim šver­com ma­ri­hu­a­ne u ve­li­kim ko­li­či­na­ma. Vri­jed­nost za­pli­je­nje­ne dro­ge pro­ci­je­nje­na je na oko 400.000 eura – na­vo­de me­di­ji u Nje­mač­koj.
Is­tra­gu o gru­pi ko­ju či­ne dr­ža­vlja­ni Cr­ne Go­re, Sr­bi­je i Al­ba­ni­je, pre­ma na­vo­di­ma nje­mač­kih por­ta­la, vo­di­li su i cr­no­gor­ski is­tra­ži­te­lji. Du­že je pra­će­na gru­pa za ko­ju je po­sto­ja­la čvr­sta sum­nja da se ba­vi šver­com ma­ri­hu­a­ne. Po­čet­kom mje­se­ca, ka­mi­on „ska­ni­ja” za­u­sta­vljen je u Ha­no­ve­ru zbog sum­nje da se u nje­mu na­la­ze nar­ko­ti­ci. Nje­mač­ki in­spek­to­ri op­ko­li­li su sum­nji­vo vo­zi­lo ko­jim je upra­vljao Cr­no­go­rac, dok se po­red nje­ga na­la­zio dr­ža­vlja­nin Sr­bi­je. Od­mah je otvo­re­na ka­bi­na ka­mi­o­na, a po­li­caj­ci u u njoj ni­je­su pro­na­šli ni­šta. Ipak, ka­ko je u pi­ta­nju op­se­žna is­tra­ga ko­ja je uka­za­la na čvr­stu sum­nju da se za­u­sta­vlje­na li­ca ba­ve šver­com nar­ko­ti­ka, do­ve­de­ni su psi ko­ji su ob­u­če­ni za pro­na­la­zak dro­ge. Ne­du­go za­tim, oni su uka­za­li na sum­nji­vi sa­dr­žaj re­zer­vo­a­ra za go­ri­vo. Po­li­ci­ja je otvo­ri­la ve­li­ke re­ze­r­vo­a­re u ko­ji­ma se, osim go­ri­va, na­la­zi­lo i ne­ko­li­ko po­seb­nih pre­gra­da sa ukup­no 160 ki­lo­gra­ma ma­ri­hu­a­ne. Osum­nji­če­ni su od­mah uhap­še­ni.
Nje­mač­ki in­spek­to­ri su to­kom is­tra­ge do­šli do sa­zna­nja da je na te­ri­to­ri­ji nji­ho­ve dr­ža­ve dro­gu kao član ove kri­mi­nal­ne gru­pe šver­co­vao i dr­ža­vlja­nin Al­ba­ni­je, ko­ji je ve­o­ma br­zo lo­ci­ran i uhap­šen.M.V.P.


Pre­tre­se­no šest obje­ka­ta

Od­mah na­kon hap­še­nja dr­ža­vlja­ni­na Cr­ne Go­re i nje­go­vog po­ma­ga­ča, in­spek­to­ri su na te­ri­to­ri­ji Ha­no­ve­ra pre­tre­sli šest obje­ka­ta ko­je su po­sje­ći­va­li osum­nji­če­ni. U nji­ma je pro­na­đe­no još 20 ki­lo­gra­ma ma­ri­hu­a­ne, kao i 23.000 eura ko­ji naj­vje­ro­vat­ni­je, po­ti­ču od šver­ca dro­ge. Osim to­ga, za­pli­je­nje­na su i vo­zi­la „audi A6” i „mer­ce­des” ko­ja su ko­ri­sti­li osum­nji­če­ni, kao i ka­mi­on u ko­jem se na­la­zi­la dro­ga.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"